Kalel 3 634 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Jak to jest z tym pre-orderem Dragon Ball Super? Na mangagarden jest napisane ze wysyłają w 24h, a empik mówi że dostępne od 20.08. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Teraz, Kalel napisał: Jak to jest z tym pre-orderem Dragon Ball Super? Na mangagarden jest napisane ze wysyłają w 24h, a empik mówi że dostępne od 20.08. Nie wiem, zawsze mam miłą niespodziankę jak zaglądam do skrzynki Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Wysyłają jakoś dzień przed premierą. Dobrze, że przypomniałeś, trzeba zamówić najnowszy tomik Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 @Kalel @Square aż sprawdziłem z ciekawości i w zamówieniu mam że wysłali już 6 tom Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Opublikowano 11 sierpnia 2019 No to oznacza, że już nie jest preorderem. Tutaj chyba bardziej pasuje niż do tematu DBFZ. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 12 sierpnia 2019 Opublikowano 12 sierpnia 2019 Aj, pękłem i prócz tomu 6, zamówiłem sobie Cell Games sage z mangagarden.pl. Ile czekaj się +/- na realizacje zamówienia? Zamówiłem rano i nadal ma status złożone, chociaż opłaciłem. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 12 sierpnia 2019 Opublikowano 12 sierpnia 2019 Do 24h? Ja zamówiłem wczoraj, dzisiaj rano już wysłane. @Figuś jaka była przekładka w szóstym tomie? Zapomniałem zrobić preorder i nie dostałem. Teraz już za wczasu zamówiłem tomy 7, 8 i 9 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Opublikowano 14 sierpnia 2019 (edytowane) Jak wrócę do domu to sprawdzę, ale mignął mi chyba Grand Priest na przekładce Coś nie działa oznaczanie bo powiadomienia nie dostałem @Square Grand Priest na przekładce Edytowane 14 sierpnia 2019 przez Figuś 1 Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 17 września 2019 Opublikowano 17 września 2019 TFS anulował abridged filmu z Bojackiem. Będą jakieś Dragon Shortz. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 20 października 2019 Opublikowano 20 października 2019 Jakby kogoś interesowało to Grupa-Mirai wrzuciła kinówke #12 http://www.grupa-mirai.pl/2019/10/16/dragon-ball-movie-12-przebudzenie-fuzji-goku-vegeta/ Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Jutro wysyłają 7tom DB Super dzisiaj jeszcze można się załapać na darmową wysyłkę i zakładkę http://www.mangarden.pl/pl/p/Dragon-Ball-Super-tom-07-preorder/4261 1 Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 Po ostatnim razie zamówiłem wszystkie numery do przodu, także mogę spokojnie czekać. Jak wydadzą wszystkie 9 tomów to pewnie wleci całe DB i DBZ, a dopiero potem DBS. Jestem ciekaw kiedy anime będzie kontynuowane. Manga na razie ciągnie wątek Moro. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 4 listopada 2019 Opublikowano 4 listopada 2019 6 minut temu, Square napisał: Jestem ciekaw kiedy anime będzie kontynuowane. Trochę długą każą sobie czekać, dali by jakieś info już Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 Cisza tu jakaś grobowa. Generalnie od kilku ostatnich tomów ta manga Super wydaje się mi być strasznie cienka. Walki są tak mocno skrócone, że w zasadzie nie ma czego tam oglądać. Ubolewam też strasznie nad sposobem jej kadrowania i całą wizualną otoczką, bo w zasadzie nie ma na czym oka zawiesić. Cały tom 7 to może 2 kadry warte uwagi, a reszta to obrazki ukazujące rozmawiające postacie, ewentualnie maluczkie okienka "pach pach, fuch fuch". Pachnie to mocno robionym na siłę, aż żal patrzeć, bo przecież DB to epickość sama w sobie i jeśli się chce, to można to zrobić na prawdę dobrze. Resztę kolekcji i tak kupię, z sentymentu, chociaż zadowolony z całokształtu wielce nie jestem. Mam nadzieję że pozostałe tomy wydadzą w miarę szybko. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 11 minut temu, Masamune napisał: Mam nadzieję że pozostałe tomy wydadzą w miarę szybko. Tom 8 dopiero w 2020, te 2-3 miechy przerwy to raczej standard i się nie zmieni, a kontynuacja po Turnieju Mocy to pewnie jeszcze dłużej zajmie. Na razie wyszło tylko kilka rozdziałów, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jestem ciekaw co zrobią z anime, czy dostaniemy ten sam wątek co w mandze. Mogliby już jakieś oficjalne info o kontynuacji wypuścić. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 7 minut temu, Square napisał: Tom 8 dopiero w 2020, te 2-3 miechy przerwy to raczej standard i się nie zmieni, a kontynuacja po Turnieju Mocy to pewnie jeszcze dłużej zajmie. Na razie wyszło tylko kilka rozdziałów, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jestem ciekaw co zrobią z anime, czy dostaniemy ten sam wątek co w mandze. Mogliby już jakieś oficjalne info o kontynuacji wypuścić. Z tego co widziałem, ostatnie tomy mangi w jp z jakiegoś dziwnego powodu opowiadają o Galaktycznym Patrolu? To jakiś spin-off, prawowita kontynuacja, czy juz zamknięty temat? Mam nadzieję, że Toriyama ciśnie trochę Toyotarou, żeby to jakoś wyglądało, i kolejne tomy będą nieco lepsze niż ten 7... Z pozytywnych rzeczy o tomie 7, mogę powiedzieć, że jakoś lepiej czuć skalę areny, na samym początku był fajny, szeroki kadr który wszystko ukazał, w anime to jej końca nie było widać. Gohan nie w ojcowskim wdzianku, tylko w barwach Piccolo, zdecydowanie na plus, nie było też głupiej walki z Ribrianne, ani ślepego Gohana... z jednej strony tempo dość szybkie, jednak brak pewnych wątków z anime zdecydowanie służą mandze. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 1 grudnia 2019 Opublikowano 1 grudnia 2019 To co jest aktualnie w mandze to wydarzenia dziejące się po turnieju mocy i filmie z Brolym. Prawowita kontynuacja, coś w rodzaju kolejnej sagi. Jest tam kilka ciekawych elementów, w tym kontynuacja tych które widzieliśmy w Turnieju Mocy. No manga zawsze była szybsza w porównaniu do anime co zawsze lepiej mi pasowało w Dragon Ballu. Walki są dynamiczniejsze i nie przeciągane na siłę, ale i tak w takim Super było lepiej pod tym względem niż w Zetce, które miało masę zapychających rzeczy. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Robię rewatch Super, no kisnę przy odcinku z Aralką. Swoją drogą dużo zyskuje Super przy drugim podejściu. Wiadomix, że jeżeli chodzi o początek to dalej jest lepiej obejrzeć kinówki Battle od Gods i Resurrection F. 1 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 Powah of lovu z Ribrianne to odcinki, przy których warto wydłubać sobie oczy i przebić uszy. Przed i po tym jest bardzo dragonowo. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 grudnia 2019 Opublikowano 13 grudnia 2019 No cringe opór, poza tym Superce się mocno oberwało za animacje z początku, i smród się ciągnie do tej pory jak za Xbonem długi czas. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Katopesla taki nasz Figaro MODO CZENDŻU XD Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 17 grudnia 2019 Opublikowano 17 grudnia 2019 Ja ostatnio nastrajam się przed premierą dbz kakarot i puściłem sobie w autku wszystkie openingi: Jezusku jakie emotions mialem w drodze do pracy I'm gonna say N word: Spoiler NOSTALGIC Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 Wjechał 55 rozdział mangi https://w11.mangafreak.net/Read1_Dragon_Ball_Super_55 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 21 grudnia 2019 Opublikowano 21 grudnia 2019 (edytowane) Chodzą ploty że w ten weekend na Japońskim "pyrkonie" mogą zapowiedzieć kontynuację Superki Niby jest to przetłumaczony harmonogram Dragon Ballowych eventów. Znając życie pewnie fejk. edit. może jednak Edytowane 21 grudnia 2019 przez Figuś 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi