mcp 2 017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 55 minut temu, Soban napisał: No w Naruto jakoś dali radę zrobić tak, że sasek też był ultra kozakiem. No i? Temat jest o Dragon Ball. Gohan to wyjątek, z głównym złym zawsze walczy i wygrywa Goku i tak będzie też tym razem. Choć fajnie byłoby zobaczyć tag team z Vegetą przeciw Jirenowi. No ale Sayanie nie walczą razem. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 (edytowane) 59 minut temu, Square napisał: No, a zobacz co z nim zrobili w sadze Buu. Jeszcze jako Mystic miał swoje kilka stron, ale ogólnie to cień tego co pokazał jako ssj2. O Super już nie wspominając. To już inny temat, ale swoje 5min chwały dostał w anime. Zastanawia mnie kto tam pisze scenariusze do tego Super. Cytat Production Akira Toriyama writes the plot outline, and then a team of writers creates the script, expanding, adding, and changing elements from Toriyama's plan as they deem appropriate.[11] They also sometimes decide not to include things from Toriyama's outline (such as Goku Black's Super Saiyan form and Fused Zamasu defusing due to the Potara's time limit).[12][13] The original suggestions for some of the storylines come from the editorial office, then Toriyama writes the outlines.[14] However, Toriyama has seemingly complained about the anime's quality at points.[15] Czyli gamoń Toriyama zrobi sobie mange, a jakieś studenciaki przerabiają sobie wydarzenia na swoje "widzimisie" ? Edytowane 22 grudnia 2017 przez oFi 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 (edytowane) 32 minuty temu, oFi napisał: To już inny temat, ale swoje 5min chwały dostał w anime. Zastanawia mnie kto tam pisze scenariusze do tego Super. Czyli gamoń Toriyama zrobi sobie mange, a jakieś studenciaki przerabiają sobie wydarzenia na swoje "widzimisie" ? Tak dokładnie tak a co ciekawe to pierwsze kilkanaście epów po sadze z frezerem było pisanych na kolanie z tygodnia na tydzień. Edytowane 22 grudnia 2017 przez kudlaty88 Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Akurat teraz (w przeciwieństwie do starego DB) manga jest mocno do tyłu w stosunku do anime. Ja to rozumiem tak, że Toriyama nakreślił jakiś tam ogólny zarys historii, a scenarzyści anime już sobie improwizują i dodają różne wątki. Później Tori nadgania, pewne rzeczy przedstawiając inaczej. Swoją drogą, nadrobiłem mangę i faktycznie sporo wątków jest tam mądrzej (i oczywiście zwięźlej) przedstawionych. Lepsze jest chociażby "intro" do turnieju wszechświatów (walka bogów zniszczenia). 1 godzinę temu, Square napisał: No, a zobacz co z nim zrobili w sadze Buu. Jeszcze jako Mystic miał swoje kilka stron, ale ogólnie to cień tego co pokazał jako ssj2. O Super już nie wspominając. Ok, ale przynajmniej raz pokonał głównego złego. Vegeta w starych sagach miał swoje przebłyski (C19, druga forma Cella), ale to tylko tyle. W Super w ogóle jest olewany. BTW skończyłem niedawno całą Zetkę, i teraz widzę, jak bardzo Mystic Gohan był przehajpowany. W praktyce po paru wymianach ciosów został (przez własną głupotę, znowu) całkowicie zeszmacony. Ogólnie Buu saga średnia na jeża, a samo zakończenie serii (tak w mandze, jak i anime), można skwitować tylko "xd". O GT można różne rzeczy mówić, ale przynajmniej całość jest ładnie zakończona. 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 3 minuty temu, kotlet_schabowy napisał: Akurat teraz (w przeciwieństwie do starego DB) manga jest mocno do tyłu w stosunku do anime. Ja to rozumiem tak, że Toriyama nakreślił jakiś tam ogólny zarys historii, a scenarzyści anime już sobie improwizują i dodają różne wątki. Później Tori nadgania z mangą, pewne rzeczy przedstawiając inaczej. Swoją drogą, nadrobiłem mangę i faktycznie sporo wątków jest tam mądrzej (i oczywiście zwięźlej) przedstawionych. Lepsze jest chociażby "intro" do turnieju wszechświatów (walka bogów zniszczenia). Akira grzebie tylko przy anime a Toyotaro robi przy mandze i jakos lepiej to ograrnia. Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 A to nie jest tak, że Toyotaro tylko rysuje a Akira ogarnia historyjkę ? Bo z tego co kojarzę, to taki układ jest jednym z powodów, dla których w ogóle wrócił do DB Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 (edytowane) Jest tak jak napisałeś Akira nakreślił ogólne założenia kto co i kiedy i z kim i kto jak ma wyglądać tyle jego wkładu,Toyotaro ma dużo swobody w tworzeniu mangi,dlatego manga dość mocno różni sie od anime. Edytowane 22 grudnia 2017 przez kudlaty88 Cytuj
Masamune 153 Opublikowano 23 grudnia 2017 Opublikowano 23 grudnia 2017 Może warto sobie odpuścić to śmieszne anime, i ogarnąć od początku do końca mangę, żeby nie psuć odbioru całości Manga przynajmniej wygląda konkretnie, i z tego co mi się obiło o uszy, to również wiele wątków ma znacznie lepiej wyjaśnionych. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Zapowiedź 122 odcinka - Vegeta nie taki bezsilny wobec Jirena. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Jest już na crunchy odcinek? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Jeszcze nie. Natrafiłem na Twitterze i musiałem zobaczyć zapowiedź. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Ehh, tera nie wiem czy kłaść się spać Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Odcinek pewnie wskoczy w ciągu 15-20 minut. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Naprawdę fajny odcinek, zdecydowana poprawa względem kilku poprzednich. Aniraza okazał się bardzo silnym przeciwnikiem, takie połączenie Hatchiyaka z Janembą. MVP bez wątpienia C17 na spółkę z 18-tką. Tak jak pisałem wcześniej, zapowiedź 122 epizodu wygląda świetnie. Takahashi robi robotę. To będą długie 2 tygodnie. https://imgur.com/a/5jAPT Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 To będą bardzo długie dwa tygodnie Cytuj
mcp 2 017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Fajnie było zobaczyć w końcu wszystkich razem, szczególnie Friezę w formie golden. Ta zapowiedź kolejnego odcinka Goku/Vegeta vs Jiren, a reszta? Wiadomo kto z kim? Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 (edytowane) Godzinę temu, mcp napisał: Goku/Vegeta vs Jiren, a reszta? Wiadomo kto z kim? Ze spoilerów wiadomo też o Frieza vs Dyspo A dzisiejszy odcinek nadspodziewanie fajny. Anilaza okazał się zaskakująco ciekawym i dość pomysłowym przeciwnikiem. 17 znów pokazał klasę W oko wpadło mi też to: Edytowane 24 grudnia 2017 przez Frantik Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 No i Jiren powiedział więcej niż dwa słowa w końcu Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Bardzo fajny odcinek im wyszedł na zakończenie tego roku. Wielka szkoda, że za tydzień nie ma nowego, bo będzie się działo. W sumie dziwnie wyszło z bogiem zniszczenia U3, jakiś daleki krewny Beerusa i Champy? Cytuj
mcp 2 017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 W trakcie odcinka było kilka wskazówek jeżeli chodzi boga z U3 ale i tak niezły trol. Ciekawe co z tym power-upem Vegety, skoro Goku z kaiokenem blue nie był w stanie tknąć Jirena a Vegeta zalicza kilka trafień... Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 To może być jakaś zajawka tego ofensywnego Ultra Instynktu, o którym się spekuluje. Bóg z U3 faktycznie niezły gag - pewnie leczy sobie kompleksy tą zbroją. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi