Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co się stało z tym anime, nie oglądałem arcu z blakciem jeszcze, ale te trzy najnwosze odcinki to jest jakiś kosmos w porównaniu do pierwszych 40 epów. Zero krzywych mord, prawie zero drewnianej animacji, nowa paleta kolrów/filterek, zero ógolnopojętej (pipi)watości i taniości wykonania, świetny opening i ending.

Nie wiem, jak Toei(studio robiące DBS) tego dokonało, ale mam nadzieje, że to nie chwilowe i poziom się utrzyma, bo jak jakiś randomowe walki z Majin Buu sa tak dobrze wykonane, to te wazniejsze moga solidnie wyj.ebac z kapci.

Polecam najnowszy arc, na takiego Dragon Balla czekałem.

Świetny odcinek, Buu dostarczył. W następnym odcinku Gohan, a później łatwe zwycięstwo Goku (wnioskując po scenach z intra). Wszechświat 9 zostanie zapewne zniszczony po tych walkach pokazowych.

W ogóle podoba mi się ten koleś co Goku z nim walczy w intrze, ciekawe czy to będzie jego główny przeciwnik.

Oba wszechswiaty co teraz walcza, sa w troche gorszej pozycji, pozostali wiedza na co ich stac.

Ciekaw jestem czy faktycznie bedzie po 10 zawodnikow z kazdej ekipy. Krillina i Vegete widac na trailerze, ale po cholere tam Roshi? On juz mial problemy pokonac Goku gdy ten byl dzieckiem.

Mam nadzieje ze Tien, Krillin i Piccolo nie odpadna w pierwszych walkach, rzygam juz saiyanami.

mainvisual_img_universe.jpg

W ogóle podoba mi się ten koleś co Goku z nim walczy w intrze, ciekawe czy to będzie jego główny przeciwnik.

Możliwe, że głównym przeciwnikiem będzie

Toppo, który w najnowszym odcinku złapał kulę energii Buu:

https://www.youtube.com/watch?v=VPTq-mCnEqg

Z informacji na stronie anime wynika, że w Uniwersum 11 ma on zostać kolejnym bogiem zniszczenia.

Ja tam mam nadzieję, że jakoś porządnie wkomponują tu całą 10 postaci. Jednym z powodów, dla którego nie śledzę Super jest właśnie te skupienie na Goku i Vegecie. Jeśli chociażby pod pretekstem turnieju mieliby odświeżyć troszkę starszych postaci, to jestem za. Chętnie zobaczę w akcji androidy, czy Tienshinhana. Nie wiem co prawda, co tam robi Roshi, ale czemu nie. A kto wie, może kogoś uśmiercą wreszcie przy okazji.

Możliwe, że głównym przeciwnikiem będzie

Toppo, który w najnowszym odcinku złapał kulę energii Buu:

https://www.youtube.com/watch?v=VPTq-mCnEqg

Z informacji na stronie anime wynika, że w Uniwersum 11 ma on zostać kolejnym bogiem zniszczenia.

Właśnie trafiłem na oficjalną stronę anime i...

to jest jedna i ta sama postać :D

img01.pngaINVoTM.jpg

http://www.toei-anim.co.jp/tv/dragon_s/chara/40.html