Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 566,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

My tu pitu pitu o soundtrackach, tymczasem najnowszy odcinek Super znów był całkiem... na poziomie. Fajnie, że pokazują w końcu nowe planety i postaci, a  akcja z tą całą

magiczną wodą i tym czymś, co ukradło moc z Vegety

może zwiastować całkiem ciekawe zmagania, oby nawet i na kilka przyszłych epizodów. :)

Chociaż myślę, że

przyjdzie Goku i ich roz(pipi)i jednym strzałem, żeby znowu pokazać jak bardzo się wzmocnił

Chociaż nie obraziłbym się, gdyby Vegeta znów miał swoje 5 minut i nie był tylko cały czas w cieniu Goku, wpadając przy tym w rolę niemal postaci pobocznej.

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

przemiana gohana byla tak zayebista, ze az musieli specjalnie całą piosenke wymyslic tylko do tej sceny :banderas:

Opublikowano

No z Gohanem to doje.bali niesamowicie - świetne budowanie postaci przez ponad 180 odcinków żeby potem odpalić taką rakietę że gacie wszystkich dzieciaków na osiedlu paliły się od tego co działo się na ekranie, potem spadek w sadze różowej żelki, ale nadal bez tragedii... no i super i nie wiem co tak słabo.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

No zakończenie GT miało niesamowite. Jak Goku odlatywał to czułem się, jakbym żegnał swojego najlepszego przyjaciela, jakbym zamykał właśnie jakąś ważną część mojego życia. Coś pięknego.

Opublikowano

Ja tam z przyjemnoscia ogladalem GT za malolata. To zreszta byla jedyna wersja z jp dubbingiem i pierwszy raz slyszalem jak Goku wymawia kamehameha. 

Z i oryginal byly bodajze po francusku. Japonski dubbing niszczyl, tak samo opening i ostatni ep.

Z bratem za kazdym razem podnosilismy rece do genki damy zeby Goku dac energie. DB juz sie nie powtorzy, inne czasy teraz.

Opublikowano

Z GT pamietam jaka pipe zrobili z Trunksa, irytujaca Pan i to idiotyczne zakonczenie. Nawet za małolata nie potrafiłem sie tym jarac.

Opublikowano

Jestem z rocznika 88, Db jak większość oglądałem na rtl7 w przerwie między graniem w piłkę a bieganiem po dworze.

Jak pierwszy raz oglądałem Db to mi się podobał, za drugim razem lekko nudzi, za dużo przygodowych momentów, akcje z red ribbon ok. Dopiero picollo daimao rozruszal ta część.

DB Z byłą świetną, tylko te fillery w(pipi)ialy jak nieśmiertelne hasło friezy , " za 5 min planeta wybuchnie " i gadali, bili się przez 20 odcinków.

GT przez wielu uważane za najgorsze wg nie wcale takie nie było. Zupełnie inna animacja. Zupełnie nowy design np vegety. No a końcówka i ogólnie całą akcją z Tsufulem a potem omega shenronem była świetna. Jak goku odlatywal na shenlongu to płakać mi się chciało. Tak pusto się zrobiło :(

Teraz oglądam db Kai i jestem na buu sadze. Potem na pewno zarzucę GT i może zwykłego dragona na dobicie :F

Opublikowano

Aż dziw że toryiama dał zielone światło na tak niedopracowaną animacje i design postaci. Niektóre sceny w super to czasem wyglądają jakby w paincie to rysowali...poziom kapitana bomby

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Najważniejsze, że hajs się zgadza, reszta go nie interesuje.

Opublikowano

Przynajmniej jest co oglądać w poniedziałki przed grą o tron %-) do tego czasem wyjdzie im ciekawy odcinek to mam comeback do lat guwnixa..

Opublikowano

Z bratem za kazdym razem podnosilismy rece do genki damy zeby Goku dac energie. 

Jak mnie Goku prosi to nawet teraz łapy w górę. Zakładam, że każdy dzieciak stawał na łózku i podnosił ręce, no nie ma hóia zeby było inaczej. Jak ja za szczyla oglądalem to nawet matkę prosiłem żeby pomogła xD

Opublikowano

Panowie, taka sprawa. Za szczyla mega jaranko Dragon Ballem, RTL 7, bieganie po podwórku z kamehamemha, te klimaty.

Pooglądałbym znowu, ale kompletnie nie wiem, od której strony zacząć. 

Opublikowano

Jestem z rocznika 88, Db jak większość oglądałem na rtl7 w przerwie między graniem w piłkę a bieganiem po dworze.

Jak pierwszy raz oglądałem Db to mi się podobał, za drugim razem lekko nudzi, za dużo przygodowych momentów, akcje z red ribbon ok. Dopiero picollo daimao rozruszal ta część.

Dla mnie anime DB bylo (pipi)owe, od Z sie wkrecilem tak na serio. Pewnie glownie przez to z(pipi)ane tlumaczenie, wiele zartow sie traci przez to. Polskie wydanie DB jest swietnie przetlumaczone i tam doceniłem początki.
Opublikowano

jezusie ten final walki z buu :obama: rzadko do niego wracam, ale jak juz wroce to zawsze pelne gacie jak 15 lat temu

ta muzyka jest po prostu... :banderas: