Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Josh napisał(a):

Myślałem, że nic gorszego od GT już nie zobaczę, ale widzę że twórcy Daimy bardzo się postarali przebić ten poziom. Połowa sezonu o niczym, design głównego złodupca po mutacji gorszy niż wygląd bossów w Dragon Quest, w kółko te same żenujące żarciki, Goku proszący wszystkich o pomoc, bo sobie nie radzi (nawet się nie zamienił w SSJ3) :dynia: Ludzie narzekali na Super, ale przy Daimie to było mistrzostwo świata.

Ja szczerze mówiąc nigdy nie rozumiałem hejtu na GT - dla mnie to jest poziom og i Z - idealne połączenie klimatu przygody oryginalnych Smoczyka kul z napierdalaniem z coraz bardziej odjechanymi fuzjami i przemianami.

Do tego cudowna kreska, genialny soundtrack i kompaktowe 64 odcinki, gdzie są 4 dojebane arci z super głównymi przeciwnikami.

Wszytsko to czego nie można napisać o Super i innych iteracjach tego IP, gdzie przemiany są coraz bardziej niezrozumiałe, przeciwnicy to reskiny Zetki i błądzenie kto ma w tej serii być tak naprawdę main character.

Ostro się pogubili, nie robienie GT kanonicznym by następnie wydać potworka Daime i kopiować tak nienawidzona przez twórców oryginału i fandom kontynuację... Pojebane.

Dla mnie całe to IP kończy się GT i już wolałbym pójście w klimaty fanowskiego AF albo jak kolega wyżej napisał - przeruchane do granic przez popkulturę multiwersum - bo tutaj fajnie można byłoby pobawić się postaciami.

Opublikowano

Tu już chyba od dawna chodzi tylko o dojenie marki i nic więcej. Brak jakiejś spójnej wizji, przeruchane milion razy wątki, coraz durniejsze transformacje

Spoiler

spacer.png

i fakt, że że przez tyle lat wyszło masę shonenów, w których walki kładą na łopaty to nudne i głupawe napierdalanie z Dragon Balla Ok, sam oglądam dalej tę serię, ale to już bardziej z sentymentu, bo realnie DB powinno się zakończyć na Z, ewentualnie max na GT. 

Opublikowano

W dodatku GT ma tak wykurwiste zakończenie, że chyba się lepiej nie da. Zawsze ciary, a nawet więcej.

Co do tego, o czym tutaj gadacie od kilku stron, to nawet byłem zadowolony, bo to jedyna ciekawa rzecz w tym festiwalu o niczym, z lekkim rozbudowaniem lore.

Seria zamiast się rozwijać, dorastać razem z widzami, to się uwstecznia i robi do bólu infantylna, i to jest takie pokemoniarstwo jakiego nigdy nie było. Idź Pan w chuj, filmy to samo gówno oprócz kozak brokuła.

Opublikowano

Czytam kontynuację Supera i saga Moro ma fajny sens. Jest ona od razu po galaktycznym turnieju (tam gdzie się kończy anime). Tak samo black goku nawet się spinalo. Ale cala reszta to tak jak mówicie - glupoty i do tego zero zagrozenia jak zawszę wpadnie beerus albo whis i powie "no chłopaki, trochę za mocno sie napierdalacie, masz tu goku dopalke i kończ to, bo chcę już pojeść ziemskiego jedzenia".

Gt jest świetne jak zaczyna się saga tsufuli. I wtedy już GT trzyma poziom do końca. Zakończenie jest idealne. 

Dziwi fakt, że Gohan nigdy nie zostal głównym protagonistą serii razem z trunkiem i gotenem. To trio moglo by świetne ciągnąć dalej serię tak naprawdę. A goku razem z vegetą trenowali by sobie w zaświatach i nie ingerowali już w ten świat.

Nawet Pan mogła by dorosnąć na jakąś nastolatkę i przywrócić nawet Videl, która miala super design postaci i charakteru jak już ogarnęła moc.

Tylko Trunks z nornlanym designem a nie tym dziwacznym z Supera.

Opublikowano (edytowane)

Ja po tych wszystkich DC, Marvelach, The Boysach, Invinciblach i Hero Akademiach dostaję już odruchu wymiotnego jak widzę coś związanego z superbohaterami. Enough is enough. 

Edytowane przez Josh