Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jedyne co moge przyznac na plus w kai, to to ze jest mniej durnowatych scen typu kropla potu na czole, guz na głowie, ludzie świnki, chi chi której boi sie całe 12 wszechswiatów i inne badziewia

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

powycinali wpisdu, nie tylko gadki, ale też elementy walk, brutalne momenty i zrobili mr popo niebieskim. wklejalem tu scene z vegitto i buu, która rozpier dala musk i w kai jej nie ma. jak i masy innych scen, które za łebka wypier.dalały z tenisówek na erteelu.

Musisz oglądać najbardziej ocenzurowaną wersje, tylko tam pojawia się Niebieski Popo, są w sumie 3 wersje, jedna nieocenzurowana, druga lekko ocenzurowana (NickToons) i trzecia, najbardziej ocenzurowana (Niebieski Popo, gwiazdki przy wysadzeniu Chaotzu)

Edytowane przez metalcoola
Opublikowano

dla mnie zetka i tak jest lepsza ze wzgledy na soundtrack

no i moze to dziwnie zabrzmiec, ale te wszystkie przygodowe fillery jak te podczas treningu gohana czy zdawanie na prawko goku itd nadawaly pewny balans fabule. dzieki nim hype na rozpi.erdol byl jeszcze wiekszy i jak w koncu zaczeli sie lac po tych (pipi)ach albo 10 odcinkowym treningu to bylo sie jeszcze bardziej podjaranym

no ale to bylo za czasów szczyla, kiedy mialo sie 2-3 odcinki dziennie - w takim formacie działało to idealnie

• Plusik 4
Opublikowano

No nie wiem czy akurat teraz animacja jest fajna. Poza paroma odcinkami mam wrażenie cały czas że jest to jakaś budżetowka.

Z zapowiedzi następnego odcinka można wyniuchać że będzie fajna animacja i dobry rysownik.

Każdemu, kto twierdzi, że animacja jest fajna polecam obejrzeć jeden losowy odcinek DBZ nie będący fillerem, żeby się zorientować, jak to kiedyś dobrze wyglądało, a jakie proste i mało imponujące efekty nam teraz serwują.

A DBKai przech,uj, OST są nie do wyje,bania. Te z DBZ są niezłe, ale nie mają startu.

Opublikowano

No nie wiem czy akurat teraz animacja jest fajna. Poza paroma odcinkami mam wrażenie cały czas że jest to jakaś budżetowka.

Z zapowiedzi następnego odcinka można wyniuchać że będzie fajna animacja i dobry rysownik.

Każdemu, kto twierdzi, że animacja jest fajna polecam obejrzeć jeden losowy odcinek DBZ nie będący fillerem, żeby się zorientować, jak to kiedyś dobrze wyglądało, a jakie proste i mało imponujące efekty nam teraz serwują.

A DBKai przech,uj, OST są nie do wyje,bania. Te z DBZ są niezłe, ale nie mają startu.

To nie jest problem tylko DB Super, czytałem ostatnio spory artykuł o przemysle anime. Napierdalaja mase roznych serii, budzety ciagle przycinane, brakuje dobry animatorow na rynku.

Opublikowano

• Plusik 2
Opublikowano

Zobaczyłem z ciekawości te przemianę w SSJG Blue Kaioken czy jak to się tak kur.va zwie przez te morze zachwytów w tym temacie i jedno:

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Za czasów DB to pewnie gó.wno lepszą przemianę by dostało niż to co serwują w tym syfie. Jest mi autentycznie zal osób które się jarają ta profanacją. 

Kolejny beke dostarcza xDDD 

• Plusik 2
Opublikowano

Przykro mi, trzeba mieć ch,uja w uszach żeby mówić, że to jest słabe:

żeby być fanem tego plumkania w okropnej jakości z DBZ (fakt, kilka melodyjek jest spoko, ale bądźmy poważni) to zwykła nostalgia poza którą nic nie widzicie

ten sam sort ludzi którzy wszędzie tylko krzyczą, że ehh 1 generacja Pokemonów to było to a później to już nie to samo

• Plusik 1
Opublikowano

no ja wole ten z zetki

z kaia nie tyle słabe, co kompletnie bez charakteru dla mnie, typowe orkiestrowe granie na poziomie ostu jrpga ze sredniej polki

kawalki z dbz to by sie do jaka to melodia nadawly bo po jednej nutce juz sie slyszy to charakterystyczne brzmienie. ost nadal zetce unikalnego klimatu, ktorego w ogole kaiu nie czulem

no i ten sztosik jest nie do wyj.e.bania :banderas:

• Plusik 1
Opublikowano

Dokladnie, moze nie sa slabe ale jeden kawalek trudno odroznic od drugiego w przeciwieństwie do klasyków, które w polaczeniu z odpowiednim obrazem od razu wrzucaja gesia skorke od czubka glowy az do pięt i nie ważne w jakim się jest wieku, bo to zwyczajnie działa.

Opublikowano (edytowane)

-a dla mnie najlepszy był opening w DB GT, emitowany na RTL7 :)
aż się łezka w oku kręci!

Nawet pomimo tego, że sam GT to średniak..

EDIT:
@Dahaka :D

Edytowane przez II Noxx II
  • Plusik 2