Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba przyznać, że turniej ładnie się kończy (jaki finał, czas pokaże). Tagowe akcje wyglądają elegancko. Tylko mam wrażenie, że ostatnie eliminacje są ekspresowe. Na początku z randomami tłukli się przez kilka odcinków, a teraz najlepsi odpadają po odcinku. Przynajmniej nie przeciągają. Backstory Jirena? Proszę was... :yao:  Równie dobrze mogli nic nie pokazywać, a Jiren dalej byłby maszynką do mielenia.

Zostało kilka odcinków więc pan Przyprawa poleci za tydzień (co zresztą sam tytuł odcinka mówi, beka) i zostanie Goku UI vs Jiren, a skoro Freeza jeszcze się obija o arenę pewnie dotrzyma do końca. Dramat straszny jak rzeczywiście to jemu przypadnie życzenie. Vegeta jednak na plus. Pokazał klasę zarówno w całym turnieju jak i przy walkach z Jirenem i Toppo. Final Flash stało się biedackie jak Kamehame-ha bo jak zwykle nadużywane. Fajowe nawiązania były do Buu Sagi. 

Jeśli miałbym obstawiać zakończenie to wciąż myślę, że Kapłan coś kombinuje. Albo zbiera energię z wykasowanych wszechświatów albo kumuluje ją z walk w rdzeniu areny (w końcu sam ją konstruował). No po prostu musi coś kombinować bo wciąż mam w głowie to spojrzenie Goku i Kapłana po wymazaniu pierwszego wszechświata. Dzięki turniejowi pozbył się lwiej części przeciwników, którzy mogliby mu przeszkodzić, a ci co zostaną będą wyczerpani po walkach.

Wygra albo Goku, albo Jiren ,albo Freeza, albo będzie remis ale i tak sprowadzi się to do większej sprawy podczas filmu. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Kwestia 17-stki jeszcze nie jest definitywnie rozwiązana.

Spoiler

Niby się wysadził ale czy na pewno? To pierwszy taki przypadek w turnieju. Jako android nie emanuje Ki więc łatwo mu jest się ukryć. Gdyby odpadł wylądowałby na ławkach ale rzekoma autodestrukcja zapewnia mu przykrywkę. 

Opublikowano

Po tym arcu 17 stał jedną z moich ulubionych postaci w serii. Zdecydowanie chyba główny MVP ekipy U7 na turnieju, jak i również dostał godne takowego "zejście". Przetrwał? Wątpię - był odpowiedni dramatyzm, cel spełniony. No i wiadomo na 99,9%, że to Frieza nie wyparował, a siedzi gdzieś za kamieniem.

Backstory Jirena faktycznie tak słabe, że aż śmieszne. Bardzo zresztą podobne do historii młodości Roshiego, z tą różnicą, że ten ostatni nie stał się najsilniejszym przechu.jem we wszystkich znanych wszechświatach. :/

• Minusik 1
Opublikowano

Historia Jirena to jak historia jakiegos Jasia z pedalowy.

Ciulali go po glowie i chcial sie ogryzc z kumplami, byl za slaby, ekipa tez z czapy to znowu dostali klepy, zapisal sie na karate zeby byl silny i trenowal w piwnicy az stal sie super karateka

• Haha 1
Opublikowano

Zrobiłem sobie ponad miesięczną przerwę i machnąłem 6 odcinków na raz, zdecydowanie polecam taką formę oglądania bo oczekiwanie z tygodnia na tydzień jest męczące. Trochę dziwi ile czasu dostał Android 16, przecież to był drugorzędny gracz w Cell sadze (GT nie liczę) a teraz zrobili z niego kozaka, bezwzględnie MVP turnieju. Vegeta dostał też naprawdę dużo uwagi, liczę na ostatni zryw w następnym odcinku po tym jak pokazali Bulmę. Trochę szkoda, że

Spoiler

znowu wszystko sprowadzi się do samego Goku UI na końcu, liczyłem na fuzję

A na końcu

Spoiler

Goku i Jiren zajmą się sobą i zaliczą double ring-out a kule zgarnie Frieza OOOO-HOO-HOO-HOOOO!

Opublikowano

Kule zgarnie najlepszy, a samo zostanie na ringu nie uczyni Freezy najlepszym. Najwięcej eliminacji ma chyba Goku, tuż za nim Vegeta, więc jeżeli U7 wygra to pewnie Son dostanie życzenie, nawet jeżeli wypadnie razem z Jirenem.

Opublikowano (edytowane)

Wyjawili w końcu życzenie Jirena? Jeśli dobrze zrozumiałem, to po prostu chce być najsilniejszy. Myślę, że może być tak:

Jiren wygrywa mimo wszystko i dostaje życzenie

J: Chce być najpotężniejszym ze wszystkich wszechświatów

Smok: *system error* Yyy, już jesteś, ziomuś

J: (pipi), to po co tu w ogóle przylazłem? Weź, wskrześ w takim razie te wymazane wszechświaty. W sumie niektórzy tam dość dobrze się na(pipi)ali. 

:lapka:

Edytowane przez Frantik
  • Minusik 1
Opublikowano
13 minut temu, Square napisał:

Kule zgarnie najlepszy, a samo zostanie na ringu nie uczyni Freezy najlepszym. Najwięcej eliminacji ma chyba Goku, tuż za nim Vegeta, więc jeżeli U7 wygra to pewnie Son dostanie życzenie, nawet jeżeli wypadnie razem z Jirenem.

Bo fabuła w tym anime zawsze była tak konsekwentnie prowadzona :reggie:

Nie trzymali by Friezy do końca gdyby nie mieli na niego jakiegoś planu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jiren walił gołą pięścią w drewniany słupek owinięty lnianym sznurem i w taki oto sposób stał się najsilniejszy we wszystkich wszechświatach. Treningi Goku i Vegety w kapsułach grawitacyjnych i to przy tym Pikuś.

Tak na marginesie to wojownicy z U11 udowadniają, że w DB absolutnie każdy bez względu na rasę może być najsilniejszy. Żadnych transformacji, ich rasy nie były szczególnie predystyniwane do walki. Jiren to jakiś rolnik :P To tylko pokazuje jak koledzy Goku się opierniczali. W sumie już Roshi to uwydatnił przeskakując resztę.

Edytowane przez Pacquiao
Opublikowano (edytowane)

a tak w ogole co tam robi 17, przeciez on juz za walesy byl kelnerem na strzala, a teraz nagle potrafi jirenowi koszule rozwalic.

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 2
  • Haha 1
  • Minusik 4
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.02.2018 o 16:34, Andżej napisał:

a tak w ogole co tam robi 17, przeciez on juz za walesy byl kelnerem na strzala, a teraz nagle potrafi jirenowi koszule rozwalic księgowa Kraków.

Trochę czasu minęło od jego kelnerowania. Było mówione, że nie próżnował w tym czasie i trenował.

Edytowane przez Zjawa