Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I walki były pomysłowe: oblanie niewidzialnego typa krwią z nosa, kuririn ogarniajacy, ze nie ma nosa w trakcie walki ze śmierdzielem czy goku wlewający wrzątek z czajnika do rurki ninjy skrytego pod woda xd

Potem to juz tylko kto na kogo glosniej krzyczy 

Opublikowano

Przez te filmy i nostalgię zamówiłem sobie spontanicznie 8 wydanych u nas tomów mangi DB w kolorze... :/

Saga DB do końca historii Picolo to łącznie 12 tomów, z tego co czytam, i pewnie na tym poprzestanę. Do DBZ aż takiego sentymentu nie mam, więc całości zbierać raczej nie będę. Już wolę DBZA obejrzeć powtórnie.

Zabawne. Kiedyś swoją całą mangę sprzedałem, a teraz po kilkunastu latach wracam do tej 'bajeczki'. Szkoda, że tylko miękka okładka dostępna.

Ale naprawdę, oryginalny DB to fajna, sympatyczna, efektowna i niekiedy poruszająca historyjka z charyzmatycznymi postaciami. DBZ to już wspomniane krzyki i ładowanie mocy. Ma swoje momenty, ale dla mnie to jak dwie różne produkcje, czy też gatunki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
51 minut temu, Suavek napisał:

Nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien zamawiać jakichkolwiek figurek z chin... Wiadomo, że nijak to się będzie miało do zdjęć.

Ziomek dziś mi wysłał foto, 200zł za aliexpress, półmetrówa figurka, jak na mój gust zajebiste wykonanie w tej cenie. Do tego wymienne głowy

Przechwytywanie.thumb.JPG.e6181dd024f7e7052a60f2a48265357f.JPG

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Suavek napisał:

Nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien zamawiać jakichkolwiek figurek z chin... Wiadomo, że nijak to się będzie miało do zdjęć.

Pod aukcjami masz dużo zdjęć ludzi, którzy to kupili, jak za takie pieniądze, to wygląda dobrze.

Opublikowano

Trochę podejrzane, ale ok, wygląda dobrze. Tj. ta powyższa, bo te inspirowane chinami mnie mimo wszystko nie przekonują.

Ale ja tylko best waifu 18 bym przyjął. Mięśniaków na półce nie chce. ;)

Przy okazji: