Shen 9 620 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Smutny dzień, nie spodziewałem się końca DB tak szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Może Cysio dokończy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Może jakoś byli dogadani/zostawił jakieś zapiski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Wypadałoby dzisiaj obejrzeć coś z uniwersum DB. History of Trunks było robione przez Toriyamę ? Jeżeli nie to pewnie odpalę Android Sagę Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca 58 minut temu, Shen napisał: Smutny dzień, nie spodziewałem się końca DB tak szybko Przecież db już 30 lat temu się skończyło. Oho, fani gówna super INCOMING 2 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Uwielbiam DB, ale fabularnie to jest tak "zawiła" historia, że małpa może to dalej pisać pod rysunki toyotaro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca 1 godzinę temu, Shen napisał: Smutny dzień, nie spodziewałem się końca DB tak szybko Na bank zapas fabuły jest zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 840 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Trzeba tęgich umysłów żeby wymyślić kolejna przemianę, ciekawe jaki kolor włosów tym razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 647 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Walić Super. Bardziej szkoda tej Daimy, bo tu się Toriyama bezpośrednio miał angażować, a nie wiadomo, ile historii zdążył napisać/przedstawić. I miało to być coś innego, niż właśnie kolejne transformacje i cudaczni przeciwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Człowiek się budzi i na dzień dobry taka wiadomość... Odszedł twórca odpowiedzialny za znaczną część dzieciństwa i wspomnień z tym związanych... Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca 2 godziny temu, Suavek napisał: Walić Super. Bardziej szkoda tej Daimy, bo tu się Toriyama bezpośrednio miał angażować, a nie wiadomo, ile historii zdążył napisać/przedstawić. I miało to być coś innego, niż właśnie kolejne transformacje i cudaczni przeciwnicy. Jestem pewien, że całość mógł mieć już skończoną (skrypty historii etc.). Ciekawe, może okaże się to jego kolejne jego wiekopomne dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 975 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca Autentycznie mi smutno, bo jestem wychowany na DB. Superka nie jest wybitna wiadomo że ktoś może to kontynuować ale ciekawe czy Daima zachowała humor Toriyamy czy wszystko zacznie się ulatniać Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 8 marca Udostępnij Opublikowano 8 marca [*]Śp. Akira Toriyama... Po pierwsze, po drugie, po trzecie: Dragon Ball forever! Panie T... serdecznie dziękujemy! Żadne słowa w żadnym z języków świata ani dialektów, nie wyrażą naszego ogromnego podziękowania za Pana twórczość, za cały ogrom serducha, które włożył Pan w tworzenie Świata Dragon Balla, jak i w rozwój popkultury w ogóle! A śmierć Toriyamy, ajć, cóż tu dużo mówić... tragedia to straszna! Nie spodziewałbym się tego nigdy... Żeby jeszcze za mojego geekowskiego życia pisać o Toriyamie: Świętej Pamięci. No i co teraz? Dragonballowa egzystencjalna pustka? Śmierć Akiry można porównać do sytuacji, gdyby - na nasze szczęście to nie miało miejsca - w trakcie kręcenia starwarsowych Prequeli, np. podczas pracy nad Epizodem I, nagle zmarł George Lucas. I to jest cholernie ciekawe: jaka przyszłość w kolejnych latach czeka Multiversum DB? Plan awaryjny to chyba ci ,,naznaczeni" przez mistrza Toriyamę na dalszy rozwój i ewolucję, może i popkulturową przemianę Dragon Balla, mają. Ten Świat odnoszę wrażenie, są jak komiksy superbohaterskie DC czy Marvela, jakby istniały wiecznie. Tak samo jakby od pradziejów istniało Dragon Ball. Mimo iż nie jest to żadna okazja, ale ,,Ku Pamięci!" Akiry zacznę oglądać klasyczne DB od odcinka pierwszego! Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 9 marca Udostępnij Opublikowano 9 marca Sensei Toriyamo! Panu to pomniki i kapliczki ze złota powinno się stawiać! Za to, co dałeś światu należy Ci się wszystko! Damn it! Spoczywaj w pokoju, mistrzu! I niech Twój duch trwa wśród nas na wieki!... Ciekawi mnie przyszłość "Daimy"; seria anime, która jeszcze nie zadebiutowała, ale z tego, co zapowiadał Sensei miałaby być kanoniczna - czort wie, jak potoczy się jej rozwój. Zapewne obecnie "Daima" jest na etapie postprodukcji, jeśli chodzi o przynajmniej daną część odcinków lub połowę. A co do mangi zarówno ,,Super", czy czegokolwiek, co pan Akira planował realizować w tych swoich Fazach Uniwersum, myślę, że - choć to tylko moje zdanie - wszystko to będzie powstawało w przyszłości, i na pewno będzie dobrze, Studia/Twórcy mają na to plan. Ciekawość fanów zawsze zwycięża, zawsze. Zwłaszcza jeśli jest się tym kimś zawsze głodnym wiedzy i informacji płynących z doświadczania rozmaitych tworów popkultury, które szczególnie nas samych interesują. Powodów do narzekań na pewno nie mieli miłośnicy Dragon Balla w latach 1985 - 2024. Jeszcze raz Sensei Toriyamo, dziękujęmy! Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 10 marca Udostępnij Opublikowano 10 marca fajna niteczka, nie wklejam całości bo w chuj długa xd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 314 Opublikowano 10 marca Udostępnij Opublikowano 10 marca W dniu 8.03.2024 o 09:31, XM. napisał: Przecież db już 30 lat temu się skończyło. Oho, fani gówna super INCOMING Sama prawda. Ten super to mega crap zaczynając od rysunkow i animacji aż po fabułę. Dragon Ball skończył się na Z. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 349 Opublikowano 11 marca Udostępnij Opublikowano 11 marca Dragon Ball skończył się dla mnie na Z, ale człowiekowi tak czy siak smutno. Chrono Triggera sobie jakoś w grudniu jeszcze przechodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 11 marca Udostępnij Opublikowano 11 marca Dla mnie DB się nie skończył i mam nadzieję, że będzie kontynuowany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 11 marca Udostępnij Opublikowano 11 marca Dragon Ball miał akurat fart, że Toriyama namaścił następce dawno temu. Wiele tytułów nie mialo tego szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 11 marca Udostępnij Opublikowano 11 marca Ostatnie słowa Toriyamy odnośnie Dragon Ball Daima 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 12 marca Udostępnij Opublikowano 12 marca Ciekawe o co mu chodziło o ten lifestyle w młodości. Chętnie bym przeczytał jego biografię, ale patrząc jak się krył ze swoim życiem prywatnym i zawodowym nie dziwię się, że ów taka nie powstała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi