Mari4n 470 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września Kurde nawet supera nie obejrzałem całego, a tu już kolejna seria Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 4 września Opublikowano 4 września No to nadrabiaj. Polecam od Grupy-Mirai. 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Polecam zassać teraz jak ktoś zainteresowany https://www.grupa-mirai.pl/2024/09/13/usuniecie-linkow-do-odcinkow/ Cytat Jako że odcinki pierwszego Dragon Balla zaczęły się ostatnio pojawiać na polskojęzycznej platformie Canal+, niestety w krótkim czasie będziemy zmuszeni usunąć linki do odcinków tej serii, więc warto się w nie szybko zaopatrzyć, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście. Same napisy będą dostępne w serwisie AnimeSub, a tymczasem zapraszamy na naszego Discorda, gdzie najszybciej można uzyskać informacje na temat naszych tłumaczeń. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września "Dragon Ball Z", aktualnie obejrzane: 88 odcinków - stan Sagi całego DB: tzw. ,,ultimate fight" pomiędzy Freezą w swojej ,,ostatecznej" na razie formie a Goku. Jak wiemy, Imperator Freeza w Uniwersum DB Super pokazał się jeszcze z potężniejszej strony ewoluując do formy ,,Golden Freezy". I teraz pytanie: czy w Kanonie oficjalnie pierwszą formą energetyczną, czy jak to inaczej się nazywa, u Freezy jest ta stricte pierwsza jego fizyczność, którą widzieliśmy w DB Z, gdy był trochę niższy i m.in.na ,,wózku" ze swoją świtą nawiedzał Namec? Bo jeśli tak, to np. formą trzecią Imperatora będzie ten xenomorphowaty, paskudny Freeza. A jeśli nie, to jako coś, co przypomina ,,Obcego" z Uniwersum AvP, to będzie to forma nie 3, a 2. P.S. A zapytam się jeszcze, z Black Freeza to już oficjalnie? To jest jakaś 5 forma, czy 6? W dniu 13.09.2024 o 20:21, Square napisał(a): Polecam zassać teraz jak ktoś zainteresowany https://www.grupa-mirai.pl/2024/09/13/usuniecie-linkow-do-odcinkow/ Marzonko z perspektywy fana DB jest aby jakieś polskie Studio Dźwiękowe/Nagrań zrobiło dubbing do oryginalnego Dragon Ball Z. Taaa. I jeszcze jakby było podobnie w tej kwestii co w Dragon Ball Super - ta sama obsada głosowa. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Mam szczerą nadzieję, że daima to będzie taki DB og nastawiony na humor i przygody, a nie silowanie sie laserami i kolorowe wlosy. 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Dragon Ball Z zadziwia mnie, z każdym kolejnym odcinkiem, który w tej serii oglądam. 102 za mną a... końca nie widać. Prawie 200 jeszcze do ogarnięcia, a te ,,filery" niekiedy ogląda się świetnie, niekiedy normalnie, a raz to ma się tego wszystkiego ,,filerowego" dosyć. Przykład: Goku w rozwiniętej formie Saiyanina tłukący się z napompowanym Freezą, którego ciało a najbardziej mięśni urosło do formy przepakowanego kulturysty, gdzie taka bitka trwa i trwa na Namec dobre 10 odcinków albo i więcej. A w międzyczasie nie dzieje się nic szczególnego, bo na pewno tym jakkolwiek istotnym nie można określić tu: bajdorzenia Mistrza Kaito, że ,,Goku zaraz zginie", postaci Bulmy i Chi Chi, które coś tam robią, ale tak naprawdę nie pamiętam już co, czy postaci ,,miszcza" Żółwiego Pustelnika, który jak na razie jest cieniem samego siebie. Jedynie Gohan, ekipa z planety Mistrza Kaito, oraz Nameczanie: Piccolo i Dende - dzięki nim jestem w stanie przebrnąć przez dużą część Sagi Freezy, nie myśląc o tym, że jeszcze przede mną pierdylion odcinków do ogarnięcia. Zresztą sam Freeza w całej tej Sadze przejawia cechy cholernie inteligentnego, chłodno kalkulującego i praktycznego złola w Świecie DB, ale... miejscami staje się zbyt bierny, jakby do głosu dochodziło jego przepotężne ego, psychopatia i narcyzm: bywały akcenty w odcinkach, gdzie tylko prawie że obserwował Goku czy kogokolwiek innego, nie atakując, gdy była ku temu idealna okazja, bo wróg dla Freezy nie był wtenczas w dobrej dyspozycji. No a ten ,,look" poniżej w spoilerze Spoiler Może i aż czuć arcyogromną moc płynącą z takiej naboostowanej formy Freezy, ale... Imperator Freeza nie wygląda tak najlepiej - koszmarny design, aż wylewa się z kadrów. A co do ,,DAIMA" na Netflixie, dlaczego nie dać choćby i DB Z Kai do oferty, albo ,,Zetkę"? Albo chociaż któreś kinówki ,,Super"? Od razu, tak z buta Netflix zaczyna zaznajamiać widza z Dragon Ballem poprzez DAIMĘ?... No i elo. XD Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 11 października Opublikowano 11 października Pierwszy odcinek Dragon Ball Daima już dostępny na torrentach i na Crunchyroll, a jutro prawdopodobnie wleci od Grupy Mirai. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października Daima od Grupy Mirai jakby ktoś chciał https://www.grupa-mirai.pl/daima/#d1 Ale tragiczny ten pierwszy ep. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 13 października Opublikowano 13 października 18 godzin temu, Square napisał(a): Ale tragiczny ten pierwszy ep. Dlaczego? Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 13 października Opublikowano 13 października Bo cały odcinek to praktycznie recap zetki. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Mi się to przyjemnie oglądało. Przynajmniej nakreślają w jakiś sposób zloli jak to robił zwykły db i Zetka. W Super z tego co pamiętam to poza Beerusem każdy kolejny typ, z którym walczyli wyskakiwał z dupy z super mocą. Coś czego nie cierpię w tego typu animacach to słabo nakreślony antagonista. 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października To podsumowanie z początku to akurat bonus tutaj się nie czepiam. Bardziej mi o głupoty chodziło typu użycie ziemskiego smoka do czegoś czego nie powinien móc zrobić, jakiś uber nameczanin i że to niby demony, czy cały ten motyw z terminalem. Już wcześniej w serii był brak konsekwencji więc nie powinno mi to przeszkadzać, ale odbiór został zaniżony. Ogólnie oglądało się fajnie i czekam na kolejne, bo może być miło. Na wielki plus sama jakość i animacja. W porównaniu do początku Super to niebo a ziemia, czuć tutaj większy budżet. Jakby ktoś chciał np puścić dziecku to Grupa Mirai udostępniła wersję z lektorem. Na Netflixie mają być chyba tylko napisy. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października ,,Dragon Ball DAIMA", jak widać po Waszych i innych opiniach i recenzjach w sieci, w tym takich traktujących pierwszy epizod z bardzo dokładną analizą jego zawartości, pilotowe otwarcie serialu kupiło gusta tak mniej więcej na miarę 70% możliwości. Sam odcinka nie widziałem, ale zauważyłem, że generalnie się Wam i innym on podobał, ale niekiedy fani zaczęli psioczyć i bajdurzyć, że ,,to jakaś chała i odgrzewanie kotletów" z poprzednich serii mimo urokliwej i urzekającej momentami głębią koloru grafiką. Nie wiem jak było naprawdę, ale ważne jest to, że ,,DAIMA" zaliczyła solidne otwarcie - samo to napawa mnie optymizmem, żeby za pół roku lub dłużej sięgnąć po content ,,DAIMY", gdy coś się z tych epizodów wyemitowanych większego uzbiera. Na razie mam konto VIP na ,,StrefaDB" i oglądam ,,Zetkę" z lektorem - kończę Sagę Freezy i ogarniam mangę ,,DB Full Color, 3 tom z Sagi Saiyan". Potem przyjdzie czas na re-watch niektórych kinówek z serii ,,Super" i kilku tych krótkich filmów z DB, trwających góra 45-60min. I jest giterez! Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Co do kurwy? Spoiler Dlaczego znowu robią ten sam wątek co był w GT? Tragedia..... już raz ludzie wyrazili opinie, że zamienianie Goku w dziecko to strzał w potylice. To teraz odyebali jeszcze bardziej i zamienili nie wszystkich tylko niektórych xd Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Nie wiedziałeś ani jednego kadru od momentu zapowiedzi, że takie zdziwienie? Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Widziałem, ale nie sądziłem, że powielą ten głupi pomysł z GT Liczyłem na jakiś inne uniwersum bardziej czy coś, a nie kalke pomysłu sprzed ponad dwóch dekad. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Drugi odcinek bardzo fajny, czuć trochę pierwsze DB. https://www.grupa-mirai.pl/2024/10/19/dragon-ball-daima-02-glorio/ Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Tak zwana ,,przymiarka" do oglądania ,,DAIMY" z mojej strony jest (ależ ta seria kusi. Widać, że ogólnie się Wam i wielu innym geekom podoba!) Damn it!), ale aktualnie wchłaniam treści z ,,Zetki" (107 odc.) i to mi raczej wystarczy... Chyba że DAIMA jest tak megaaaa dobra, jak to sporo fanów mówi? I rzeczywiście to miks ,,GT" z ,,Super", jeśli chodzi o animację, no i częściowo podejście do kreacji postaci? A tymczasem... ach, ta cała logika Multiversum DB... Damn! Osobiście uważam to za lekki paradoks z Dragon Balla, który bardzo siłowo, ostatecznie, no można uznać. A rzecz rozchodzi się o Spoiler fragment mangi z Zetki, (DB Full Color. Saga Saiyan, tom 3), który dotyczy Smoczych Kul. Żarłomir, niby taki śmieszkowy i jakby działający sobie tam w tle, no ale rozkminę chłop miał, xD: ... To niby jaka jest moc Smoczych Kul, zarówno tych Nameczanskich, jak i tych Ziemskich? Bez względu na pochodzenie, uważam iż każdy rodzaj tych Kul ma w realiach DB niewyobrażalną wręcz moc, więc przywracanie kogokolwiek do życia a zmiana warunków atmosferycznych na planecie, czy jej przywracanie na swoje miejsce w Kosmosie, gdy zniknęła powinno być dla Kul tym samym, tzn. nie powinno mieć żadnej różnicy dla tego rodzaju artefaktów, aby wykonać swoje zadanie/życzenie. No ale... xD Zasady, to zasady. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Trzeci odcinek Daimy https://www.grupa-mirai.pl/2024/10/26/dragon-ball-daima-03-demony/ Coś tam się dzieje, ale szkoda, że znów z Goku zrobili konkretnego debila. 1 Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Po obejrzeniu dwóch pierwszych epków nie mam wątpliwości, że oni w tą markę mają wylane po całości. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Uwielbiam Świat Pana Toriyamy. ,,Zetka", cóż, pełna jest filerów i całkiem antylogicznych elementów konstrukcyjnych dla Dragon Ball właśnie, ale jest przynajmniej barwnie i różnorodnie, no i przynajmniej ma się swego rodzaju wyzwanie, aby mimo wszystko oglądać serial do końca, do tych 300 epizodów prawie... Mimo tych zapychaczy! No bo nie ma to jak przetrwać przez MiniSagę z ,,Czosnkiem Jr.", który jest (jak na mój gust) fatalnie napisaną postacią złola, z kiepskim projektem / designem jeśli chodzi o wygląd i również napisanie CV oraz jego genezę. Około 115 odcinka jest dziwnie w ,,Z": magia wkracza do ogólnego Świata DB. A Goku... Spoiler kij wie, gdzie tam go powiało. XD, nie ma chłopa już od 10 lat (no nie ma to jak Gohan, który przez te 10 lat w ogóle ani nie podrósł znacząco, ani nie zmienił swojego tonu głosu, cech etc.), a Multiversum DB nawiedza mały knypek o bardzo agresywnej osobowości - z perspektywy fana, uważam że odbiera się go dziwnie, jest natarczywy. DAIMA - czekam jeszcze i jeszcze, żeby w końcu to obejrzeć. Nie spieszy się. DB Z ważniejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi