Dahaka 1 863 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października A ja sobie odświeżyłem kinówkę z Brolym. No niesamowita jest jak już się zacznie akcja w drugiej połowie. 25 minut non stop napierdalania się w kosmicznej jakości animacji 1 1 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Tak, ten styl w Brolim to coś pięknego, ale końcówka jednak trochę przegięta wizualnie moim zdaniem. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października ciekawie się prezentuje ta DAIMA - fakt, jeszcze nie zacząłem tej serii oglądać, ale mimo wszystko staram się śledzić cały ten fanowski ruch wokół tej produkcji. Tak się zastanawiam, co Toriyama i jego zespół pracując nad DAIMĄ właśnie mieli na myśli w sensie tego: do jakiej grupy wiekowej chcieli skierować DAIMĘ - rzekomo psioczy się w sieci (z moich znajomych nikt nie ogląda DAIMY; zebrałem to info tylko z Internetu), że to taka Spoiler delikatnie dziecinna produkcja. Widać, że jest to pięknie rysowane i reżyserowane, ale fabuła i rozwój Dragon Balla w ogóle... Czy jest aż tak dobrze? Ciekawie... Odcinek DB Z - no. 117 - najgorszy odcinek w historii animacji DB Z (ba, w ogóle jeden z tych złych w całej historii Dragon Balla! Damn it) jaki kiedykolwiek widziałem... Kurłaaa, co to ma być, historia nieudanego życia miłosnego Krillina? XD Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Czwarty odcinek od GM już dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/02/dragon-ball-daima-04-pogawedki/ Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Jestem po trzecim odcinku i dobrze się to zapowiada. Bylem bardzo źle nastawiony po trailerach (znowu pomniejszanie itd), ale jak narazie jest fajowo. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Czwarty też ci się spodoba, w sumie jak DB. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Dokladnie przypomina mi to pierwszego DB. Mam tylko nadzieje, że wiecej bohaterow dostanie czas ekranowy. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Tematy ,,okołoDAIMAowe", jak widzę na tym forum w wątku DB dominują. Ha! Z jednej strony to dobrze, a z drugiej... no cóż, z mojej perspektywy jak się ubzdurało, że będę czekał jeszcze enty-miesięcy do emisji tych kilkunastu czy kilkudziesięciu odcinków DAIMY i dopiero wtedy tą serię zaczęło by się oglądać, to tak wesoło nie jest. No ale, przynajmniej wiem, że w naszym gronie tak zwane ,,zadowolonko" z ogólnej jakości tej produkcji jak i jej realizowanej wizji rozwoju DB, jest, i to całkiem spore. A Ja, cóż, zabieram się dalej za ,,DB Z", dalej będę ciągnął ten wózek z prawie 200 odcinkami jeszcze do obejrzenia. W międzyczasie na pewno przypomnę sobie kinówkę z Brolym, "Dragon Ball Z: Legendarny Super Saiyan" i serię filmów z ,,Superka". Co do Mecha-Freezy, jak to jest, czy Spoiler Jegomość dumający nad losem swojego syna, Freezy, i popijający lampkę jakiegoś winiacza, jako Ojciec Imperatora Freezy, jest silniejszy od samego Freezy w formie 3 (tej przed wypadkiem i przemianą w ,,mecha") jak i w jego ,,mecha" odmianie? To mnie mega ostatnio zastanawia, bo porównując sytuację tej rasy istot z DB do ludzi, to tak logicznym jest, że zdrowy rozsądek nakazuje stwierdzić, że to właśnie Ojciec powinien być silniejszy od Syna. Na słabeusza to ,,Cold Daio" nie wygląda - fizycznie jest wręcz przepotężny, no ale... czy faktycznie ostatecznie potężniejszy od Freezera w tych dwóch postaciach, na tyle by go z łatwością pokonać? xD Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Piąty odcinek od GM już dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/09/dragon-ball-daima-05-panzy/ 1 Cytuj
Assassins_78 1 149 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada (edytowane) @Square w imieniu syna, dziękuję ci za tego linka. Nie wiedzieliśmy o istnieniu tej stronki Edytowane 9 listopada przez Assassins_78 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Od jakichś 12 lat ją tu polecam Mają tam całe DB, DBZ, Super, GT, filmy/specjale i teraz Daima, plus poboczne projekty jak Daimos. Cytuj
Assassins_78 1 149 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Jakim cudem jej nie znamy, nie wiem.. aż mi głupio o tym pisać Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada DAIMA jak widać wciąż zbiera te same dobre opinie od odcinka 1-ego aż do 5-ego. A to ma wpływ na to, czy mam zacząć oglądać tą serię wcześniej, jeszcze w trakcie moich obecnych sesji wieczornych z seansami ,,DB Z", czy raczej poczekać aż do finału... Bo ten raczej w sezonie no.1 prędko się nie pojawi - trochę czasu minie. Rzekomo DAIMA ma mieć 20 odcinków na pilotowy, sezon 1. Ciekawe czy to prawda, bo niby Toei Animation nic takiego nie ogłaszało publicznie. Co ciekawe mam apkę Crunchyrolla na swoim tv, w SMARTcie, i tak się zastanawiam, czy nie założyć sobie konta na tej platformie i oglądać przez nią DAIMĘ, ,,Superka" i całe inne serie anime, które tam są dostępne.... ALE!: czy Crunchyroll daje w swojej ofercie możliwość oglądania wszystkich produkcji z biblioteki w tym DAIMY z polskimi napisami? Bo chyba w tej perspektywie wesoło to nie jest, i wszystko można chyba oglądać z ,,eng sub". A w międzyczasie... w DB Z Spoiler ... co ukazuje ta grafika/kadr bodaj z odcinka no.124 Vegeta (a no jakże.. przecież bycie wściekłym na Goku ,,że ten jest lepszym od niego Wojownikiem", więc on musi być po prostu lepszy, sprawia że Vegeta wciąż chce się doskonalić w aspekcie potęgi fizycznej organizmu. I to jest jeden z ,,sensów" rozwoju tego bohatera; wizja bycia lepszym i potężniejszym od Goku napędza go do samodoskonalenia) trenuje na Ziemi w kapsule grawitacyjnej w ciążeniu 300g. Aż nie chce mi się myśleć do ilu G dojdzie w treningu Vegeta, i czy Goku jeszcze w ,,DB Z" będzie trenował w tego typu kapsule np. w ustawieniu 1000G. xD. I jak tu nie uwielbiać DB Z? Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Na crunchyroll nie ma w zasadzie nic z pl napisami. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Szósty odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/15/dragon-ball-daima-06-grom/ 1 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 16 listopada Opublikowano 16 listopada Obejrzałem pierwszy odcinek i to nie w całości tylko przewijając co chwila do aż końca, nie dałem rady. Ale może jak wejdzie 10 odcinek to wtedy dam rade połknąć to i jakoś to pójdzie. Jestem jednak mocno zawiedziony tym pomysłem. Dlaczego oni nie kontynuują Super sagi dalej? Przecież to żyła złota Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Siódmy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/23/dragon-ball-daima-07-obroza/ Za tydzień walka z Spoiler Kulobogiem Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Dragon Ball Z, zbliżam się w oglądaniu tej serii do finału mini-sagi z Androidami 16,17,18,19 i 20. Już na tym etapie serii, przy czym nie ma nawet połowy odcinków ,,Zetki" uwidacznia się ten cały prawdziwy bardzo gniewny i totalnie egocentryczny charakter i mimo wszystko rozdarta osobowość Vegety. Przyznaję się bez bicia, obecnie jestem na 136 odcinku: widziałem postać Vegety w różnych filmach z DB, w serii ,,Super", w ,,Z Kai" etc etc. Ale... ja Spoiler go ku**a nienawidzę; nie zdzierżę nie tyle jego wojowniczej natury i ciągłego parcia na samodoskonalenie w byciu coraz potężniejszym (bo to jest tu świetne z jego strony), co nie jestem w stanie znieść jego negatywnej, narwańczej, pełnej totalnego ,,bucostwa" energii. Vegeta jest tak toksyczny i tak ,,najlepszy we wszystkim", że to już aż za dużo... xD. On i Babidi to najbardziej znienawidzone przeze mnie sylwetki w całej historii Mutliversum DB, jeśli chodzi o wszystko co widziałem do tej pory. A tak poza tym... uwielbiam takie ,,arty". Mega dobre grafy na druk i wlepę na ścianę. Czy na avatara na profil. 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Ósmy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/29/dragon-ball-daima-08-kulobog/ Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada W końcu coś się zaczyna dziać a i walka dobra. Może będzie jeszcze z tego coś fajnego Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Najnowszy ep to peak DB. Banana na mordzie miałem cały czas. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 1 grudnia Opublikowano 1 grudnia DB Z jest niemożliwe; podkreślam to po raz enty! Wszedłem fanowsko w oglądanie DB Z w Sagę Cella (ten mem powyżej mnie zniszczył!), jestem na 150 odcinku, czyli jakiś półmetek całości ,,Z" za mną. Paradoksów co do postaci Cella jest mnóstwo: począwszy od tego Spoiler , dlaczego Cell musi pożywiać się tak ogromną ilością ludzi (ich krwią i płynami, czy ,,mięchem" xD), do czego potrzebna mu taka ilość energii - musi mieć chłop mega metabolizm - a skończywszy na tym skąd Cell wiedział (i czy w ogóle wiedział), że w przeszłości w tej a tej linii czasu znajdzie ,,andro no. 17 i 18", aby wchłonąć ich istnienie w celu zyskania energii do przekształcenia się w te wyższe ,,fazy energetyczne" czy formy etc.. Tak się zastanawiam, czy faktycznie Cell nie miał innego sposobu jeśli chodzi o powrót do przeszłości jak cofanie się w stadium rozwoju, do swoich pierwocin? I absolutnie nikt z mieszkańców czy wojowników Z naprawdę nie zauważył statku, którym Cell wrócił z przyszłości do danej teraźniejszości... nikt, i to przez 4 lata? Ta obecność statku właśnie - najdziwniejszy paradoks myślowy. No dobra, zapewne po odcinku 150 czeka mnie przez jakieś pierdyliard epizodów naparzanka Goku, Gohana, Krillina, Piccolo w tej dziwnej formie i całej reszty z Komórczakiem. No to się będą teraz tłuc i tłuc i chyba bez końca. W końcu kurłaaa jak to się tak będzie ciągnąć znowu, to na chwilę od Zetki odpocznę i zacznę DAIMĘ. XD Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 7 grudnia Opublikowano 7 grudnia Najnowszy ep https://www.grupa-mirai.pl/2024/12/07/dragon-ball-daima-09-zlodzieje/ Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 7 grudnia Opublikowano 7 grudnia Druga, czyli ta z ,,murzyńskimi warami" wersja/faza przemiany Komórczaka w DB Z, to jeden z najdziwniejszych przykładów projektów postaci ,,Zetki" od Toriyamy. Jednocześnie jest mocarny i potężny, symetryczny i naprawdę solidny, ale z drugiej strony facjata Cella, Spoiler gdyby tak przyjrzeć się jej z bliska, gdy w danym odcinku ,,Zetki" stykamy się w ujęciu ze zbliżeniem na jego twarz, nie wygląda ona zachęcająco. XD. A najgorsze jest to, że przy mimice i większej dynamice ekspresji twarzy tego Złola, ta facjata i te usta - wszystko to wtedy staje się pokraczne i wywołujące ,,śmiech politowania" lub chęć ,,porzygu". No ale, przynajmniej zatryumfowałem fanowsko, gdy w odcinku 153 ,,Zetki", Komórczak nie wiedział ,,O co Kaman", gdy Goku nagle się pojawiał i gdzieś wokół niego znikał, próbując ratować/ewaukować od niego wojowników Z. I to spojrzenie, ten strach w oczach! Siada mi na gusta sama przemiana zarówno Cella, jak i Trunksa oraz Vegety do następnych poziomów Saiyan (no a co będzie z Goku i Gohanem w tej ,,nieskończonej sali ćwiczeń", zobaczymy), ale sama Saga... no raczej nie do końca. 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 7 grudnia Opublikowano 7 grudnia Ja tam drugą wersję lubiłem, pierwotnie nawet bardziej niż perfekcyjną. Ogólnie Cell to mój ulubiony zły w serii. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi