Square 8 550 Opublikowano 8 lutego Udostępnij Opublikowano 8 lutego GT oglądałem raz dawno temu i średnio mi się podobało. Wciągnę w tym roku od Grupy Mirai, to zobaczymy, może podejdzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 8 lutego Udostępnij Opublikowano 8 lutego Myślałem, że nigdy tego nie zrobię, ale powoli chcę sobie wszystko od początku przypomnieć(w wersji japońskiej, bez cenzury), jestem na DB OG i tam jest taki humor i podteksty, że dzisiaj nie mieliby jaj, żeby tak zagrać, dlatego super wygląda jak wygląda. W sumie słabo, że ta seria jakby nie dorasta i nie rośnie razem z oglądaczami, tylko cofa się w rozwoju, żeby tylko robić kolorowanki i sprzedawać zabawki i dlc do gier. No i jeszcze jedna kwestia, niby ten GT taki zły, a przecież znowu pójdą tą samą ścieżką, co średnio mi pasuje, ale może będzie chociaż czuć pieniądz w animacji. Nie wiem też, gdzie to zostanie umiejscowione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 305 Opublikowano 9 lutego Udostępnij Opublikowano 9 lutego W dniu 7.02.2024 o 07:48, Masamune napisał: Narzekanie na GT przy tym co się obecnie odpier... z Superem to świętokractwo. Mam mangę chyba do tomu 12, później przystopowałem, ale jak widzę te nowe formy Vegety, Gohana i Piccolo, to mi się odechciewa. Nie no, Orange Piccolo, poza samą nazwą, jest git. Całkowicie zmieniony design nawiązujący do Namekian w stylu Lorda Sluga czy oryginalnego Piccolo. Natomiast to co robią z Sayanami, to jest po prostu dramat. Dla mnie SSJ4 to była właściwa droga, gdzie czerpano garściami z historii rasy. Zamiast tego mamy 10 kolorów włosów, a to co zrobili z Gohanem, to w ogóle totalne zaprzeczenie formy Mystic - po prostu kolejny SSJ z innym kolorem włosów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PotatoTomato 3 Opublikowano 12 lutego Udostępnij Opublikowano 12 lutego Strasznie słaba jest ta zabawa w tęczowe misie. Picollo na samoopalaczu i po botoksie nagle staje się turbo kozakiem, który kopie dupska. Goku siwy, Vegeta fioletowy, Gohan dorobił sobie doczepy. Ech, wolałbym, żeby jednak kanonem było to, co chłopaki odpierdalają w db multiverse. Toriyama, no weeeeeź. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 12 lutego Udostępnij Opublikowano 12 lutego No wersja DBM jak najbardziej na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
vAHeR 52 Opublikowano 12 lutego Udostępnij Opublikowano 12 lutego 3 godziny temu, PotatoTomato napisał: Strasznie słaba jest ta zabawa w tęczowe misie. Picollo na samoopalaczu i po botoksie nagle staje się turbo kozakiem, który kopie dupska. Goku siwy, Vegeta fioletowy, Gohan dorobił sobie doczepy. Ech, wolałbym, żeby jednak kanonem było to, co chłopaki odpierdalają w db multiverse. Toriyama, no weeeeeź. No i gość zabiega o względy Netflixa, patrząc na to co się wydarzyło kilka rozdziałów temu Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 15 lutego Udostępnij Opublikowano 15 lutego Podobno spoiler z kolejnego rozdziału, ale nie wiem czy legit Spoiler to już chyba po kinówce Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 15 lutego Udostępnij Opublikowano 15 lutego Nie czytałeś poprzedniego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 15 lutego Udostępnij Opublikowano 15 lutego Przestałem czytać jak zaczeła się fabuła z kinówki i czekałem na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 15 lutego Udostępnij Opublikowano 15 lutego No to #101 już jest po. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 15 lutego Udostępnij Opublikowano 15 lutego Gitówa, taka ekipa się zebrala, że czuje w kościach nigga freezera. Cały czas mi sie marzy dodanie Coolera do kanonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 16 lutego Udostępnij Opublikowano 16 lutego Dragon Ball GT - włączyła mi się ,,przypominajka" o absurdalnej roli, i to dość epizodycznej (sam się zastanawiam czemu Toriyama się zdecydował na te postaci w GT, jakby mu się wydawało, że świat o nich zapomniał) ,,alei złoli" Spoiler w serii GT, czyli byli tam m.in. Freeza, Cell, Cooler (o ile pamiętam), pierwsze potężne Androidy, ,,Doktorki" Gero i Myuu i wielu, wielu innych. Wszystko by było ok, a ich ,,takie tam pojawienie się bo tak" bym zaakceptował, gdyby nie jeden ,,fakt", który padł z ust Freezy w jednej ze scen z małym Goku w GT, a brzmiało m.in. to tak: ,,jesteśmy w piekle, nie żyjemy, więc możemy ginąć nieskończenie wiele razy, ciągle się odradzając... i tak bez końca, bez końca możemy się zabijać i walczyć między sobą". Ale zaraz... chyba Lord Freeza, Cell i cała reszta powinna zostać powiadomiona przez nadzorców Krainy, że śmierć w Zaświatach (sam nie ogarniam tego akcentu funkcjonowania Multiversum DB... masakra! xD) oznacza całkowite wymazanie takiego osobnika z egzystencji całej dragonballowej rzeczywistości, bez żadnej kolejnej pozostałości i odrodzenia się z aureolką nad ryjcem. A tu taki myk... Genialna, nostalgiczna grafa - topka ,,momentów zamrożonych w czasie" z całej historii Multiversum DB. Wiadomix o co chodzi. Tapeta na smartfona idealna; odpowiednia praca w programie graficznym na tym pliku i można z niego zrobić druk na antyramę i na ścianę. Gitez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 19 lutego Udostępnij Opublikowano 19 lutego Zapraszam https://ragnarokscanlation.net/manga/dragon-ball-super/chapter-102/ Nuda Spoiler prawie caly chapter zmarnowany na gówniarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 19 lutego Udostępnij Opublikowano 19 lutego Jak dla mnie super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 19 lutego Udostępnij Opublikowano 19 lutego Super to będzie kolejny mam nadzieje. Szkoda, że nie wzieli też Szatana Serduszko ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 305 Opublikowano 21 lutego Udostępnij Opublikowano 21 lutego Wygląda na to, że 103 odpowie w końcu na pytanie gdzie w hierarchii stoi teraz Gohan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 21 lutego Udostępnij Opublikowano 21 lutego Vegeta z Goku od 40 lat napierdalaja, dzień w dzień, Gohan się wkurzy i elo, można wracać do książek. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 21 lutego Udostępnij Opublikowano 21 lutego @JaskinieTerrigenoweMarvela Z tym umieraniem w piekle to jest chyba tak, że jak umrą na terenie piekła to może rzeczywiście tak działać że dostają respa. Goku z aureolą latal sobie gdzie chciał wiec może śmierć poza miejscem spoczynku daje wlasnie efekt wipe'u z rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 22 lutego Udostępnij Opublikowano 22 lutego Jak ktoś lubi karcianki, to jutro wychodzi nowa na pc 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PotatoTomato 3 Opublikowano 22 lutego Udostępnij Opublikowano 22 lutego 16 godzin temu, Shen napisał: Vegeta z Goku od 40 lat napierdalaja, dzień w dzień, Gohan się wkurzy i elo, można wracać do książek. No bo Gohan jest bestią. Czego nie rozumiesz? To nie jest zwykły sajadżin tylko potężny kudłacz. Ja nie wiem, według mnie to najbardziej mdła i byle jaka postać w serii. W sadze z Panem Doskonałym był jakiś błysk, ale potem już turlanko z górki. Gardze Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 22 lutego Udostępnij Opublikowano 22 lutego Jak wiemy GT potrafi budzić kontrowersje. To taki dopracowany na swój inny sposób ,,koszmarek" Toriyamy, na którego widok wielu geeków mówi co najmniej ,,masz waćpan, a idź z tym, dość!". XD. Zastanawia mnie jedno: czy GT w świecie mangowym posiada... cokolwiek? Jakieś zeszyty, choćby i fanowskie, on-line mangę, coś z jakiegoś specjalnie wydawanego tylko i aż w Japonii magazynu? GT = 70% zajebistości + 30 % niedorzeczności; Vegeta z wąsem; śmieszne ,,złe smoki" (choć nie wszystkie), w których wybija się - jak na mój gust - genialnie w większości jego wystąpień w tej serii wykreowany i potraktowany Omega Shenron. Wiele, wiele rzeczy/epizodów z ,,GT" bym wywalił do ,,śmietnika zapomnienia" - zwłaszcza tych z pierwszych dwóch Sag - a wiele bym przeniósł do Kanonu. I jedno mnie wciąż zastanawia... powstało na ten temat wiele teorii, a jasnej wypowiedzi Toriyamy w tej kwestii jeszcze nie widziałem ani nie słyszałem w licznych wywiadach, a chodzi o to: co do diaska działo się z Goku po zakończeniu GT? Co robił w tym czasie? Trenował? Przeżywał nowe przygody? Czy w ogóle takie pytanie ma sens, jeśli założyć, że GT nie jest w Kanonie? Hmmm... 15 godzin temu, oFi napisał: @JaskinieTerrigenoweMarvela Z tym umieraniem w piekle to jest chyba tak, że jak umrą na terenie piekła to może rzeczywiście tak działać że dostają respa. Goku z aureolą latal sobie gdzie chciał wiec może śmierć poza miejscem spoczynku daje wlasnie efekt wipe'u z rzeczywistości. Spotkałem się z różnym wyjaśnieniem ,,paradoksu umierania" w Świecie DB. Zdania są podzielone, choć w większości ekspertów i geeków trzyma się przy założeniu, że DB jest w tej kwestii nielogiczne i śmierć w zaświatach (piekło i niebo) może być tylko jedna, bo jeśli w tych wymiarach zginiesz, zostajesz wymazany z egzystencji absolutnej Multiversum. Tak między innymi uważa Adacho z YT. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 22 lutego Udostępnij Opublikowano 22 lutego 8 godzin temu, Shen napisał: Jak ktoś lubi karcianki, to jutro wychodzi nowa na pc Dziwne, że to nie pojawia sie na steamie. Jakis wlasny launcher maja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 22 lutego Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2 godziny temu, oFi napisał: Dziwne, że to nie pojawia sie na steamie. Jakis wlasny launcher maja? Nie sprawdzałem jeszcze, ale karcianka pokemon też nie jest na steam, tylko własny launcher Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi