Opublikowano 16 października 20213 l On 10/7/2021 at 6:58 PM, Figuś said: Trochę obleśna ta animacja rodem z konsol niż ekranów telewizyjnych. Ale to Dragon Ball więc obejrzy się.
Opublikowano 16 października 20213 l 47 minut temu, u55r napisał: Trochę obleśna ta animacja rodem z konsol niż ekranów telewizyjnych. No niektóre ujęcia są tragiczne, widać to dobrze po tej scenie z Pan, gdzie na początku jest okropne 3D, a potem piękne 2D.
Opublikowano 16 października 20213 l Manga doszła nie wiem tylko kiedy bo dopiero dzisiaj zauważyłem paczuszkę na parapecie pod oknem na ganku XD.
Opublikowano 17 października 20213 l Mam to samo, Figuś, nagle paczka się zmaterializowała na słupku pod daszkiem ogrodzenia. Dobrze, że chociaż nie na deszczu, bo ostatnio włożyli paczkę z baterią we wnękę bramka-słupek xD Nie wiem co im szkodzi te paczki rejestrować, przecież to nie może być aż tak duża różnica + na pewno mniej zaginięć by było (mi pierwszy tom nie przyszedł i po raz drugi wysłali już kurierem).
Opublikowano 17 października 20213 l Ano gratisowa przesyłka jest nierejestrowana, jak chcemy rejestrowaną trzeba opłacić. Zwykłą mangę Superki biorę z wysyłka za free, ale już każdy kolejny tom kolorowej w twardej okładce opłacam paczkomat.
Opublikowano 17 października 20213 l No ja teraz będę trzeci tom zamawiał i też już pójdę paczkomatem, to nie na moje nerwy -_-
Opublikowano 19 października 20213 l Dzisiaj sprawdzałem ten kolorowy Dragon Ball i wychodzi na to, że nowe zeszyty będą się pojawiać co 2 miesiące i 8. tom będzie we wrześniu 2022 i to wciąż będzie historia z oryginalnego DB. Liczyłem trochę na to, że za rok i będzie Freeza Saga.
Opublikowano 20 października 20213 l Najnowszy rozdział mangi https://mangaplus.shueisha.co.jp/viewer/1010075
Opublikowano 20 października 20213 l A to nie jest tak że nie można ożywić tego, który stracił ciało?
Opublikowano 20 października 20213 l Godzinę temu, u55r napisał: A to nie jest tak że nie można ożywić tego, który stracił ciało? uwaga spoiler Spoiler
Opublikowano 21 października 20213 l 10 hours ago, Shen said: Nigdy nie oglądałem żadnego anime z angielskim dubem Akurat jego głos tuż obok wersji japońskiej był jest naprawdę rewelacyjny
Opublikowano 21 października 20213 l Nienawidzę ang dubbingu w DB, jest w chuj sztuczny, a poza japońskim tylko francuski wchodzi w grę i nie to nie sentyment za wersją z RTL7. Heh polski mógłbym nawet oglądać gdyby był zdubbingowany jak kinówka z Janembą oprócz Szyca była bardzo fajnie zdubingowana, ale Superka no tak średnio bym powiedział. i pamietajcie guerriers de l'espace >> sajanie
Opublikowano 21 października 20213 l Na RTL7 był przekład z Francuskiego na Polski, i jakoś się to oglądało bo nie było niczego innego. Dziś jak tego słucham to mnie na wymioty bierze dobrze że obejrzałem drugi i trzeci raz wersję po Angielsku i potem po Japońsku.
Opublikowano 21 października 20213 l Wersja na RTL z FR dubbem miała dużo błędów w tłumaczeniu które poprawili w DBZ Kai dopiero. Ang dub jest wyprany z emocji z pustym darciem ryja nic więcej
Opublikowano 21 października 20213 l Francuski, pomijając już nawet sentyment każdego polskiego widza, miał przynajmniej te głosy mocno różnorodne i jakieś tam aktorstwo jednak było. W angielskim prawie każdy brzmi jakby miał zatwardzenie i usilnie próbował grać mega twardziela rodem z kina sensacyjnego klasy C, albo jak dzieci kiedy próbują naśladować głosy dorosłych xD. Z Vegetą na czele. Druga kwestia, że w pakiecie z francuskim dubem szedł oryginalny OST, a to już jest bezcenne. W czasach ultra zajawki na DB, oglądałem też wersję niemiecką na RTL II xD. W sumie brzmiało to znośnie, abstrahując od tego, że nic nie rozumiałem, a sam język jest obrzydliwy. Z tego co kojarzę, to hiszpański dub był całkiem dobrze oceniany w "opinii publicznej". Z drugiej strony barykady mamy takie ciekawostki, jak wersja malezyjska xD Edytowane 21 października 20213 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 10 listopada 20213 l 4 minuty temu, Square napisał: 13 tom DBS dzisiaj dotarł, następny dopiero w przyszłym roku. Możesz się zalogować na mangarden? Znowu wygląd strony zmienili i moje dane logowania nie wchodzą