Shen 9 610 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 No przeciez wkleilem link do sceny gdzie sie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 @Shen wszyscy wiedzą, że C17 był ożywiony przez smoka, tylko pytanie brzmi czy w esce powód jego działań nie sprowadzi się do stwierdzenia "w sumie to lubie Cie Goku to Ci pomoge".To by pasowało do logiki DBS Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Mysle ze wieksza motywacja moze byc to, ze wszechswiat zniknie jak przegraja turniej. Ewentualnie jeszcze moze siostra go przekonac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 jedyne prawo jakim kieruje się DB to : Goku w końcu wygra.DBS jest jaki jest, SSJ Ikari jest nagle mocniejszy od Blue itd itd itd.moooże podczas tej sagi będzie jakaś transformacja zbliżona do pierwszej przemiany w SSJ (frieza), to by było coś... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 No z Cellem nie wygrał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 @up Ten Ikari to IMO taki typowy, Trunksowy USSJB. Ja osobiście traktuje te nowe "nebeiskie" przemiany jako swoisty restart tych wszystkich form SSJ. No i mieszańce zawsze byli lepsi/szybciej power-upy dostawali/ itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 wygrał jego plan Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mogliby zamiast C17 wstawić reinkarnacje Buu. Ale co ja tam wiem, taka logika Dragon Ball. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 gdyby w momencie trwania DBS ta reinkarnacja już istniała (a raczej Ub) - to pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Czemu ma nie istniec? Jest starszy od Pan, o ile Toriyama o nim nie zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Już o nim wspominali w którymś z odcinków DBS. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dragon Ball Super - epizod 30. Rozmowa pomiędzy Goku Vegetą a Krillanem wyjaśnia już mi te kwestie. Ale aż musiałem wrócić do tego odcinka. Jest tam wyraźnie powiedziane że Noworodek nie może walczyć w rywalizacji z ekipą Champy. Dobrze że jednak ktoś trzyma rękę na pulsie tam wśród scenarzystów i dobrze zna chronologię wydarzeń. Turniej gdzie widzimy reinkarnację Buu który walczy z Goku na turnieju dzieje się 10 lat po wydarzeniach w Sadze Buu. Natomiast Dragon Ball Super dzieje się zaledwie pół roku. Wiec ten cały uuB to dopiero noworodek :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 To i tak cos pozmieniali, bo Uub byl wyraznie starszy od Pan na turnieju, a teraz jest jej rowiesnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Turniej gdzie widzimy reinkarnację Buu który walczy z Goku na turnieju dzieje się 10 lat po wydarzeniach w Sadze Buu. Natomiast Dragon Ball Super dzieje się zaledwie pół roku. Wiec ten cały uuB to dopiero noworodek :D Pół roku? Od walki z Buu minęło już kilka lat (patrząc na krążącą po necie chronologię), chyba że źle coś zrozumiałem. ;) edit: Pewnie chodziło, że Super zaczyna się pół roku po Buu? Edytowane 27 Lutego 2017 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Czemu ma nie istniec? Jest starszy od Pan, o ile Toriyama o nim nie zapomniał. a, no to okej, w każdym razie na turnieju (ostatnim w DBZ) goten / trunks są nastolatkami, a w DBS to dalej guwniaki -mniej więcej po tym sobie gdzieś próbuję umiejscowić w czasie tą serię Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Turniej ktory i tak pewnie zostanie wymazany, dział sie 10 lat po pokonaniu Buu. Tylko ze tam Pan ma moze z 5-6 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 nie jestem przekonany, czy umiejscowienie DBS przez przez końcówką Z ma jakikolwiek sens.pomijając już trudność w utrzymaniu ciągłości fabuły z Z itd.... GT (tylko bez jazdy ze niekanon itd...) to już w ogóle z dupy, iksde.swoją drogą może te wszystkie paradoksy czasowe, alternatywne linie itd dadzą jakąś mega zagmatwaną, ale jednak "logikę" (tak, wiem, pewnie nie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zero emocji w tym odcinku Znamy zasady turnieju, i wiadomo już że się zmieszczą w 100 zapowiadanych odcinkach i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 4 wszechświaty w ogóle nie będą brały udziału, więc jest jeszcze szansa na kolejny arc. Wszystko zależy od tego jaką oglądalność ma DBS. Trochę szkoda, że zasady są jakie są, ale to tłumaczy dlaczego nie będzie Gotena i Trunksa. Oni są po prostu za głupi na to, a np Roshi czy Tien mają duże doświadczenie. Jestem ciekawy jak to wszystko rozwiążą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Lipa panie z tymi zasadami. Mam nadzieje ze jakies 1vs1 sie tam wydziela w tym chaosie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Zero emocji w tym odcinku Znamy zasady turnieju, i wiadomo już że się zmieszczą w 100 zapowiadanych odcinkach i finito. Nikt nie zapowiadał 100 odcinków. To zwykła plota. Patrząc na aktualną popularność DBS, ta seria może być kontynuowana jeszcze przez długi czas. Co do samego turnieju, 5 minut na Namek w sadze Friezy trwało z 10 odcinków, więc tutaj te 48 minut walk mogą rozłożyć nawet na 20. :D Zresztą kto wie, może to wszystko prowadzi do czegoś większego i ciekawszego. Edytowane 5 Marca 2017 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 jaki ten Goku jest w(pipi)iający... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zresztą kto wie, może to wszystko prowadzi do czegoś większego i ciekawszego. Na 99% będzie cos więcej, kaszlu zbieranie super smoczch kul żeby odtworzyć zniszczone wszechświaty kaszlu. Dobry był ten ep daje pole do rozkmin jak oni to pociągną dalej,no nie powiem zrobiło sie imo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Wszystko fajnie tylko ja bym wolał klasyczne walki 1v1 a nie royal rumble :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Gdyby po Super zmienić niektóre rzeczy w GT, byłby on doskonałym zwieńczeniem serii, całe GT ( z wyjątkiem Super 17) praktycznie skupia się na zemście i błędach przeszłości: Baby Saga - Baby jako ostatni członek rasy Tsufuru chce zemścić się na Saiyanach, którzy przejęli planetę Plant i doprowadzili rasę do zagłady Shadow Dragons Saga - Od początku korzystano ze Smoczych Kul, i z czasem przestano przejmować się konsekwencjami swoich czynów "Spoko, mamy Smocze Kule, naprawi się" i z powodu nadużywania ich mocy, tworzy się negatywna energia i rodzi się 7 złych smoków, nawet po ich pokonaniu Ziemia jest zniszczona, i ludzkość sama musi ją sama odbudować. Widoczne jest to zwłaszcza pod koniec Buu Sagi i teraz w Super, brak konsekwencji swoich czynów :) Edytowane 9 Marca 2017 przez metalcoola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi