Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

Ja z bólem serca odpuscilem, brak miejsca, a do pierwszego wydania za duzy sentyment.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 566,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

co oznacza że full color? Odnosi się to do okładki czy całości? :O

Opublikowano

Są czasami takie wydania różnych mang, wszystko jest pokolorowane, od okładki przez treść.

Opublikowano
28 minut temu, Jakim napisał:

co oznacza że full color? Odnosi się to do okładki czy całości? :O

Całość kurva piękny kawalerze

processed-6.jpeg

Opublikowano

Pierwszy tom zamowilem w miekkiej bo juz nigdzie twardej nie bylo, ale reszte preorderow na 2 i 3 juz twarda. Pewnie lepszej wartosci taka nabierze.

Opublikowano

Powodzenia w czekaniu na wszystkie 30 tomów czy ile ich tam ma być.

Opublikowano

Co ci znowu nie pasuje? Oryginał miał jeszcze więcej tomów.

Opublikowano

Chodzi bardziej o częstotliwość wydawania kolejnych tomów, zebranie kompletu rozłożone na kilka lat.

Opublikowano

Jak jeden ma wychodzić, co dwa miesiące, to całość dopiero wyjdzie gdzieś przy następnej generacji.

Opublikowano
3 minuty temu, Figuś napisał:

Chodzi bardziej o częstotliwość wydawania kolejnych tomów, zebranie kompletu rozłożone na kilka lat.

To przecież norma przy tasiemcach.

One Piece zbieram od 11 lat i nadal nie dogonilismy wydania japonskiego.

Opublikowano
26 minut temu, Shen napisał:

Co ci znowu nie pasuje? Oryginał miał jeszcze więcej tomów.

A po co tak agresywnie? I jakie "znowu"?

Chodzi mi tylko i wyłącznie o czas w jakim ma być dostępna całość, gdzie jeżeli nie będzie opóźnień będzie to jakieś 5 lat. A gdyby nie dość spora cena to sam bym pewnie wziął pomimo, że mam oryginał.

Opublikowano
10 minut temu, Soban napisał:

JPF to chyba raz na kwartal wydaje, wiec oryginal majacy 42 tomy by zajal obecnie 10,5 roku :/

Zalezy od mangi, takie wydania deluxe sa droższe i wydaja je z mniejsza czestotliwością.

Opublikowano

xD kurwa, to już lepiej zainwestować w te kolekcje deAgostini. Przynajmniej ręka Iron Mana kosztuje 5.99

Opublikowano
Godzinę temu, Soban napisał:

JPF to chyba raz na kwartal wydaje, wiec oryginal majacy 42 tomy by zajal obecnie 10,5 roku :/

No to Super wychodzi z jakimś opóźnieniem, no ale tu nie ma innego wyjścia skoro nowe rozdziały wychodzą co miesiąc i na cały tomik trzeba poczekać. To wydanie DB Kolor jak będzie dostępne w całości do 2027 to będzie dobrze.

A oryginalna manga wychodziła co miesiąc, więc na całość się czekało 3,5 roku.

Opublikowano

No! A to tylko og, a co jak zapowiedzą Z i kolejne 10 lat. Będzie co czytać na starość

Opublikowano
2 minuty temu, XM. napisał:

No! A to tylko og, a co jak zapowiedzą Z i kolejne 10 lat. Będzie co czytać na starość

To całość z Zetką.

Opublikowano

Zwykły DB miał 16 tomów, Zetka miała 26. To wydanie Kolor to 30 czy tam 32 tomy czyli DB + DBZ.

Cena za tom w pre-orderze to 42 PLN, po premierze 35,50 PLN. Już pomijając ramy czasowe to trochę drogo całość.

Opublikowano
12 minut temu, Shen napisał:

To całość z Zetką.

A to git, dzięki za info.

Opublikowano

Te mangi to są dobre jak ktoś już je zna i po prostu chce sobie zebrać całość i przy okazji sobie poczytać coś raz na 3 miesiące.

Btw. Zajebista sprawa takie kolorowe wydanie, szkoda że z jojo się nie pokusili na coś takiego  :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Było już wrzucane do tematu, świetny smaczek.