Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem w końcu nową kinówkę z Brolym, no i cóż, w porównaniu do tego, co reprezentuje Super, to praktycznie w każdym aspekcie wypada ona lepiej (no może poza równie marną oprawą muzyczną). Wizualnie to niebo a ziemia (wiadomo, pełnometrażówki zawsze za sprawą budżetu wyróżniały się in plus w stosunku do serialu, ale tutaj efekt jest tym bardziej dostrzegalny), świetna animacja i efekty, choć sama kreska dosyć kontrowersyjna (i te dziwne zoomy na twarze i oczy bohaterów xD). Ogólnie miałem momentami skojarzenie z jednym z epizodów Animatrixa, mianowicie "Rekord Świata". Nic nie jest specjalnie rozwleczone, akcja skacze z miejsca na miejsce, walki są dynamiczne i efektowne, nie ma jakiejś mocniejszej żenady czy męczących bohaterów.

Fabularnie natomiast zawód (nie, żebym oczekiwał arcydzieła). Przede wszystkim słabe podbudowanie największych akcji, z fuzją na czele. Przypominam, że w Filmie 12 mieliśmy kilka minut akcji z nieudanymi Gogetami, a ostateczna, udana fuzja to było coś ultra epickiego i dosyć krótko obecnego na ekranie. Nie przekonuje mnie zmiana lore, na czele z baaardzo naciąganą "motywacją" samego Broliego i Paragusa. Bardock i akcja na Vegecie też od czapy. No nie czułem żadnego ciężaru wydarzeń i epickości skali. Nie widzę w ogóle powodu do robienia takich luźnych "remake'ów" znanych historii, poza wepchaniem ich w kanon.

Ogólnie: takie se.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano

Tak było, będzie bo być musi :/ ale czyta się nadal zacnie. Po cichu liczę na pojawienie się Frieezy w tym arcu. Niech zjawi się nad potężniejszy niż kiedykolwiek, i trójka połączy siły żeby odesłać go ponownie do piekła. 

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na koniec Goku w trzech różnych pozycjach ma tą samą twarz.

Pan zmienia się z 3D na 2D po to, żeby mogli pokazać, jak falują jej włosy.

No fatalnie to wygląda.

Edytowane przez Di
Opublikowano

Wysyłali z tydzien temu, jak zbiorczo zamawiales, to kolejne tomy wysyłają pocztą polską. Listonosz ci tego raczej nie przyniesie, bo za duzy gabaryt. Ja zawsze musialem sie fatygowac na poczte.

Opublikowano

Ano to jest zjebane, też czekam i gdybyście nie napisali że wysyłali 2 tom pewnie bym czekał, bo zamawiałem tom 1 i 2 w jednym zamówieniu + paczkomat i pierwsze przyszło do paczkomatu teraz drugi idzie zwykłym bez śledzenia i wcale się nie zdziwię jak zaginie nie wiem czy się jutro na pocztę nie karnąć. Trzeci tom juz mam osobno zamówiony do paczkomatu to będzie powiadomienie w apce inpostu jak nadadzą.