Shen 9 635 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Ja troche gram, ale olewam ten banner i odkladam na niego wszystko http://dbz-dokkanbattle.wikia.com/wiki/Infinite_Radiance_Super_Vegito Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 U mnie podobny team, ranga, ale tylko 90 DS. Zobaczymy co tam wpadnie. Nowy Vegito pewnie pojawi się dopiero za około 3-4 miesiące, więc może uda się odłożyć. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Ale czemu fanatycy? Według Was jak ktoś broni dbz jest psycho fanem, ale fakt jest taki ze każda saga w super jest hoiowa, recykling każdego możliwego przeciwnika na czele z Golden freezerem czy black goku, zero kreatywności. Bedziecie kogoś pamietac procz boga kota? Fan service w postaci poerdyliarda przemian z kosmetyczna zmiana tj. zmiana koloru włosów, zidiocenie głównych bogaterów i jeszcze bardziej postawienie na goku. 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 (edytowane) To nie jest fakt, tylko Twoja opinia. Po prostu nie lubisz DBS i tyle. Masz prawo. Tak, na pewno zapamiętam Goku Blacka bo to jeden z lepszych złych w serii, mimo że jego saga trochę pod koniec siadła. Zapamiętam Ultra Instynkt, zapamiętam pierwszą walkę Goku z Hitem, zapamiętam pojedynek Vegety z Blackiem, tak samo jak świetny odcinek fillerowy z baseballem, każdą interakcję Goku z Freezerem (szczególnie od momentu jego wskrzeszenia na turniej) itd. Lubię ten argument ze zidioceniem bohaterów, jakby nie miało to nigdy miejsca w poprzednich seriach. Żadnego pierdyliarda przemian nie było. Zresztą kiedy one były jakieś szczególnie pomysłowe? SSJ - zmiana koloru, Ultra SSJ - dodanie większej masy mięśniowej, SSJ2 - dodanie wyładowań elektrycznych wokół aury i trochę inaczej ułożone kosmyki włosów, SSJ3 - długie włosy i brak brwi. Do wszystkiego się można przepier.dalać. Ale jak już to robimy, to krytykujmy Zetkę za to samo co Superkę. Trochę konsekwencji. edit: A tutaj coś dla osób, które uważają, że przemiana w SSJ przedstawiona przez DBS jest jedną z głupot. Edytowane 23 listopada 2017 przez Bigby 4 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Jeżeli fani muszą nagrywać 15 minutowe filmiki "wyjaśniające", to faktycznie wszystko jest ok. Przemiana Trunksa i Gotena w SSJ też była głupim pomysłem, wyjaśnianym na siłę i każdy o tym mówił od lat. Tutaj jest jeszcze gorzej, a znajdują się tacy, co próbują tego bronić. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 (edytowane) Nie potrzeba do tego 15 minut. Mówiąc krótko: In martial arts, there are three Dan Tian/Tanden (energy centers) that ki/chi goes through. The middle one, where the tingly feeling is on a Saiyan, is specifically the EMOTIONAL CENTER of ki flow. Super Saiyan is a transformation related to very intense emotions (such as rage). Jak dla mnie nie ma w tym nic głupiego. Całkiem logiczne wytłumaczenie, które niestety niektórzy wolą przemilczeć, bo kłóci się to z ich hejtem. Edytowane 23 listopada 2017 przez Bigby 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Godzinę temu, Bigby napisał: zapamiętam ... tak samo jak świetny odcinek fillerowy z baseballem Jeden z moich ulubionych odcinków. Oglądam co jakiś czas i za każdym razem bawi tak samo 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Szczerze mówiąc po turnieju mógłbym obejrzeć kilka tak fajnych, luźnych odcinków. W tym czasie Toei mogłoby się skupić na następnym arcu i jak najlepszym jego dopracowaniu. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 listopada 2017 Opublikowano 23 listopada 2017 Jakieś fillery na bank dostaniemy tak jak zawsze. Właśnie obejrzałem kolejny raz ep. 70 i jak będą chociaż w połowie tak dobre jak ten to dla mnie bomba. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 Kilka naprawdę fajnych easter eggów. Jak nie macie 10 minut wolnego czasu to przewińcie do 9:13 3 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 (edytowane) Co do luźnych odcinków, to liczę na jakiś fajny motyw z Vegetą na Sadal w 6 wszechświecie po całym tym turnieju. Edytowane 24 listopada 2017 przez Figuś Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 Na Kanzenshuu ktoś założył ciekawy temat, czemu Roshi nie pokonał cyborgów w wymiarze czasowym Trunksa? W naszym wymiarze dzięki treningowi dawał sobie radę z Frostem, a nawet jeśli nie pokonałby cyborgów w normalnym pojedynku, mógłby użyć mafuby. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 Mhm, może dlatego, że nie żył? Poza tym tamten Roshi mógł być dużo słabszy itd. Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 (edytowane) 44 minuty temu, Square napisał: Mhm, może dlatego, że nie żył? Poza tym tamten Roshi mógł być dużo słabszy itd. W odcinku specjalnym Trunksa żył, mieszkał razem z Oolongiem i Puarem w łodzi podwodnej W Super powiedziano, ze Roshi trenował w sekrecie, nikt o niczym nie wiedział, mógł zrobić to samo w wymiarze Trunksa Edytowane 24 listopada 2017 przez metalcoola 2 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 listopada 2017 Opublikowano 24 listopada 2017 W mandze nic takiego nie było no i nie oszukujmy się, Roshi jest słabszy od androidów. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 To wiadomo DragonBall to dla mnie zawsze był festiwal wesołego pisania Pana Toriyamy , który zaczał się dość szybko gubić w "poważnym" Shounenie jakim stał się DB w swoim wydaniu Z. Dziury fabularne są w nim olbrzymie. Ale DBZ miał ten klimat. Tej stawki większej niż życie herosów potworów itd. Żadna inna manga w polsce nie była wydawana co 2 tygodnie. Ten cały pomysł aby z gag mangi zrobić " bijatykę" z "poważniejszą historią" to pomysł tak szalony że cud że to się udało. I o ile wiem że DBZ jest fabularnie ułomne to uwielbiam sobie obejrzeć "te sceny" w których aż kipi patosem i epickością. Niestety S jest w tej niewygodniej pozycji że bez ubicia Vegety i Goku nie da się zrobić kontynuacji która miałaby ręce i nogi aby była stawka, zagrożenie i klimat. S to dla mnie taka zabawa i tak ją traktuje. I mimo że dragon ball spadł z mojej shounenowej top listy (One piece , Jojo Bizzare, Magi, Bleach [tylko SS arc], Full metal Alchemist hunter x Hunter, gintama) to nadal ma miejsce w serduszku i w niedziele jest oglądany razem z One Piece'm Osobiście wolałbym aby znikneły tasiemcowe produkcje. O wiele bardziej wolę jak są wydawane raz na rok w paczkach po 24 odcinki dzięki czemu dostajemy prawdziwą ucztę a sam materiał jest odpowiednio doceniony. Ja osobiście najbardziej lubię wersje team4star może to i parodia ale głosy są świetnie dobrane . 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Dobrze, że dałeś ten dopisek przy Bleach, bo już chciałem Cie wyśmiać, to jeden z najgorszych tasiemców z jakim miałem styczność. Zaraz obok Fairy tail. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 4 minuty temu, Shen napisał: Dobrze, że dałeś ten dopisek przy Bleach, bo już chciałem Cie wyśmiać, to jeden z najgorszych tasiemców z jakim miałem styczność. Zaraz obok Fairy tail. Shen wiadomo ,że Bleach robi się kupsztalem ale SS arc to jeden z najlepszych arców w histori. I trzeba przyznać ,że kubo ma fantastyczną kreskę i wyczucie stylu . Szkoda ,że dość szybko wywalił lachę na serie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 listopada 2017 Opublikowano 25 listopada 2017 Nie wiem czy czytałem coś głupszego, niż ten ostatni arc z quincy, design przeciwnikow z koncowki to nawet szkoda komentowac. Do walki z Aizenem to sie jeszcze jakos trzymało. 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Średni odcinek, ale spodziewałem się tego Spoiler że raczej będzie poświęcony bardziej #18 niż #17 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Mi tam się podobał, fajny tag team. Mam nadzieje, ze 17 jeszcze nie odpadnie, po tym co pokazał na sparingu z Goku, nalezy mu sie porzadny przeciwnik. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Jak dla mnie też spoko odcinek, lepiej niż się spodziewałem. A już za tydzień Spoiler eliminacja U2 (w końcu ) i niestety U6 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Mi też się podobał. No i Vegeta próbujący wywołać Ultra Instinct też na propsie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Na propsie? Raczej znowu beka z jego nieudolności. 1 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 26 listopada 2017 Opublikowano 26 listopada 2017 Myślałeś, że odpali UI podczas walki z takim kelnerem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi