Frantik 2 566 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Nic oficjalnie nie wiadomo. Albo easter egg/trololo w stronę fanów z nadpobudliwą wyobraźnią - ot, wizja artystyczna rysownika. No albo faktycznie teaser czegoś nowego. Można gdybać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 To samo co ze srebrnymi włosami Goku przy przemianie w SSB. Zwykły zabieg mający na celu urozmaicenie transformacji, bo w storyboardach nic o żadnych innych kolorach nie było mowy. Dlatego też szybko rozwiały się teorie fanów, którzy twierdzili, że Goku próbował przejść w Ultra Instynkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 5 Tomik mangi dzisiaj w skrzynce znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 A ja po rewatchu Abridged chwyciłem znowu pierwszą serię DB. Lecą najlepsze odcinki. Najpierw pierwszy turniej teraz Red Ribbon Saga. Trzeba przyznać, że ost zacny w tej sadze. Teraz Uranai Baba Saga, a potem kolejny Tenkaichi Najlepszy turniej bok turnieju z Piccolo Jr. Ta animacja... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 1 minutę temu, Farmer napisał: chwyciłem znowu pierwszą serię DB Czytałeś może mangę? Jak nie to polecam, wrażenia kilkukrotnie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Myślę żeby wznowić mangę z okazji nowego wydania tylko kiedy znaleźć na to czas i pieniądze, a komiksowa lista 'must have' tylko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Akurat jeżeli chodzi o czas to wyjdziesz na tym lepiej, bo w mandze nie ma zbędnego przedłużania akcji. Cała kolekcja 42 oryginalnych tomów fajnie się prezentuje na półce, ale te kilka stów trzeba wydać. 1 godzinę temu, Figuś napisał: 5 Tomik mangi dzisiaj w skrzynce znalazłem Też dostałem, w końcu będę mógł nadrobić cztery tomy, bo czekałem na koniec arcu Zamasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 630 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Oglądnałem wczoraj Broliego. Mając w pamięci oryginał (niekanoniczny) Broli wyszedł mniej majestatycznie, ale bardziej „sympatycznie”. Paląca go furia jest niemalże namacalna, nie trzeba sobie nic dopowiadać. Wszystko wskazuje na to, że wejdzie do serii (poprzednie kinówki weszły) i dobrze. Spoiler Co do samego filmu mam jednak mieszane uczucia. Zarys wydarzeń na Vegecie, moment w którym Vegeta i Goku uswiadamiaja sobie, że nie ma się co patyczkować i wyczuwać przeciwnika tylko cisnąć fuzję (która żenująco musiała przejść przez wszystkie nieudane próby co u Trunksa i Gotena) nadają fajny klimat. Całokształtnie jednak film ogląda się jak dynamiczny trailer a nie jak to do czego nasz kinówki DBZ przyzwyczaiły. Natomiast sama walka jest dziwnie animowana. Jest bardzo dużo dynamicznych ujęć, z najazdami, dolatywaniem do kamery (jest nawet FPP z oczu Broliego) itp., jednak jakoś to mało przyjemne dla oka. Ktoś zdecydowanie przesadził z długością walki i chciał ją zrobić na siłę nie wiadomo jak widowiskową. Dochodzi do tego dziwna animacja, psychodeliczna, z rozciągającymi się kośćmi czaszki, jakby namalowana kredkami. Bez bicia przyznam, ze przysypiałem na filmie, ale tylko podczas walki (a to akurat dziwne), bo byłem zmęczony. Oglądnę go kiedyś jeszcze raz. Suma summarum fabuła na plus, ale ogólny oczopląs i chaos utrudniał odbior filmu. Zdecydowanie wolałbym Mangę z tej historii przeczytać aniżeli oglądnąć to w nowym sezonie DBS. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez szczudel Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Bardzo możliwe ze Anime wroci gdzies pod koniec roku na antene. Nie wiem ile w plotkach jest prawdy. Chcialbym zobaczyc jakies nowe ciekawe motywy po turnieju. Albo konsekwencje resurekcji usuniętych wszechświatow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Wydaje mi, że po prostu będzie to co w mandze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, u55r napisał: Bardzo możliwe ze Anime wroci gdzies pod koniec roku na antene. A ponoć już w lipcu. Pod koniec kwietnia ma być oficjalne info od Toei Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wracając do Brolyego - muzyka w tym filmie była przegenialna Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 do mnie jakoś nie trafia ta podniosła (wręcz operowa?) otoczka dźwiękowa. Może dlatego Broly tak średnio mi się oglądało mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Najnowszy odcinek Heroes Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Dawać już dalszy ciąg Superki Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 W dniu 19.04.2019 o 14:10, Figuś napisał: Dawać już dalszy ciąg Superki Ja tam nie wiem czy chce, ten nowy przeciwnik w mandze xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Ale ze co zlego z nim? Trzyma ten sam poziom hoiowosci reszty antagonistow z super. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Na początku też mi nie podpasował, ale jest w nim potencjał. Wczoraj wyszedł najnowszy chapter, trzeba nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Na plus, że Buu wkroczył do akcji po porazce z turniejem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 A tymczasem w DB Multiverse. W chuj spoiler z aktualnego rozdziału, jak ktoś nie czytał, a chce nadrobić to niech nie otwiera. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Właśnie sobie obejrzałem drugi raz Brolyego, i ciekawi mnie jak to pociągną dalej w anime i mandze(nie jestem na bieżąco, nie wiem co tam się dzieje). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi