Square 8 503 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Kto wie. Aż dziwne, że takie coś weszło do oficjalnej wersji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Spoilery juz wiedziałem więc cierpliwie czekam do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Najnowszy rozdział https://mangaplus.shueisha.co.jp/viewer/1013770 Następny chyba dopiero w październiku. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Końcówka fajna. Jestem usatysfakcjonowany. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 No to jak zakończyła się ta saga to też mi się podobało. To info o październiku to jednak nie było trafne, na chwilę obecną nie ma potwierdzenia kiedy manga wróci. Właśnie skończyłem Super Hero. Niby wszystko fajnie, ale walka z Spoiler Max Cellem mi nie podpasowała. Tak samo te nowe formy Gohana i Piccolo. Po napisach jest dodatkowa scena jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 W sumie byłem zadowolony tylko z humoru, i paru momentów wkurwu, ale głównie i tak chodziło, żeby odfajkować w kinie, bo pierwszą w Polsce kinówkę ominąłem. Nie wiem, to chyba pierwsze CGI w przypadku DB i wyglądało to bezdusznie i mega budżetowo, gorzej niż w wielu grach, a to co się działo w samym filmie, to niskiej jakości nawet nie fanserwis, tylko fanfic. Spoiler Szatan Serduszko z żółtaczką , czy kolejny marny recykling po frezerze w postaci Spoiler pokolorowania komórczaka Idź Pan w chuj z czymś takim, do tego z dupy Spoiler przemiana gohana Nie wiem, co to było, Spoiler ultra instynkt, czy co, ale powiedzmy, że lepsze to niż inny kolor włosów, czymś się chociaż wyróżnia, ale żebym był zadowolony? Raczej nieszczególnie. Ogólnie nie czuję tego od dawna, super poza garstką momentów biedackie, dwa pierwsze z nowej serii filmy kinowe przynajmniej wizualnie były kozackie, na poziomie intro/outro z Kai(chciałbym, że kiedyś całą serię zrobili w ten sposób). Broly trochę padaczkogenny i ciężki do oglądania, ale zdecydowanie najciekawszy i w stylu staroci z 70/80 jak Daimos. Nie wiem, czy manga też jest zjebana, nigdy nie miałem z żadną do czynienia, ale siedzi przy niej gościu od AF, więc dziwne, że tak to wygląda. Jak na moje, to wszystko, co się dzieje służy tylko sprzedaży gier(tych gorszego sortu), figurek itd. Nie chodzi tu o jakość, jakbym wiedział, że tak będzie, to nigdy nie chciałbym tego odkurzenia po 18 latach, łapie się nawet na tym, że gdzieś w głowie tego całego szajsu po Z nie traktuje jako kanon, już nawet bardziej uznaje GT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Godzinę temu, SlimShady napisał: Nie wiem, co to było, Ukryj zawartość ultra instynkt, czy co, ale powiedzmy, że lepsze to niż inny kolor włosów, czymś się chociaż wyróżnia, No jak dla mnie to taki odpowiednik Spoiler SSJ2 dla wersji "Ultimate", tylko z gorszymi szpiczastymi włosami. No nie podoba mi się nic a nic. Ogólnie cała ta akcja to taka gorsza wersja Spoiler Gohan vs Cell w sadze Androidów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 kocham Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Są kurwa bezwstydni jeśli chodzi o kolejne iteracje znanych postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Byłem dzisiaj w kinie z żoną i tak powiem średnio. Połowa filmu była nudnawa, dalej trochę lepiej ale ostatnia kinówka z Brollym niszczy i wysrywa ten twór. Obejrzeć można ale bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 041 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Dla mnie się podobał super hero. Fajnie, że praktycznie brak Goku i Vegety, design nowych androidów bardzo fajny retro. Nowe formy szatana i gohana spoczko. Jedynie ten final boss był marnym recyklingiem dużo gorszym niż oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Ogólnie wszystkie kinówki to takie max 6/10, więc nie dziwię się opiniom. Cieszą nowe formy Piccolo i Gohana - szykuje się więcej merchu, w tym nowe karty do Dokkana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Ta nowa kinówka to szrot Zawiodłem się. Ale dobrze że z Mangą jestem na bieżąco. Bo co tam się wydarzyło w ostatnim zeszycie Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Obejrzałem to coś w piątek. Jedynym ogromnym plusem tego filmu jest skupienie uwagi na kimkolwiek innym niż Goku/Vegeta tym większym plusem, że na Piccolo i Gohanie. Szkoda, że nie mogli zrezygnować kompletnie z pokazywania Goku bo to tak naprawdę niczemu w filmie nie służyło. Wizualnie okropnie brzydki. Poziom animu gierek z PS3. Jestem zawiedziony filmem ale tak naprawdę to film nie jest niczemu winny. Cały ten nowożytni Dragon Ball jest okropny to pełnometrażowy Super Hero też jest okropny. Proste. Nowe formy Gohana i Piccolo okropne. Ktoś grał w WoW'a i stwierdził: - dobra wiem! teraz Piccolo będzie wyglądał jak Orc. No i wygląda jak Orc z WoWa z czółkami. Gohan ma za długie włosy i wygląda to jak nieestetyczna zabawa suwakami w gierkowym kreatorze postaci. Jest jakaś magia w samym tym seansie. Idę sobie do kina w swoim mieście na animu z japońskim dublingiem i PL napisami. Mi to już zwisa ale młodsze pokolenie może będzie miało dostęp do takich seansów częściej. Ale mam nadzieję, że lepszych niż to. Dragon Ball jest w moich oczach zgwałcony i ograbiony z duszy. Goku to jest przykład jak nie kontynuować postaci. Kiedyś był jakiś, dzisiaj jest totalnym zjebem, który tylko krzyczy i walczy. Niegdyś sprawiał wrażenie, że wie co robi, ma doświadczenie, rozeznanie, jest świadomy stawki i zależy mu na czymkolwiek. Dziś po prostu chętnie się bije i mam wrażenie, że gdyby musiał poświęcić całą planetę w tym swoją rodzinę za 10 minut sparingu z kosmitom to by to zrobił. Wydaje się jakiś taki głupszy, bez głębi i ludzkich uczuć. To nie jest ani mój Goku ani mój Dragon Ball dlatego zostawiam to już w sferze wspomnień z dzieciństwa i po tym seansie odpuszczam sobie śledzenie wydarzeń w tym uniwersum. Chętnie zagram w dobrą gierkę ale chińskiej kreskówki to już nie chce oglądać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) 27 minut temu, Krzysztof93 napisał: Obejrzałem to coś w piątek. Jedynym ogromnym plusem tego filmu jest skupienie uwagi na kimkolwiek innym niż Goku/Vegeta tym większym plusem, że na Piccolo i Gohanie. Szkoda, że nie mogli zrezygnować kompletnie z pokazywania Goku bo to tak naprawdę niczemu w filmie nie służyło. Wizualnie okropnie brzydki. Poziom animu gierek z PS3. Jestem zawiedziony filmem ale tak naprawdę to film nie jest niczemu winny. Cały ten nowożytni Dragon Ball jest okropny to pełnometrażowy Super Hero też jest okropny. Proste. Nowe formy Gohana i Piccolo okropne. Ktoś grał w WoW'a i stwierdził: - dobra wiem! teraz Piccolo będzie wyglądał jak Orc. No i wygląda jak Orc z WoWa z czółkami. Gohan ma za długie włosy i wygląda to jak nieestetyczna zabawa suwakami w gierkowym kreatorze postaci. Jest jakaś magia w samym tym seansie. Idę sobie do kina w swoim mieście na animu z japońskim dublingiem i PL napisami. Mi to już zwisa ale młodsze pokolenie może będzie miało dostęp do takich seansów częściej. Ale mam nadzieję, że lepszych niż to. Dragon Ball jest w moich oczach zgwałcony i ograbiony z duszy. Goku to jest przykład jak nie kontynuować postaci. Kiedyś był jakiś, dzisiaj jest totalnym zjebem, który tylko krzyczy i walczy. Niegdyś sprawiał wrażenie, że wie co robi, ma doświadczenie, rozeznanie, jest świadomy stawki i zależy mu na czymkolwiek. Dziś po prostu chętnie się bije i mam wrażenie, że gdyby musiał poświęcić całą planetę w tym swoją rodzinę za 10 minut sparingu z kosmitom to by to zrobił. Wydaje się jakiś taki głupszy, bez głębi i ludzkich uczuć. To nie jest ani mój Goku ani mój Dragon Ball dlatego zostawiam to już w sferze wspomnień z dzieciństwa i po tym seansie odpuszczam sobie śledzenie wydarzeń w tym uniwersum. Chętnie zagram w dobrą gierkę ale chińskiej kreskówki to już nie chce oglądać. Dbz miało tak silne oddziaływanie na nasze male główki w latach 90' że większość z nas liczy na powrót tych emocji i wspomnień i oglada to co TOEI zmajstrowalo. Te chytre chinczyki o tym wiedzą i robią to wszystko jak najmniejszym kosztem bo zyski z tej marki maja przepotężne. Dlatego jest jak jest. Do czasu aż ktoś nie przebije tego co dbz zrobil 30lat temu. Ja ide w środę. Oczekiwania mam zerowe, mi się kinowka z Broly średnio podobała. Wciąż moje top1 kinowek to walka z Janembą. Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Od jutra Super Hero można obejrzeć z dubbingiem jeżeli są tu jacyś masochiści. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 jest jakiś trailer z dubem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Na chwilę obecną nie ma, może jutro coś wrzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 15 godzin temu, Figuś napisał: jest jakiś trailer z dubem? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 No i Fajnie, jeśli dzięki temu więcej ludzi pójdzie do kina niech sobie jest. Serio kinówka z Janembą miała bardzo spoko dub i tylko Szyca bym z niego wypierdolił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Dub spoko, kumpel np z dzieciakami pojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 041 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Jest okejka ten dublaż. Na plus na pewno, że Gohan nie brzmi jak stara chińska baba - nienawidze japońskiego głosu postaci zaczynających się na Son. W każdym innym języku poza japońskim Goku brzmi super, jak taki chłop lekkoduch, a w japońskim jak parówa obesrana. Kontrastem jest Freeza, który po chińsku wymiata, a w innych językach jest kiepski. Vegeta top, zawsze dobry głos. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Jakie złoto XD 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 https://www.swatch.com/pl-pl/swatch-x-dragonballz.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 durex mógłby pierścienie na beniz w kooperacji TOEI zrobić, gdzie przy ejakulacji puszczałby dźwięk kamehame ha w wersji Roshiego powinna być jakaś anime laska na tarczy XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi