Shen 9 610 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Ktoś tam dostał z tego co widze na fejsie, pewnie ci co wzieli kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hoipolloi 1 318 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Ja już dostałem na chatę swój egzemplarz jest moc! 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Mi jeszcze nie doszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Parę screenów z jutrzejszego odcinka: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dodatkowe 3 screeny: Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Nie wytrzymam do jutra Edytowane 3 Marca 2018 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Ciekawe na jak długo Crynchyroll/Daisuki jutro padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Liczę na porządny plot twist z Friezą albo przynajmniej clifhanger. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Trochę mieszane odczucia po tym odcinku. Nieco za dużo gadania, przestojów, były też powtórzone animacje (z openingu, walki z Keflą itp.). Głównie tyczy się to pierwszej połowy. Wizualnie spoko. Nawet bardzo. Chyba będę musiał obejrzeć jeszcze raz w ciągu dnia i zobaczyć jakie wtedy będę miał odczucia. Ostatnie kilka minut było świetne. Fajnie było zobaczyć jak Goku robi z Jirenem to, co ten robił z nim (i pozostałymi) wcześniej. There's a new sheriff in town. I oczywiście mega podjarane Zenki. ; ) Edytowane 4 Marca 2018 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 jak teraz odcinki ida ? jeszcze chyba 2 i jakas przerwa, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Następny odcinek za 2 tygodnie, a potem po tygodniu jeszcze jeden i koniec. Odcinek to jakby zapowiedź następnego. Było bardzo dobrze, ale było też czuć, że to wszystko jest tylko przygotowaniem gruntu. Pełny UI wygląda lepiej niż się spodziewałem. Nadal bardziej mi się podobała niepełna forma, ale ta też jest bardzo fajna. Zwłaszcza na samym początku z cała biała aurą wyglądał na kogoś kto może rozwalić wszystko. Pięknie poobijał Jirena. Szkoda, że zapowiada się na to, że Jiren jednak jakoś będzie sobie radził. Chyba bym wolał żeby pełny UI był o wiele lepszy od Jirena i po prostu go rozwalił bez problemu. A no i gdzie jest Freiza? Ktoś o nim jeszcze pamięta? To serio są jakieś jaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ano, parę świetnych momentów, ale ogólnie spodziewałem się czegoś lepszego. Czułem, że w takim momencie zakończy się odcinek. Ech, i czekać sobie dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ostatnie minuty odcinka oglądane na stojąco z ciarami na całym ciele Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Nie pierwszy raz to robią, że tytuł odcinka zapowiada tylko to co będzie w ostatnich dwóch minutach odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Miałem nadzieję, że będzie jednak inaczej, ale podczas oglądania było wiadomo, że właśnie tak się skończy ten ep. Dwa odcinki do końca, czyli pewnie przez cały następny jeszcze będą walczyć, skończy się w ep. 131 i po szybkim życzeniu zakończą ten arc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Fajnie, gdyby zakończyli to na krótkiej walce Goku z Beerusem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 i daiszinkanem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 I boskim Friezą, który na koniec wypchnie ich obu i wygra Tak w zasadzie, to ten pogłos podczas zbierania energii w UI jest chyba najlepszym efektem dźwiękowym tuż po odgłosie początku gromadzenia mocy do Kamehameha Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 A może też skończyć się jak tutaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Listonosz dotarczył pierwszy tom mangi Zmienił się tłumacz, ale na szczęście jakość tłumaczenia jest tak samo dobra, ciekawe czemu zmienił Okrutny Buu na Straszliwy Buu? Z nowych postaci zmieniono imię Beerus na Piwus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Ogólnie to mam bekę z tych tłumaczeń na nasze w dragonballowych grach i innych mediach. "Okrutny Buu" jeszcze jest do przełknięcia, ale już przy takich kwiatkach: ...to mam wrażenie, że tłumacz sobie robi autentyczne jaja, bo przecież "gierka na bazie jakiejś śmiesznej chińskiej bajki, to można. He he" Screeny z Xenoverse 2 mojego autorstwa. W jedynce zresztą było dokładnie tak samo. Jeszcze bardziej kwasowe są przekłady nazw ataków specjalnych, np. Sobotni Łomot Jak ekipę QLoc szanuję, tak Dragon Balla trochę chyba nie ogarniają. Edytowane 5 Marca 2018 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 O, nieźle, czyli wykorzystali tłumaczenia Rafała "Kabury" Rzepki z mangi. Są dwie szkoły tłumaczeń, jedna, która uważa że należy tłumaczyć słowo w słowo, z kolei druga uważa, ze część nazw i dow(nene)ów powinno się przetłumaczyć na język bardziej zrozumiały dla ogólnego odbiorcy, równocześnie nie tracąc sensu oryginału: Słowo Dodoria pochodzi od japońskiego słowa dorian, czyli polskiego durianu, stąd Dorian Podobnie przetłumaczono Dr. Slumpa, zmieniając większość nazw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) O, to nie wiedziałem Nie znając mangowego światka tłumaczy, czułem się jak dotąd lekko skonfundowany, widząc takie twory w gierkach Edytowane 5 Marca 2018 przez Frantik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Dzisiaj też dostałem. Nie podoba mi się trochę tłumaczenie Beerusa, ale co tam, jakoś przeżyje. Jak tylko patrzę na te strony to automatycznie mi się gęba cieszy, więc za niedługo pójdzie pewnie cały DB i DBZ ponownie do przeczytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nowa forma Vegety dostała oficjalną nazwę w DB Heroes... ...Super Saiyan God Super Saiyan Evolution, ewentualnie Super Saiyan God SS Szynka http://dragonball.wikia.com/wiki/Super_Saiyan_God_Super_Saiyan_Evolution Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi