Square 8 974 Opublikowano środa o 13:34 Opublikowano środa o 13:34 Ogólnie wolałbym dla nich formę z DBM, ale spoko że poszli w dwie różne. Cytuj
Josh 5 342 Opublikowano środa o 13:43 Opublikowano środa o 13:43 OMG, ma fioletowe włosy i zniknęły mu brwi Mega słabe te transformacje. Porównajcie sobie do tego przemiany np z Bleacha, Naruto albo One Piece. 1 Cytuj
oFi 2 570 Opublikowano środa o 14:10 Opublikowano środa o 14:10 20 minut temu, Josh napisał(a): OMG, ma fioletowe włosy i zniknęły mu brwi Mega słabe te transformacje. Porównajcie sobie do tego przemiany np z Bleacha, Naruto albo One Piece. Szału nie ma ale przynajmniej ma inną postawę, styl walki mu się zmienił i do tego bardziej analizuję walkę niż dotychczas. Vegeta na plus patrząc na to co bylo w anime do konca turnieju wszechświatów gdzie jego rola byla totalnie kretyńska. Ogólnie manga wydaje mi się lepiej wypada niż anime - supera przynajmniej. Cala animacja supera jest skopana ogólnie i do naprawy. Ale to już nie te budżety i nie ten styl ktory byl w dbz i dbgt. Polecam mange bardziej od anime, bo Toyotaro stanął na wysokości zadania i świetne narysował supera. Animatorzy są tu winni najbardziej moim zadaniem. Cytuj
Square 8 974 Opublikowano środa o 14:13 Opublikowano środa o 14:13 Ogólnie całe DB manga > anime. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 130 Opublikowano środa o 18:16 Opublikowano środa o 18:16 ,,Dragon Ball Z", odcinki 261-268 za mną. W końcu ,,Zetka" wkracza w decydującą fazę - w końcu... mała ilość tych krutackich filerów, no i mamy masę wątków na linii Zaświaty-Goku-Ziemia-Planeta Kaioshinów etc. Mr. Satan ,,nie skejtuje" tak jak na Turnieju Sztuk Walki o MŚ, tylko jest bardziej ogarnięty i potulny, ale to w końcu... no jakże, sam śmieszkowy i fenomenalny Mr. Satan, jeden na miliard! W końcu nie ma już ludzi na Świecie rzeczywistości DB/DB Z, a scenariusz może skupić się na pojedynku Buu i jego różnych form z tymi, co kombinują ,,jakby go tu pokonać". I to jest piękna część ,,Zetki" - świetnie rysowana, świetnie montowana i reżyserowana! Sądzę, że jedne z najlepszych pod względem technicznym animacji w ,,Zetce" dopiero przede mną. xD Jedna z najbardziej idiotycznych, będących megaaa dziwnością i dziurą fabularną zarazem rzeczy w Sadze Buu: Spoiler koło 260-265-ego odcinka ,,Zetki", gdy Buu wchłania Gotenksa i Piccolo, tak się zastanawiam, jakim cudem Piccolo znany z cholernie wyczulonych zmysłów i ogólnie rozwiniętych mocy nie był w stanie zauważyć zbliżającego się ,,ogona" czy też fragmentu ciała Buu? Bo to one go potem wchłonęło i przeniosło do głównego ciała Buu! Trochę to luka i głupotka logiczna. To psiak Herculesa ,,to cosik" zauważył, a Piccolo nie, i Gotenks tak samo? 3 godziny temu, Square napisał(a): Ogólnie całe DB manga > anime. Z mojej perspektywy: DB Super manga < DB super anime; DB Z manga> DB Z anime Cytuj
Lochu 59 Opublikowano czwartek o 20:45 Opublikowano czwartek o 20:45 Hej Panowie i Panie (może) jak oni to policzków. Zacznę od początku jak niby w kanonie byli. Jeśli coś mylę to popraw mnie ktoś. Podczas walki z beerusem jest ssjgod. Później pojawia się ssjblue. Pamiętamy wszyscy ui. Ale później walka z Broly i Gogeta. Z celem pojawiasia Gohan beast który silniejszy jest od ssb. I teraz kurwa nagle jeszcze ssj4 Jak to ogarnąć? @Square Pisałem z telefonu. Sorry Cytuj
Square 8 974 Opublikowano czwartek o 20:58 Opublikowano czwartek o 20:58 Daima się dzieje przed Super, jak dla mnie to poboczna historia, ale nawet jeśli kanon, to SSJ4 pewnie dostępny tylko w świecie demonów albo coś. Cała reszta jak napisałeś. 1 Cytuj
Lochu 59 Opublikowano czwartek o 21:43 Opublikowano czwartek o 21:43 Hej @Square a co myślisz o tej teorii że to nie jest ssj4? Sporo różni się od tego z GT. A jeśli nie mylę się to Akira nie pracował przy tamtym projekcie. Chociaż mogę się mylić trochę bo oglądałem to ostatnio jak w w rtl7 leciało a później to zdjęcia tylko. Także kupę lat Cytuj
Jakim 1 801 Opublikowano wczoraj o 06:31 Opublikowano wczoraj o 06:31 Przecież sam to nazwał w ostatnim odcinku że to kolejna 4 przemiana. -Obstawiam- reset pamięci po wydarzeniach w świecie demonów. -Możliwość zmiany w ssj4 tylko tam. -Podwaliny pod to co może wydarzyć się w Superze w przyszłości. I najgorszy scenariusz- nic nie wyjaśnia i tak to zostawią. Cytuj
XM. 11 337 Opublikowano wczoraj o 08:47 Opublikowano wczoraj o 08:47 Najbardziej prawdopodobny scenariusz - znowu wszytsko pisane na kolanie z pogwałceniem logiki 1 Cytuj
Josh 5 342 Opublikowano wczoraj o 09:16 Opublikowano wczoraj o 09:16 Nie ważne. Ważne, że twórcy elegancko wymasowali fanom DB prostatę, serwując najtańszą możliwą formę fanserwisu. Ja Daimę traktuję jako filler i nic więcej, taki typowy ochłap rzucony jako przekąskę przed kontynuacją Supera. Coś wiadomo kiedy ma to w ogóle wyjść? 1 Cytuj
oFi 2 570 Opublikowano wczoraj o 09:16 Opublikowano wczoraj o 09:16 12 godzin temu, Lochu napisał(a): Hej Panowie i Panie (może) jak oni to policzków. Zacznę od początku jak niby w kanonie byli. Jeśli coś mylę to popraw mnie ktoś. Podczas walki z beerusem jest ssjgod. Później pojawia się ssjblue. Pamiętamy wszyscy ui. Ale później walka z Broly i Gogeta. Z celem pojawiasia Gohan beast który silniejszy jest od ssb. I teraz kurwa nagle jeszcze ssj4 Jak to ogarnąć? @Square Pisałem z telefonu. Sorry To może ja nawiąże do mangi, która ma 3 kolejne sagi po turnieju miedzygalaktycznym. Ogólnie Toryiama zaczął chyba słuchać Toyotaro odnośnie scenariusza (Toyotaro to ten co narysował całego supera) i patent jest taki, że rodzaj formy nie ma większego znaczenia. Bardziej w mandze jest tłumaczone jak daną formę wyszkolisz - i to ma w końcu sens. Vegeta w superze przejął trochę role piccolo, którego nie ma wcale po tym turnieju i wtrąca różne wyjaśnienia form, historii saian etc. Bardzo dobry kierunek moim zdaniem Dragon balla. Chciałbym by w takiej formie Toyotaro ciągnął to dalej. Ogólnie te wszystkie głupoty co były w superze to niestety wina samego mistrza Akiry. Toyotaro opisuje swoje relacje na końcu każdego tomu z Toryiamą i często widać, że chciałby zmienić scenariusz na bardziej logiczny w sferach przemian czy świata przedstawionego ale pamiętajcie, że tam w Japonii jest dalej kult Sensei - Seito. Mistrz - student. Widać, że w ostatnich tomach Toyotaro mocno naprostował głupoty, które pojawiały się w superze wcześniej. Turniej międzygalaktyczny to chyba już było apogeum kolorków, poziomów mocy etc. Widać, że Toryiama wiedział komu oddać swoje dzieło życia. Przyszłość DB w rękach Toyotaro rysuje się (dosłownie!) w bardzo jasnych barwach. Co do animacji od Toei animation - mam wątpliwości.... zrobił się z tego drugi marvel. 1 minutę temu, Josh napisał(a): Nie ważne. Ważne, że twórcy elegancko wymasowali fanom DB prostatę, serwując najtańszą możliwą formę fanserwisu. Ja Daimę traktuję jako filler i nic więcej, taki typowy ochłap rzucony jako przekąskę przed kontynuacją Supera. Coś wiadomo kiedy ma to w ogóle wyjść? Materiału jest na dwie i pół sagi więc kwestia pewnie priorytetów Toei animation. Chociaż wolałbym, żeby ktoś markę DB przejął za gigantyczne pieniądze i zrobił coś porządniejszego w końcu. Cytuj
kudlaty88 507 Opublikowano wczoraj o 10:47 Opublikowano wczoraj o 10:47 (edytowane) Ja tam nie wierzę że Toyotaro odpuści ssj4 a zwłaszcza swoje dziecko czyli ssj5. Obstawiam coś w stylu: pojawia się Bóg demonów z 573 wszechswiata,wszyscy dostają oklep,Goku super ultra instynkt 2 ultimate green hair edition leży rozwalony na skraju agonii i nagle ktoś sobie przypomni że w świecie demonów w czasie walki z retarded jirenem Goku dzięki ogonwi odblokował potencjał sajan i pyk szybko dawaj smocze kule. Bulma rzuci do shenrona żeby przykleił ogon Goku a ten z piorunami i epicka muzyka w tle w akompaniamencie wytrysków fanów dzięki mocy przyjaźni i przekazaniu resztek energii od całej ekipy połączy ssj4 z UI i osiągnie ssj5, przebitka na uśmiech Whisa i wkorwionego Beerusa. Edytowane wczoraj o 10:49 przez kudlaty88 2 Cytuj
XM. 11 337 Opublikowano wczoraj o 11:11 Opublikowano wczoraj o 11:11 23 minuty temu, kudlaty88 napisał(a): Ja tam nie wierzę że Toyotaro odpuści ssj4 a zwłaszcza swoje dziecko czyli ssj5. Obstawiam coś w stylu: pojawia się Bóg demonów z 573 wszechswiata,wszyscy dostają oklep,Goku super ultra instynkt 2 ultimate green hair edition leży rozwalony na skraju agonii i nagle ktoś sobie przypomni że w świecie demonów w czasie walki z retarded jirenem Goku dzięki ogonwi odblokował potencjał sajan i pyk szybko dawaj smocze kule. Bulma rzuci do shenrona żeby przykleił ogon Goku a ten z piorunami i epicka muzyka w tle w akompaniamencie wytrysków fanów dzięki mocy przyjaźni i przekazaniu resztek energii od całej ekipy połączy ssj4 z UI i osiągnie ssj5, przebitka na uśmiech Whisa i wkorwionego Beerusa. Ssj5? Dej art Cytuj
kudlaty88 507 Opublikowano wczoraj o 11:40 Opublikowano wczoraj o 11:40 29 minut temu, XM. napisał(a): Ssj5? Dej art 1 Cytuj
XM. 11 337 Opublikowano wczoraj o 11:46 Opublikowano wczoraj o 11:46 Aaaa ten z AF. To wiadomix, że zajebiste - lepsze niż wszytsko co powstało w super i Daimie. Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano wczoraj o 13:29 Opublikowano wczoraj o 13:29 Ale to nie toyotaro stworzyl tylko jakis hiszpan. I strasznie placze na fejsbuku na dajme Cytuj
Square 8 974 Opublikowano wczoraj o 15:53 Opublikowano wczoraj o 15:53 6 godzin temu, Josh napisał(a): Coś wiadomo kiedy ma to w ogóle wyjść? Manga ma trzy sagi po Turnieju Mocy, czy będzie to w anime nie wiadomo, ale nadrabiać mają co. A sama manga jest cięgle wstrzymana, i pomimo tego specjalnego rozdziału dalej nie wiadomo czy będzie kontynuowana. Cytuj
kudlaty88 507 Opublikowano wczoraj o 16:04 Opublikowano wczoraj o 16:04 2 godziny temu, Mastachi napisał(a): Ale to nie toyotaro stworzyl tylko jakis hiszpan. I strasznie placze na fejsbuku na dajme Ten art to faktycznie jakiegoś Hiszpana ale ssj5 to pomysł i design toyotaro jeszcze jak był toyblem. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 130 Opublikowano wczoraj o 17:31 Opublikowano wczoraj o 17:31 No ,,lofciam", po prostu ,,lofciam" fanowsko te rozkminy Toriyamy co do fabuły ,,Zetki" w Sadze Buu... Na przykład, gdy: Spoiler Buu w formie po wchłonięciu Piccolo, Gotenksa i wielu innych postaci... nagle zamienia Vegetto w ,,czekoladkę kulkową", a ta zdaje się być pełna życia, być ,,vegetto-kulką xD" i stawiać czoła potędze Buu. A Buu, który w takiej aparycji nie jest najlepszą fizyczną formą swojej istoty, mega zdziwiony... musi z tą kulką walczyć. Jednocześnie miałem fun, bekę, mega zdziwienie na dodatek, gdy oglądałem sobie epizod no. 272. Wiem, co będzie dalej na podstawie znajomości ,,Kai Z", no ale... ten odcinek totalnie awangardowy, absurdalny, k****sko poniżający Buu. No i jak to zostało świetnie narysowane. <3 <3 5 godzin temu, kudlaty88 napisał(a): Taaak! Ale by było, gdyby któraś pierdyliardowa forma Super Saiyanina, jakaś nowa, jak ta z grafiki, pojawiła się w wyczekiwanym sezonie 2 ,,Dragon Ball Super". Czegoś takiego oczekiwać tylko w mega ekspresyjnej i ,,kolorowej" serii anime DB Super. Cytuj
Jakim 1 801 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu No i tak jak myślałem...wytłumaczenie z dupy i kupy się to nie trzyma. To tylko pokazuje że tego jako kanonu raczej traktować nie można. Cytuj
Square 8 974 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Obejrzę rano, ale szkoda, że końcówka tak skopana. Tak do tego 16 odcinka to mi się podobało. https://www.grupa-mirai.pl/2025/02/28/dragon-ball-daima-20-pelna-noc/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi