Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najbardziej mnie ciekawi los Vegety w tym turnieju. Wiadomo ze aby zaspokoić fanów książę nie moze przegrac. W turnieju zaoral trzech przeciwnikow gdy Goku padl na ryj. Ostatecznie tez skatowal blacka w sadze Zamasu.

Azz sie cały robie wilgotny na mysl o turnieju. I ta nowa animacja i te kolory.

No i Buu w koncu pokazany zostal jako nadal potezny wojownik a nie jakas uposledzona kluska.

Opublikowano

No i Buu w koncu pokazany zostal jako nadal potezny wojownik a nie jakas uposledzona kluska.

Ja bym się nie obraził jakby Buu kogoś wciągnął i zmienił wygląd na jakiś bardziej groźny.

Opublikowano

Po poprzednim odcinku liczyłem chyba na coś lepszego. Nie do końca zrozumiałem te zasady o poziomach wszechświatów, będzie trzeba obejrzeć drugi raz.

Zapowiedź następnego odcinka średnia, ale zobaczymy za tydzień. Po raz pierwszy w Super czeka się z wypiekami na następne odcinki :D

Opublikowano

Po poprzednim odcinku liczyłem chyba na coś lepszego. Nie do końca zrozumiałem te zasady o poziomach wszechświatów, będzie trzeba obejrzeć drugi raz.

Zapowiedź następnego odcinka średnia, ale zobaczymy za tydzień. Po raz pierwszy w Super czeka się z wypiekami na następne odcinki :D

Mniej więcej chodzi o to,że światy z poziomem powyżej 7,nie zostaną zniszczone,a te z poziomem poniżej 7 i tak miały zostać zniszczone(świat goku i tych wilczków między innymi) także Goku dał szanse swoim na przetrwania,bo gdyby nie turniej to i tak byłoby BUM.Zeno stwierdził,że wszechświatów jest za dużo.Universe Goku jest drugi od końca,a ten wilczków wychodzi na to jest najsłabszy jeśli chodzi o średni poziom mocy.

Opublikowano (edytowane)

Universe 9 jest najsłabszy - pewnie dlatego, że ma kiepską ekipe Kajoszinów... tam się chyba panowie zamienili rolami z bogiem zniszczenia :E

jakoś tak wbrew naturze to działa..

Edytowane przez II Noxx II
Opublikowano

Ciekawy jestem mocy wojowników światów, które mają staty powyżej 7. Ale to musi być POWER :obama:

Niekoniecznie. Te liczby to średnia mocy wszystkich istot żyjących w danym wszechświecie. 

Świat złożony z samych krilanów mógłby mieć większą średnią niż świat z 7 miliardami zwykłych ludzi i 5 typami na poziomie goku :P Także na dobrą sprawę te staty nic nam nie mówią.

Opublikowano

Goku raczej musi się transformować w coś ciekawszego, niż ten SSJB, bo w tej formie jest tak słaby jak ŁKS Łódź

super saiyan god 3 kaioken

goku_super_saiyan_blue_3_super_kaioken_1

Opublikowano

Ciekawy jestem mocy wojowników światów, które mają staty powyżej 7. Ale to musi być POWER :obama:

Niekoniecznie. Te liczby to średnia mocy wszystkich istot żyjących w danym wszechświecie. 

Świat złożony z samych krilanów mógłby mieć większą średnią niż świat z 7 miliardami zwykłych ludzi i 5 typami na poziomie goku :P Także na dobrą sprawę te staty nic nam nie mówią.

Dokładnie. Zresztą U6 ma większą średnią od U7, a przecież tam tylko Hit był groźny. Reszta to były płotki dla Goku i Vegety, pewnie tak samo dla Buu i dlatego wtedy go sprytnie wykluczyli z turnieju.

Fajnie by było jakby Beerus potrenował całą 10, bo przecież jego życie też jest zagrożone. 

Opublikowano

Będzie odcinek za tydzień, później niestety dwutygodniowa przerwa. :( Co do nowej techniki Goku na turniej, to obstawiam po prostu udoskonaloną wersję SSJB Kaiokena z wyższym mnożnikiem.

Opublikowano

Mniej więcej chodzi o to,że światy z poziomem powyżej 7,nie zostaną zniszczone,a te z poziomem poniżej 7 i tak miały zostać zniszczone(świat goku i tych wilczków między innymi) także Goku dał szanse swoim na przetrwania,bo gdyby nie turniej to i tak byłoby BUM.Zeno stwierdził,że wszechświatów jest za dużo.Universe Goku jest drugi od końca,a ten wilczków wychodzi na to jest najsłabszy jeśli chodzi o średni poziom mocy.

Wszystko by się zgadzało co do Twojej wypowiedzi jednak, Wszystkunie byli bardzo zaskoczeni jak Gohan znacząco zwiększył swoją moc. I nawet padło takie zdanie w tłumaczeniu, że chyba istnieje Rasa potrafiąca zwiększać moc.

I tu pytanie czy średnia jest uwzględniona z maksymalną mocą wszystkich naszych bohaterów, bo jak wiadomo KAŻDY  z nich potrafi zwiększać i ukrywać swój poziom mocy.

Dla mnie Dragon Super jest najsłabszą częścią Dragona, jednak saga Turniejowa może okazać się najlepszą w Marnej S-ce.

Jeszcze jedna wątpliwość i pytanie które mnie nurtuje, na Intrze widzimy C17, ciekawe w jaki "logiczny" sposób wytłumaczą jego pojawienie się, pewnie znowu użyją "logiki Dragon Ball"

Opublikowano

Jeszcze jedna wątpliwość i pytanie które mnie nurtuje, na Intrze widzimy C17, ciekawe w jaki "logiczny" sposób wytłumaczą jego pojawienie się, pewnie znowu użyją "logiki Dragon Ball"

A co stoi na przeszkodzie w jego pojawieniu się? Przecież na koniec Cell Sagi

proszą Smoka o ożywienie wszystkich zabitych, a Krillan o usunięcie bomb z ciał cyborgów. Pada też stwierdzenie o C17, że pewnie został ożywiony. Co więcej, to pojawia się przeceiż w sadze Buu przy zbieraniu energii do Genki Damy

Obejrzałem jeszcze raz ten moment wypowiedzi o poziomach i już wszystko jasne. Dzięki Ader.

@down

Już edytowałem właśnie o to.

Opublikowano

Pewnie jego świadomość była skopiowana do pendrive'a i wgrana do nowego ciała.

Tak to widze :yao:

Opublikowano

Mi bardziej chodzi o to że po tym ożywieniu przez smoka ani razu się nie pojawił, a teraz stwierdzi "Miałem was w dup.ie przez 5 lat, ale teraz jednak Wam pomogę" . Ale dobra już się nie czepiam, to tylko anime, pewne prawa muszą tam występować.