Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Miejscami animacja walk jest sporo lepsza niż w Z. Zresztą z sentymentu bardziej cenię sobie pierwszą serię i turnieje.

Animacje walk w turniejach są obłędne, a zwrotów akcji też nie brakuje. I chyba najbardziej "sensowna" ze wszystkich serii pod względem walk i rozkładu sił, jeśli Dragon Ball takim można uznać w ogóle.

Spoko ale soundtrack tylko oryginał

https://www.youtube.com/watch?v=FzpRdRYTO9o

Kurde, w ogóle nie pamiętałem tego motywu, faktycznie trzeba sobie będzie kiedyś zrobić powtórkę całości (tylko ile to potrwa lol). Ta kreska, miodzio. 

Tym boleśniej wraca się do oglądania DBS. Skończyłem niedawno "sagę" Blacka (spoilery) i mimo, że faktycznie stało się to wszystko odrobinę ciekawsze i lepsze, niż do tej pory, to nadal mamy do czynienia z dziadostwem. Black jako przeciwnik miał potencjał, ale ten cały Zamasu i jego pseudo filozofia (nie wspominając o designie, kolorkach itd.) to porażka. Potencjalnie mega epicki moment, czyli pojawienia się Vegitto, wypadł nijak, bez emocji, no i był zayebiście krótki. Całość uratował Trunks i jego akcja z mieczem, ale to, co stało się później skwituję tylko krótkim "xD". 

Ogólnie tandeta, plastik, brak logiki, a co gorsza, choojowe walki (zauważyliśćie, jak rzadko używane są ataki ki ? jak wchodzi jakaś Kamehameha, to już naprawdę musi być punkt kulminacyjny starcia). Skretyniały Goku, Vegeta zachowujący się jak ci.pa, ogólny debilizm. Dobrze, że chociaż Hit trochę podwyższa standardy. 

Miejscami animacja walk jest sporo lepsza niż w Z. Zresztą z sentymentu bardziej cenię sobie pierwszą serię i turnieje.

Animacje walk w turniejach są obłędne, a zwrotów akcji też nie brakuje. I chyba najbardziej "sensowna" ze wszystkich serii pod względem walk i rozkładu sił, jeśli Dragon Ball takim można uznać w ogóle.

Walki byly duzo ciekawsze, czlowiek sie zastanawial co tam ciekawego znowu wymysla. Teraz tylko kolejne kolory przemian i napierdalanie laserkami.

Czy tylko ja mam tak, że wolę francuski dubbing dużo bardziej od angielskiego? I nie chodzi tu o sentyment "bo w dzieciństwie oglądałem na RTL7", po prostu wydaje mi się bardziej naturalny.

Angielski dubb jak dla mnie sztuczny na maksa, jakby wyprany z emocji.

https://www.youtube.com/watch?v=no9Xw8QOV7I

Przy odświeżaniu Kai przyszło mi do głowy, że mogliby zrobić alternatywną historię w stylu co by było gdyby Future Trunks nie przyleciał.. zamiast robić Resurrection F mogliby zrobić kinówkę o tym jak Goku walczył z Freezą i jego ojcem na ziemi. Taka kinówka byłaby idealna, ale niestety po tych arcach w Super to już niemożliwe

Z tych zapowiedzi wojowników mnie najbardziej zaorał Buu ze swoim Fit wyglądem. :D Po tym co grubas pokazał na przed turniejowej walce mam ochotę na więcej w jego wykonaniu. Już przeboleje to że jego uśmiechnięta gęba nijak to nowej sylwetki nie pasuje ale za to całą resztę widzę pozytywnie. Ma moc.  

dragon-ball-super-85-04-fit-buu.jpg