Shen 9 610 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Kinówki masz w anime na dobra sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Obejrzałbym kinówki i potem kontynuował w Super gdzieś chyba od 33-34 odcinka, o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Nowy arc zaczyna się w 28 odcinku. Wszystko się rozbija o to czy wolisz lepszą animacje(kinówki) czy ciągłość fabuły(super). Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zdecydowanie kinówki, a potem kontynuacja w Super. Unikniesz tym sposobem sporo gorszej animacji i większych głupot, plus zaoszczędzisz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Obejrze chyba pierwsza kinowke a potem zaczne od wydarzen z drugiej Supera i ocenie po pierwszym odcinku czy jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Nie ma sensu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Akurat saga powrotu Freezy to najsłabsza część całego super, więc posłuchaj innych i obejrzyj kinówki Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Mam wrazenie, ze jacys utalentowani fani jakby dac im odpowiednie zaplecze zrobiliby milion razy lepsza serie od Super. Przeciez zwykle obrazki, fejki z czasow AF były duzo bardziej emocjonujace i wplywajace na wyobraźnie niż ta padaka. Jak na moje DBS sprawdza się, tylko w kategorii humorystycznej czy jakiś tam odniesien do starych serii, bo w innym razie nic tutaj nie ma. Zero emocji, zero hajpu, animacje robiona za miske ryzu, brak jakiekolwiek logiki. Slabizna to mało powiedziane. Edytowane 17 Czerwca 2017 przez SlimShady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Akurat rzeczy turniejowe były bardzo dobrze zrobione. Szczególnie walka Majin Buu miała w sobie power (najlepszy ep w całym Super do tej pory). Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 A to nie wiem, zatrzymalem sie gdzies na 70 odcinku, ale generalnie ciężko mnie to szło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 To polecam odpalić epizod #79, #80-82 też powinny się spodobać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dzisiejszy ep. też dał radę no i "frezarka" największy madafakir ze wszystkich DB jak dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Serio wysłali takich pionków na Goku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 To tylko pokazało, jak "potężne" jest 9. uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Pany, po Z co bedzie lepszym rozwiazaniem, Battle of Gods i Ressurection 'F' a potem Super, czy olac filmy i od razu Super ogladac? Osobiście oglądałem filmy i Super od pierwszego odcinka, ale raczej zbyt wiele nie stracisz jeśli obejrzysz BoG oraz RoF i zaczniesz od 28 odcinka, kiedy startuje nowy arc. Nie jest on co prawda wybitny, ma swoje lepsze i gorsze momenty, animacja i artstyle mogą czasem kuleć, ale nie zrażaj się - jest kilka fajnych walk, ciekawe postaci (Hit czy Champa), trochę dragonballowego humoru, zapowiedź przyszłych wydarzeń itd. Potem jest bodajże krótki filer-arc (3 odcinki). Kiepski, nie ma co ukrywać, więc możesz pominąć albo na szybko obejrzeć, przeskipować. Większość tego co jest później (od odcinka 48 wzwyż) jest jak dla mnie przynajmniej dobre. Fajna saga z Future Trunksem, nieco spokojniejszych epizodów z życia bohaterów, potem długie, ale ważne wprowadzenie do Tournament of Power. I nie słuchaj opinii, że DBS jest gorsze od GT albo w każdym aspekcie przegrywa z Z-tką. Niektórzy nawet dalej żyją w przeświadczeniu, że grafika i animacja wygląda podobnie jak jeszcze rok czy 2 lata temu. Na początku sam miałem wiele zarzutów do nowej serii, ale jakość poszła wyraźnie w górę. To nadal nie jest idealne show, ale doceniam Super za to, że się rozwija, nie zapomina o swoich korzeniach (dużo nawiązań, w tym do pierwszego DB), przywraca "do życia" stare postaci jak Roshi, Tien, Krillin czy #17. Jeśli otrzymamy kolejne, równie fajne rozdziały tej historii w przyszłości, to jestem pewien, że będzie tylko lepiej. Oglądaj. ;) Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Bigby 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Czy tylko mnie wkurza Goku ze swoją naiwnością? Mam nadzieje że kiedyś to się na nim zemści. Poza tym, świetny odcinek, Frizer to jednak okrutny skurczybyk :) Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Olej oba i zacznij Super. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Super jest ten Super. Ale mogliscie mi powiedziec zebym poczekal jeszcze z pol roku, w takim momencie skonczyc maraton to przeciez katorga jest... tuz przed turniejem, ehhh. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 To nadal nie jest idealne show, ale doceniam Super za to, że się rozwija, nie zapomina o swoich korzeniach (dużo nawiązań, w tym do pierwszego DB), przywraca "do życia" stare postaci jak Roshi, Tien, Krillin czy #17. Jeśli otrzymamy kolejne, równie fajne rozdziały tej historii w przyszłości, to jestem pewien, że będzie tylko lepiej. Oglądaj. ;) Sęk w tym, że przedstawia te postaci w sposób bezsensowny i nielogiczny nawet z perspektywy anime o kosmicznych wojownikach zmieniających swój kolor włosów pod wpływem wzrostu mocy. Na dodatek zachowują się w większości jakby mieli jedną klepkę mniej niż w czasach DBZ. Oglądać oglądam, nawet mi trochę brakuje nowych odcinków (też miałem "maraton" od jesieni), ale z tego wszystkiego zacząłem sobie odświeżać fragmenty z klasycznych serii i inne motywy (pierwsze AMV z płytki CD, niektóre dobre sztosy) i tym mocniej czuję przeskok poziomów między sagami. Przeglądnąłem sobie np ostatnio kilka luźniejszych scen odcinka specjalnego z Bardockiem i kurde, jakie to dobre, a ten soundtrack Oglądało się przez realplayer w rozdziałce ~144p z ledwo widocznymi angielskimi napisami i gubiącymi się klatkami. Z drugiej strony, nadrobiłem też jeden z filmów pełnometrażowych, mianowicie #9, gdzie pojawia się Bojack, i tutaj zawód srogi, całość raczej bezpłciowa, pół filmu oglądamy jakiś randomowy turniej odbywający się na Ziemi, a drugie pół mamy praktycznie nieprzerwaną serię pojedynków ekipy złego z ekipą Z (gdzie co chwile ktoś z dobrych pada nieprzytomny, by zaraz wrócić do walki). Jedynie kreskę trzeba pochwalić, no ale to standard w tych filmach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 631 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 W końcu się zaczyna. W następnym odcinku rusza walka i na zajawce wygląda to dość dynamicznie. Nie mogę się doczekać starcia Goku vs Jiren. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 A ja licze na jakies drugie ukryte dno tego turnieju. Bo to nie moze byc tak że wszyacy wejda na ring i po koleii beda z niego wypadac. WTF? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Przypuszczam, że na początku polecą wszystkie nieznaczące postaci, potem zobaczymy najciekawsze walki i z odcinka na odcinek będziemy przeskakiwać na różnych fighterów. Tak poniekąd wynika z opisów przyszłych odcinków (do 101, nie wiem jednak na ile są prawdziwe). Też liczę, że wyjdzie z tego jakaś grubsza sprawa. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 631 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Na tym etapie w ogóle nie obchodzą mnie główni bohaterowie i zwyczajnie liczę, że postacie pokroju 17, 18, Roshi czy Tienshinhan dostaną swoje 5 minut, a nie odpadną od razu. Wiadomo, że koniec końców wszystko znowu wróci do Goku i jego magicznych zdolności, ale to już nie jest ani ciekawe, ani zaskakujące, ani porywające. Tymczasem ze starych postaci przynajmniej da się coś jeszcze wyciągnąć efektownego. Logiczne też, że koniec końców wszyscy powrócą do życia, ale i tak jakimiś tymczasowymi zgonami przez ring-out bym nie pogardził, które odbiją się na nastawienie reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja już kilka razy pisałem, że czekam na akcje z Krillinem czy Tienem. Łysy jeszcze coś pokazał na treningu z Goku czy jak w(pipi)ił Gohanowi, ale Tien miał chyba pół odcinka i nie zrobił nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi