Opublikowano 10 stycznia10 sty Może zainteresuje Was nowy numer CD Action w całości poświęcony DB: link
Opublikowano 11 stycznia11 sty Trzon swojego charakteru, sądzę Vegeta zatrzymał: wciąż nadąsany uparciuch, jakich mało, ale... Spoiler tak jak pisałem, że ,,księcia Saiyan" nienawidzę, że po prostu w opór mega nie szanuję, tak muszę tą opinię lekko sprostować, wynieść ją na nieco inne tory. A dlaczemuż to? Będąc na odcinkach 205-207 Vegeta tak jakby.... trochę złagodniał, stał się bardziej zdyscyplinowany, ogarnięty i mający jakiś swój życiowy cel poza ciągłą bitką i fizycznym doskonaleniem się. Co ciekawe, nie wiem jakim cudem Bulma zdołała mieć z nim dziecko, no cóż... bywa. Ale, zobaczymy, co będzie do końca serialu dalej. I chyba po owych odcinkach ,,Zetki", wydaje mi się, że tym konkretnym celem Vegety będzie mimo wszystko ciągłe boostowanie fizycznej perfekcji i swoich możliwości, ale z jednoczesnym wychowywaniem syna i dbaniem o dobro rodziny, ale tak jak będzie rozumiał i chciał to robić Vegeta. A, jeszcze jedno, ten look poniżej... z Sagi Turnieju Wojowników, zaraz po pokonaniu Cella (odc. powyżej 204), ta aparycja tego typu ,,księcia Saiyan", jak dla mnie jest najlepsza w całej dotychczasowej historii Multiświata DB! P.S. DAIMA, to kiedy planowo ma być kończona z tym całym jej s01? Rozpoczęcie oglądania tego tytułu brzmi kusząco, a warunek, który sobie stawiam to emisja ostatniego odcinka s01 DAIMY. Zobaczymy, czy wytrwam. xD
Opublikowano 11 stycznia11 sty Nie ma info. Jedyne plotki, że ma mieć ok 20 odcinków, ale nic oficjalnego.
Opublikowano 18 stycznia18 sty Nowy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2025/01/18/dragon-ball-daima-14-tabu/ Z ramówki wychodzi te 20 odcinków
Opublikowano 18 stycznia18 sty Gdyby fabuła DBZ, w okolicy tego dziwnego Turniej Mr. Satana, czyli w okolicy 209-213 odcinka, była bardziej ogarnięta Spoiler , a jak wiemy tak się nie stało, to tak się zastanawiam, czy 2, góra 3 odcinki by nie wystarczyły na pokazanie całego tego dziwnego i komicznego Turnieju i jego najważniejszych walk. ,,Zetka" na tym etapie swoich odcinków, to już ,,Zetka" rysowana, montowana, czyli wprawiana ,,animacyjnie" w ruch na o wiele lepszym poziomie niż ze 100-150 odcinków wcześniej. Nawet ,,śmiechołki" i typowe ,,żarty żarciki i mrugnięcia okiem do starszych widzów" Toriyamy są tu bardziej ,,mięsiste" i zabawniejsze, ale tak jakby z jajem. Mr. Satana tak samo miejscami się nienawidzi, ma się z niego bekę, jak i człowiek się zastanawia... co to jest za idiota, za którym idą ślepo wszyscy mieszkańcy ,,Stolicy". Summa summarum Herculesa i tych jego mocno memicznych reakcji na zagrożenie albo coś niespodziewanego, nie da się nie szanować i fanowsko ,,nie lofciać!". To jest po prostu megaaa ziooom! Aż się zastanawiam nad kupnem tego rodzaju figurki tej postaci właśnie: https://pl.aliexpress.com/item/1005007389935092.html?sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0&gatewayAdapt=glo2pol Ostatecznie do 212 odcinka ,,Zetki", to anime ocenię na ten moment na: 9/10. Z Klasyyyką się nie dyskutuje! <3 11 godzin temu, Square napisał(a): Nowy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2025/01/18/dragon-ball-daima-14-tabu/ Z ramówki wychodzi te 20 odcinków I dobra nasza - skoro DAIMA będzie miała 20 odcinków, to poczeka się jeszcze do wiosny i akurat będę wtedy nadrabiał cały sezon. I gitówa!
Opublikowano 23 stycznia23 sty Babidi to Spoiler najgorszy antagonista w historii treści, czy to z Kanonu czy nie, bez względu na formę (film, manga, serial), z calutkiego Multiversum DB. Ten robakowy-humanoid, xD, to taka... aparycja i charakter, które odstraszają, a nie przyciągają - nie wiem jak młody dzieciak, który ogląda DBZ / DB Kai Z może chcieć dalej oglądać ,,Zetkę", jeśli w Sadze Buu etc. spotyka takiego kulfona, który swym przejaskrawionym i do bólu prostym i prostackim charakterem jest tak kijowy w odbiorze, takiego ziomka jak Babidi. Toriyama jak na mój gust cholernie przehiberboilizował do bólu wszelakie złe i negatywne cechy wyglądu i charakteru w kreacji ,,złola" w Dragon Ballu, umieszczając w Babidim same najgorsze do odbioru dla odbiorcy cechy/wartości. Masaaakra! W dniu 21.01.2025 o 22:24, oFi napisał(a): Anime zakopane to trzeba doczytać co tam się dzieje dalej w kanonie Dobra Twoja, Ja ogarnąłem dopiero tom 6 ,,Superka"... Przede mną sporo lektury w mandze tej odmiany DB. Jak się uporządkuje miejsce na półkach, to dokupię akurat tomy 7-10. Zobaczymy czy ,,Superek" będzie aż tak interesujący w mandze po finiszu Turnieju Wszechświatów. I oby ,,Superek" wrócił jako anime z sezonem drugim! Oby!
Opublikowano 24 stycznia24 sty Nowy odcinek https://www.grupa-mirai.pl/2025/01/24/dragon-ball-daima-15-trzecie-oko/
Opublikowano 26 stycznia26 sty Na ciarki koszmarki, hoho! Ależ dziwnie satysfakcjonująca wiadomość! ,,Dziwnie", bo tego rodzaju re-premiera tak specyficznego anime, dla określonej grupy odbiorców, i to w polskich sieciówkach kinowych, to mega niesamowita rzecz. Ależ się dragonballowski seansik szykuje! W Heliosie, czy w Multikinie (zapewne również w CC) w marcu 2025 roku z okazji 12-lecia swej premiery (bo innego powodu tej emisji w Polsce nie widzę) zostanie wyemitowane anime: "Dragon Ball Z: Battle of Gods" w wersji rozszerzonej, bogatszej o 20min materiału! P.S. Komiks w polskim wydaniu ,,Bitwa Bogów" (jak wyżej anime) to w miarę dobry jest? Mam ochotę go kupić, i zastanawiam się ,,z czym to po prostu się je": czy nie jest to kopiuj-wklej z anime o którym mowa. Hmmm...
Opublikowano 26 stycznia26 sty 13 minut temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a): P.S. Komiks w polskim wydaniu ,,Bitwa Bogów" (jak wyżej anime) to w miarę dobry jest? Mam ochotę go kupić, i zastanawiam się ,,z czym to po prostu się je": czy nie jest to kopiuj-wklej z anime o którym mowa. Hmmm... To są kadry z filmu wydane w formie drukowanej, bez szaleństw. A sam film w takiej rozszerzonej wersji to od dawna jest dostępny. To będzie chyba to samo.
Opublikowano 28 stycznia28 sty Mr. Satan / Hercules (a właściwie to... dlaczego Herculesa nazywa się również Mr. Satanem? Bo tak jakby się temu przyjrzeć... Spoiler to Herculesa zaczyna się tak nazywać w Dragon Ball Z nagle, tzn. po 225 odcinkach, które obejrzałem w ,,Zetce" pojawiają się na razie napisy, banery, szyldy etc. z wypisanym ,,Mr. Satan / Satan"; lektor, który czyta język francuski, bo taką wersję tego anime ze ,,strefydb" oglądam, nie mówi nic o Herculesie jako o Mr. Satanie. Niby to głupie, taka drobnostka, ale ciekawe jest to ,,zmienne nazewnictwo" tej postaci) jest tak ,,śmieszkowy", tak memogenniczy, że nie da się nie mieć beki z ,,tego typa", ale i nie da się go mega nie szanować. To jeden chodzący mem, ale i postać, która zawsze praktycznie nie robiąc... nic!... dopina swego! Ego wielkości całej Ziemi, no ale... bez Herculesa nie wyobrażam sobie Dragon Ball Z, zwłaszcza gdy sama seria się fizycznie rozwleka i wypełnia filerami - wtedy Hercules jest jak mega skuteczne lekarstwo na tą bolączkę. Kocham te jego smarki z nosa, tą panikę, że ,,zostanie zaraz zmiażdżony przez jakiegoś leszcza", po czym po sekundzie namysłu przyjmuje postawę zwycięzcy - bezcenne! W dniu 27.01.2025 o 00:03, Square napisał(a): To są kadry z filmu wydane w formie drukowanej, bez szaleństw. A sam film w takiej rozszerzonej wersji to od dawna jest dostępny. To będzie chyba to samo. Mam świadomość tego o czym piszesz odnośnie rozszerzonej wersji ,,Battle of Gods". Najbardziej chodzi mi o pójście na ten film do kina. Obejrzenie czegokolwiek z DB, i to w KINIE!, nieważne w jak zaawansowanym super-hiper duper formacie, jest dla mnie mega ważne, to taki fanowski mus. Akurat tej produkcji w kinie nie widziałem, więc zawsze to będzie nowe doświadczenie w tym względzie. Czekam z niecierpliwością na tą premierę!
Opublikowano 31 stycznia31 sty Nowy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2025/01/31/dragon-ball-daima-16-degesu/
Opublikowano 8 lutego8 lut Nowy odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2025/02/07/dragon-ball-daima-17-goma/
Opublikowano 11 lutego11 lut Polski lektor czytający francuskojęzyczną wersją ,,DB Z"... jak dla mnie robi mega furorę. Lektor to jedno , ale... Spoiler tłumaczący z francuskiego Polak/Polka również w tym względzie dorzucili do pieca. No bo nagle mamy zamiast Buu u Francuzów: ,,Buu Buu", xD. Mniejsza, piankopodobny, przerośnięty, dziecinny Buu, jakby tak dobrze zanalizować tą postać, cóż, dysponuje jednymi z największych pokładów mocy w całych Światach DB. I w takiej wersji tego istnienia, którą nazywamy ,,Buu Buu" - bo mamy ich kilka w Multiversum DB - ten ,,piankowy" Buu właśnie, który z ,,kaminia Łej Panie" sobie chatkę tymczasową wybudował, zastanawiam się nad porównaniem go do... Jirena albo Beerusa, czy Goku z Ultrainstynktem; czy taki Buu właśnie nie będzie od tych postaci potężniejszy? Bo to, co jest w stanie zrobić z rzeczywistością dookoła w DBZ, np. odcinki 246-248, robi cholerne wrażenie, no i ta niewinność Buu przy okazji. xD... Niesamowite. Przynajmniej morda i moja, i Buu, się cieszy, gdy w końcu nie aż tak głupkowaty ,,Buu Buu" pozbył się tego pokurcza Babidiego. No a ta reakcja Buu miażdży: w końcu wolny. xD Do odc. 248 włącznie, cała ,,Zetka" zyskuje u mnie ocenę tymczasową: 9/10.
Opublikowano 14 lutego14 lut No nieźle polecieli https://www.grupa-mirai.pl/2025/02/14/dragon-ball-daima-18-przebudzenie/ W kolejnym Spoiler epie powrót do normalności i koniec walki. W finale pewnie nie będzie walki z Kuu/Duu tylko wrócą do siebie.
Opublikowano 15 lutego15 lut Swoją drogą to kupę lat trzeba było czekać żeby Spoiler Ssj4 znalazł się w kanonie
Opublikowano 15 lutego15 lut Z tym stwierdzeniem byłbym ostrożny, Daima to raczej osobna historia niezwiązana z Super.
Opublikowano 15 lutego15 lut Z tego co czytałem to producent Akio Iyoku wypowiadał się że Daima należy do kanonu i dzieje się rok po sadze Buu
Opublikowano 16 lutego16 lut W dniu 15.02.2025 o 10:08, Lochu napisał(a): Z tego co czytałem to producent Akio Iyoku wypowiadał się że Daima należy do kanonu i dzieje się rok po sadze Buu To uniwersum jest coraz głupsze...
Opublikowano 16 lutego16 lut Strasznie nie lubię takich akcji. Jeśli to kanon to co, nagle wszyscy zapomną o tej transformacji tak, jakby nigdy jej nie było czy co?
Opublikowano 17 lutego17 lut No żenada straszna z tym Spoiler Ssj4. Zaraz się okaże że przemiana działa tylko w świecie demonów, przeciwko smokom z GT albo po zastosowaniu promieni bulmy. . Dałbym 10% swojej wypłaty, żeby zamiast daimy plus super, zrobili jednak anime na podstawie multiverse. Przecież taka walka Spoiler Goku vs Vegeta czy bra vs king cold. To było epickie w uj. Trzeba czekać, aż te gpt czy inne SI będą na tyle ogarnięte, że mi narysują To, co sobie wymarzę<maly_ksiaze>
Opublikowano 17 lutego17 lut SSJ4 mi się zawsze podobał całościowo - bardzo fajna forma i inna od wszystkich.
Opublikowano 19 lutego19 lut Myślałem, że nic gorszego od GT już nie zobaczę, ale widzę że twórcy Daimy bardzo się postarali przebić ten poziom. Połowa sezonu o niczym, design głównego złodupca po mutacji gorszy niż wygląd bossów w Dragon Quest, w kółko te same żenujące żarciki, Goku proszący wszystkich o pomoc, bo sobie nie radzi (nawet się nie zamienił w SSJ3) Ludzie narzekali na Super, ale przy Daimie to było mistrzostwo świata.