II Noxx II 332 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) Ciekawi mnie jaka będzie następna saga? Czy stawka może być jeszcze większa? GT już moim zdaniem można traktować jako historie poboczną (Za dużo rzeczy zmieniono: Golden Freeza, odłączenie się Kaioshinów, SSJ Blue) zawsze można powiedzieć, że GT jest efektem paradoksów i manipulowania czasem pierścionek do szafeczki i problem z głowy. w sumie akcje takie jak w sadze z Black'iem pokazują, że można zrobić nawet sensowne fabularnie wytłumaczenie ...na.. wszystko... a co do turnieju: niech tylko Whis też nie okaże się fają, bo to tajemnicza ale fajna postać Edytowane 11 lipca 2017 przez II Noxx II Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Whis, a nie Wish :) jest teoria, że to Daishinkan jest prawdziwym Zeno i w sumie bym się nie zdziwił. NIe może być raczej Zeno, gdyż jeden z kurdupli pokazał już swoją moc, gdy w przyszłości Future Trunksa wymazał wszechświat przejęty przez Zamasu . Ale zauważcie, że dryfował tam bez celu w tej nicości i dopiero Goku go stamtąd ściągnął, co może oznaczać że Zeno nie potrafi się sam uwolnić z takiego miejsca ;) Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Teoria polegała na tym, że "kurdupel" jest jego następcą (synem?), ale że jest dzieckiem to sprawuje nad nim ciągłą opiekę dopóki sam nie zacznie ogarniać co i jak. Zauważ, że w przyszłości Trunksa pojawia się tylko maluch (nie ma mowy o Kapłanie, nie ma tych dwóch ochroniarzy, którzy zawsze z nim są itp.), a co najważniejsze, nie może być dwóch Zeno, bo to burzy całą ideę najwyższego wszechmocnego bóstwa. Skoro Daishinkan jest tylko jeden to ta teoria ma jakiś sens ;) Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Bo przycisk przywoływał samego Zeno, a nie całą jego świtę :P Poza tym reszta została prawdopodobnie wchłonięta/zabita przez energię Zamasu która uwolniła się gdy pokonano jego fuzję z Goku Black. Jedynie Zeno był na tyle potężny, że usunął wszechświat (i Zamasu). Zresztą jaki inny sens miałby Daishinkan w usuwaniu wszechświatów niż obalenie Zeno ;) Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) Sam się ostatnio zastanawiałem, czy jest tylko jeden Daishinkan, niezależnie od linii czasowej, w przeciwieństwie do Zenka. Strasznie ciekawa postać. Podoba mi się też jedna z wcześniejszych teorii, jeszcze z czasu walk pokazowych U9 vs U7 - Daishinkan zobaczył ostateczny rezultat pojedynku Goku z Toppo (być może któryś z bohaterów zginął), cofnął czas i przerwał w momencie ich power upu. https://www.youtube.com/watch?v=WwF-YKXl40U Edytowane 11 lipca 2017 przez Bigby Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 To sobie Krillin powalczył, zawiedziony jestem. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 załatwili go jak zwykle _._męczy takie prowadzenie postaci, nawet drugoplanowej-istnieje od początku, niby coś tam potrafi, zawsze dostaje w du.pę odcinek bardzo przeciętny imo Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Tyle trenował i nic nie pokazał. Slabo w chu.j Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 E, nie było tak źle, choć oczywiście z tym butem wyszedł na postać komediową. Z drugiej strony, przynajmniej nie skończył jak Yamcha... Ale mimo wszystko liczyłbym na więcej akcji z udziałem androidów. Już liczyłem, że pokażą więcej 17, a tu nic. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Miał udział w pokonaniu trzech przeciwników. Całkiem nieźle, chociaż mógł jeszcze wytrzymać ze 2-3 odcinki. Ale cóż, w następnym odcinku powracamy do Saiyan i zapowiada się bardzo fajnie. Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Gdyby na turnieju był też Yamcha, to on by pierwszy odpadł, zgodnie z tradycją :) Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 No trochę słabo to wyszło, ale w następnym odcinku powinno być dużo lepiej. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Tyle trenował i nic nie pokazał. Slabo w chu.j Słabo to zrobili, bo chyba najwiecej czasu mu poświęcili poza sayianami. Trening z Goku, potem wypad z nim na wyspę, do(pipi)ał Gohanowi [ niby taktycznie, bo duże doswiadczenie w turniejach, a dał sie załatwic dzis jak dziecko xd ], potem jeszcze walka z Goku, a teraz jeden odcinek i po wszystkim. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 można było pokazać MOC pana bez nosa, no ale wyszło jak zwykle - taki jest prawie cały DBS, brakuje pier.dolnięcia Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Krilan za(pipi)iscie odpadl przez atak inkarnacji Freezera z innego wymiaru. XD Wg mnie to ciekawy uklon w strone sagi Z 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 (edytowane) Jest też ukłon w stronę pierwszego DB i walki Krillina z Bacterianem, którego siłą był smród. I jak dla mnie bardzo dobrze się zaprezentował. Załatwił 3 gości (przy dwóch asystował, ale jednak), uratował swoją kobietę przed wypadnięciem za matę, walczył bez strachu, z pomysłem. Na pewno pokazał więcej niż wszyscy inni zawodnicy U7, nie licząc Goku i Vegety. Jasne, mogli go wyeliminować w nieco inny sposób (np. po krótkim pojedynku z Frostem), ale było minęło. Mam nadzieję, że nie ma tutaj żadnych fanów Tenshinhana, bo jemu może nawet nie być dane pokonanie kogokolwiek. Nie zdziwię się, jak jeden z pocisków szalejącej Kale trafi i wyj.ebie go za ring. edit: Dawać już następny odcinek i walkę Goku z Cauliflą. Edytowane 16 lipca 2017 przez Bigby 1 Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Wuj tam z Kalafiora, dawac damskiego Broliego! Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 18 lipca 2017 Opublikowano 18 lipca 2017 (edytowane) i moja ulubiona saga :) Edytowane 18 lipca 2017 przez Figuś 8 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 19 lipca 2017 Opublikowano 19 lipca 2017 Ale bym płakał na takim koncercie 3 Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 20 lipca 2017 Opublikowano 20 lipca 2017 ja to już wzruszony przy kompie przy filmiku z Cell sagi Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 20 lipca 2017 Opublikowano 20 lipca 2017 Oglądając te filmiki i słuchając przepięknej muzyki człowiek uświadamia sobie jak seria DB Super jest Beznadziejna. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 20 lipca 2017 Opublikowano 20 lipca 2017 (edytowane) W V-Jumpie pojawiły się spoilery do odcinka 101: Jest też krótka notka dotycząca ostatnio wypuszczonej grafiki z Goku - napisano, że ma to związek z czymś strasznym co nastąpi. Może rzeczywiście ten turniej to jakaś przykrywka dla grubszej afery. edit: GT jakie jest każdy wie, ale muzyka daje radę. Jak się pierwszy raz oglądało i w endingu poleciało Dan Dan Kokoro Hikareteku, to aż łzy napływały. Utwór przy ostatnim spotkaniu Goku i Krillina Edytowane 20 lipca 2017 przez Bigby 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 21 lipca 2017 Opublikowano 21 lipca 2017 Mam nadzieje ze to gruba afera i tak jak w przypadku poprzednich sag bedzie tez drugie dno. Bez niszczenia wszechswiatow to turniej bylby tylko turniejem dla zaspokojenia chorej ambicji Goku a tak mamy jeszcze gigantyczne smocze kule i nadzieje na jakies odkrecenie zniszczenia wszechswiatow. Beerus wyrazil zyczenie aby planeta ziemia we wszechswiecie champy zostala przywrócona wiec te gigantyczne zlote kule mozna wykorzystac w innych wszechswiatach. Tylko pytanie, czy gdy wszechswiat zostanie zniszczony to czy smok bedzie mogl go przywrocic. Bo co innego przywrocic planete we wszechswiecie ktory istnieje. A gdy zostal zniszczony? No i ciekawi mnie czy Zeeni maja tylko moc do niszczenia wszechswiatow czy tez i do ich tworzenia. Bo skoro sa manipulowani to na samym koncu mogli by naprawic swoje bledy przywracajac zniszczone uniwersa. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 lipca 2017 Opublikowano 21 lipca 2017 Jeżeli wszechświat 6 albo 7 zostanie zniszczony to kul nie będą mogli użyć. Chyba, że zebrali je wcześniej i teraz przechowują w świecie Zeno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi