Square 8 504 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 26 tomów DBZ to były 3 sagi, ale były urozmaicone, tutaj się dzieje ciągle to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
vAHeR 52 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Właśnie ciekawiło mnie, czy kiedyś to było pisane lepiej, lecz teraz zmniejszyła się tolerancja na takie dłużyzny, czy też ostatnie wydarzenia w mandze są po prostu słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Głupio mi się wypowiadać, ale mam wrażenie, jak tak tylko "rzucam okiem" na przypadkowe chaptery nowej mangi, że teraz wszystko jest robione na jedno kopyto. Jedna długa walka na jakimś pustkowiu, ciągłe power-upy, nowe formy, jakieś nachalne plot-twisty i to właściwie wszystko. Dawniej coś się w poszczególnych sagach zwyczajnie DZIAŁO, przez co nie były one monotonne i nie dłużyły się. Nawet jeśli pojedyncze potyczki się ciągnęły, to w międzyczasie rozgrywały się jakieś wydarzenia w tle, lub innym miejscu i czasie. Nie wspominając o tym, że wtedy jeszcze można było się przejmować losem postaci. Z tego wszystkiego nie zostało nic. Ta seria jest zwyczajnie martwa. Pozostał jedynie fanservice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 W superce nie ma zadnego budowania akcji, pojawia sie jakis silny random i jechane lanie sie po mordach. Saga namek zaczęła się od zbierania kul, walka z ginyu, czekanie na Goku itd. Cell saga zaczęła się od pojawienia tajemniczej postaci, potem wyskoczyly Androidy, kolejne formy Cella. Najgorsze chyba jest, że wszystko sie kreci juz tylko wokół Goku i Vegety do porzygu. Przewijam te chaptery na szybko, nawet dokladnie nie czytam, bo co tam moze byc ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 041 Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 Najgorsze co zrobili to chyba to wskrzeszanie bez limitu, bo jak kiedys byl limit, ze jak umrzesz 2 razy i nara to poswiecenie goku w walce z cellem mialo jakies znaczenie. DB ma też duży problem z tym, że jest to seria wybitnie reaktywna. Goku zasadniczo nie ma jakiegokolwiek celu poza byciem silnym i każda kolejna saga to po prostu ktoś tam się pojawia i sie bija by znowu byl spokoj. Odczuwalne to juz bylo w Buu sadze, gdzie fabula byla troche z dupy doklejona na zasadzie pojawia sie zly i trzeba go zbic. Wczesniejsze sagi jeszcze mialy jakis punkt zaczepu w przeszlosci Goku(Freeza i Vegeta + potem Cell i andki jako follow up do red ribbon z DB) Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 No chyba ich tam popierdoliło jak nie będzie wersji japońskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 jak się potwierdzi to pierdole nie idę Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 No ale typ pyta kina zamiast dystybutora? Jujutsu było po japonsku, nie widze powodu, zeby DB mialo byc po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 W Cinema city juz mozna rezerwować bilety i napisane jest, że będzie JAP voice acting 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 W heliosie tez sa od kilku dni, ale u mnie zjebane godziny, 12:30 w piatek, sobote i niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) napisałem do nich na mailing zapytanie o to czy przypadkiem nie dopiszą później, że jednak ENG voice acting będzie edit. Jednak JAP voice acting widnieje na zamawianiu biletów, mam nadzieje, że nie kłamią Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 W Multikinie są ok kilku tygodni, seanse o 17:35 i 20:00. Bilety z Groupona wychodzą 6-10 zł taniej niż w kinie. @oFi masz wyżej oficjalny zwiastun Jap + napisy PL, dubbing jeżeli będzie to dopiero później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Odpisali to rezerwuje sobie miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Odnośnie piątkowego rozdziału mogę nareszcie napisać "w końcu". Spoiler W piątek też chyba się wybiorę na Super Hero. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Widziałem rano w chuj spoilerów nawrzucał, nowy arc niby w październiku ma się rozpocząć. Teraz jakieś oficjalne info o Anime poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 W końcu jest coś co mi się podoba, bo ostatnie rozdziały to był srogi zastój. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Kupiłem sobie bilet na to chińskie gówno obesrane. Idę sam bo nikt nie ma ochoty marnować sobie piątkowego czasu na to ścierwo. Myślę czy nie iść z buta w słuchaweczkach i nie załatwić sobie czegoś zielonego aby to przed seansem spalić może wtedy wycisnę z tego chociaż odrobinę przyjemności. Będzie colka, żelki i jakoś to pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Piękne zakończenie tej sagi, która rzeczywiście zaczęła być nudna. Po cichu liczyłem i się doczekałem. To co on zrobił jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Jakies pustki w kinach, bralem teraz bilety, prawie na ostatnia chwile, kilkanascie miejsc zajetych. Patrzylem w heliosie i to samo. Na jujutsu było prawie wszystko zajebane poza najgorszymi miejscami z przodu. W kinie studyjnym tez zrobili seanse, wiec jednak tam idziemy, moze bedzie wieksza kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Jak ktoś nie chce czekać na jutrzejszy rozdział Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Spoiler Czarny Frieza Ta kreatywnosc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Frigga? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ciekawe czy japończyki pozwolą sobie na jakiś żart z Spoiler czerwonymi ustami i arbuzem Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Figuś napisał: Ciekawe czy japończyki pozwolą sobie na jakiś żart z Ukryj zawartość czerwonymi ustami i arbuzem Przeciez juz nawet Mr Popo został skasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi