Opublikowano 31 lipca 20231 r Odświeżam sobie Dragonball Z żeby przypomnieć wydarzenia z Namec a potem kolejne sagi. W ciągu tygodnia wleciało 70 odcinków. Songo walczy z Ginyu Ależ to nadal potrafi trzymać w napięciu.
Opublikowano 31 lipca 20231 r "Dragon Ball: Super" - mówiąc prosto: poza świetną akcją i niewyobrażalnymi skalami mocy postaci (Taki One-Punch Man, Shigeo a.k.a. ,,Mob", czy Ainz z Overlord mieliby problem z pokonaniem - mimo iż są to różne Uniwersa i koncepcje - z pokonaniem takiego Vegety, Freeza, czy Son Goku), to także niezła beka! Dubbing robi swoje - ba! polska reżyserka dubbingu - a zwłaszcza postać Son Goku i kontrastującego do niego głosu Beerusa i Vegety, robią swoje! NIESAMOWITE! Wkręcam się dzięki serii ,,Super" na całego w ten świat.
Opublikowano 1 sierpnia 20231 r 12 hours ago, Figuś said: "ty potworze, jesteś prawdziwym potworem" Tłumaczenie z Francuskiego na Polski na RTL7 To były czasy
Opublikowano 4 sierpnia 20231 r W dniu 1.08.2023 o 10:32, darkos napisał: Tłumaczenie z Francuskiego na Polski na RTL7 To były czasy RTL... i seria anime DG... i to z polskim lektorem? Damn it! Jak najbardziej tak! Któreś anime z tego DragonBallVersum, to widziałem na którymś segmencie RTLu - jakieś pierwsze urywki tego czym jest Dragon Ball, z czym to się je etc. I co ciekawe, to było tak dawno, że oglądałem je na starym kineskopiaku, około 20-calowym, i to RTL to był luksus jak się odbierało na antenie, większy niż dzisiejszy NETFLIX. xD... Odnosząc się do "DG: Super" - bo to anime jak na razie jest jedynym źródłem mojej wiedzy o Rzeczywistości DG - zastanawiam się, czy Spoiler Whis i jego ,,siostra", którzy to są opiekunami i swego rodzaju mentorami dla Bogów Zniszczenia z Wszechświata VI i VII, nie są po prostu... od nich potężniejsi i jednocześnie najpotężniejsi w całym tym Multiversum DG?
Opublikowano 4 sierpnia 20231 r 3 godziny temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał: zastanawiam się, czy Pokaż ukrytą zawartość Whis i jego ,,siostra", którzy to są opiekunami i swego rodzaju mentorami dla Bogów Zniszczenia z Wszechświata VI i VII, nie są po prostu... od nich potężniejsi i jednocześnie najpotężniejsi w całym tym Multiversum DG? Anioły Spoiler są potężniejsze niż Bogowie Zniszczenia, ale nie najsilniejsze.
Opublikowano 10 sierpnia 20231 r W dniu 5.08.2023 o 00:26, Square napisał: Anioły Ukryj zawartość są potężniejsze niż Bogowie Zniszczenia, ale nie najsilniejsze. Ogromna zaleta dla "DG: Super": serial jest podzielony na mini-rozdziały/Sagi. Akurat jestem na odcinkach serii o Trunksie z przyszłości. Jest to ciekawie fabularnie zbudowane, ale ogólnie najsłabsze z Sag, które widziałem z tego anime do tej pory. Możliwe, że zmienię co do ,,Trunksa z przyszłości" Spoiler , bo zmierzam w oglądaniu "DG: Super" do epizodów, gdy Ekipa Goku i Beerusa zmierza do Wszechświata 10 w poszukiwaniu źródła Ki prawdziwej pierwotnej postaci Czarnego Goku. ... Nie sądzę, aby był ktoś potężniejszy w całym tym Multiversum DG od Boga Wszechrzeczy... Jeśli on nie jest najbardziej absurdalnie mocarny z wszystkich postaci i abstraktów dragonballowych rzeczywistości, to ja już... wymiękam. Większej skali potęgi jednostki nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
Opublikowano 11 sierpnia 20231 r 17 godzin temu, Jakim napisał: Co to jest za skrot DG? Ty na pewno oglądasz Dragon Ball? ... Ja p******ę! Pobódka! xD. Moi mili, nie wiem, czy ,,DG", to oficjalny skrót, czy inna nomenklatura serii anime Dragon Ball, ale chyba jest bardzo logicznym, że ów skrót w kontekście do tego, o czym pisałem poprzednie posty, do czego się one odnosiły, oznacza "Dragon Ball", tym bardziej że pisałem powyżej m.in. "DG: Super". Nie róbmy z siebie nawzajem idiotów. Zamiast toczyć rozmowę o tematyce związanej z Dragon Ball, zasypujemy wątek nieistotnym SPAMem. Zresztą, może ktoś z forum odpowie na moje powyższe wpisy odnoszące się do "DG: Super". Byłoby pysznie. xD A wracając do tematu, jestem akuratnio na okolicy 60 odcinka w oglądaniu "DG: Super". Tak, mam świadomość, że przede mną w tym anime wiele postaci do poznania, ciekawych wydarzeń do przedstawienia i rozwiązania, począwszy od Sagi Trunksa z Przyszłości. Ale słyszałem, że w 2025 roku ma zostać wydany drugi sezon, czy jakakolwiek inna kontynuacja, "DG: Super" i jakaś obiecująca rzekomo animacja nazwana ,,Web", o ile dobrze napisałem.
Opublikowano 11 sierpnia 20231 r Alem ,,zajanuszował"... Nigdy nie zrobiłem takie byka na jakimkolwiek forum - a udzielam się na forach dyskusyjnych, licznych grupach etc. w wielu miejscach - w całej mojej tego typu aktywności! Chodziło mi o "DB: Super", a nie jakieś DG... ,,DG" to najwyżej Dolce & Gabbana, a nie jakieś majstrowanie na ślepo z nazewnictwem. "Dragon Ball Super: Broly" z 2018 roku, to można obejrzeć bez znajomości wszystkich 131 odcinków "DB: Super"? Gdybym obejrzał to anime teraz, gdy jestem na 56 odcinku z tym tytułem, to nie zaspoileruję sobie czasami pewnych wydarzeń z serialu, które mogłyby mieć miejsce gdzieś pod koniec całości odcinków? Obawiam się o to, że w ,,Brolym" będzie zachowana ciągłość opowiadania historii w Uniwersum DB, a mogą być obecne tu nawiązania do przekroju wszystkich odcinków "DB: Super".
Opublikowano 11 sierpnia 20231 r Broliego dopiero po skończeniu 131 odcinka. Ale pisałeś, że oglądałeś Super Hero więc i tak już sobie zaspoilowałeś trochę.
Opublikowano 12 sierpnia 20231 r 19 godzin temu, Square napisał: Broliego dopiero po skończeniu 131 odcinka. Ale pisałeś, że oglądałeś Super Hero więc i tak już sobie zaspoilowałeś trochę. "DB Super: Super Hero" to rzecz konieczna do ponownego obejrzenia; anime to widziałem rok temu, na seansie w kinie. Przypomnienie go będzie więc obowiązkiem - najlepiej w okolicy końca serialu "DB: Super". A ,,Super" właśnie jest super, praktycznie na każdej płaszczyźnie. Niekiedy, tak uśredniając: na przestrzeni całej produkcji, zawodzi animacja - tak, są widoczne spadki jakości zarówno w scenach ,,statycznych" i dynamicznych. Kreacje postaci, ich relacje między sobą, zwłaszcza ta na linii Beerus - Goku - Bóg Wszechrzeczy rozwala system, jest niemożliwie dobra pod względem komicznym, przy czym to jest tak naturalne, tak pasujące do charakteru i osobowości postaci, że ma się rogal od ucha do ucha przez cały czas oglądania odcinka/odcinków z udziałem zwłaszcza tego tercetu, ale i nie tylko. Beka, która z tego wynika to mało powiedziane! A ten polski dubbing! Damn it! Bomba!
Opublikowano 12 sierpnia 20231 r Oglądaj jak wychodziło, DBS -> Broli -> Super Hero. Beerus zajebisty. Jak przed premierą Battle of Gods miałem lekkie wtf, tak uwielbiam każdą scenę z nim.
Opublikowano 13 sierpnia 20231 r 16 godzin temu, Square napisał: Oglądaj jak wychodziło, DBS -> Broli -> Super Hero. Beerus zajebisty. Jak przed premierą Battle of Gods miałem lekkie wtf, tak uwielbiam każdą scenę z nim. Lord Beerus = sztosik postać, na pełnym propsie. Charakterologicznie jest on zdecydowanie najbardziej zróżnicowany ze wszystkich sylwetek, z którymi w serii "DB: Super" i wcześniej oglądanym filmie ,,Super Hero", jak do tej pory, miałem styczność. Tą swoją osobą, która jest cholernie specyficzna, a jak już jest to jest wszędzie i wiesz, że jak Beerus i Whis się pojawią, to zaraz pewnie zjawi się Goku ze swoim ,,he he Lordzie Beerusie", że coś się zaraz wydarzy, sprawia że seria ta zyskuje z milion punktów szacunku od widza! Według mnie, nie jest to ani antagonista, ani protagonista - Beerus przypomina bardziej ,,ukrytego protagonistę". Ciężko do końca stwierdzić. Ponoć ten Spoiler nowy serial, który ma być właśnie produkowany, osadzony w świecie Dragon Ball ma opowiadać o młodości Beerusa, historii Bogów Zniszczenia i Światów etc. Najs, ciekawa plota!
Opublikowano 13 sierpnia 20231 r Odświeżylem sobie sage z Namec i Friezą. Teraz zaczynam z cyborgami. Te ich miny i komentarze za każdym razem gdy Songo lub Vegera odpalają kolejny poziom mocy W DB Super już tego nie ma
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r W dniu 13.08.2023 o 18:24, Mendrek napisał: Super miało kilka zajebongo momentów Ukryj zawartość Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość 10-krotna pięść Króla Kaio - wiem, widziałem, poczułem tę moc. Wiem, że będzie jeszcze lepiej, jeszcze potężniej w tej kwestii! Jestem prawie że przy 70-tym odc. "Super". Powiedzmy, że skończyła się Saga Trunksa z Przyszłości w tym anime. Wniosków na temat pierścieni czasu, czy w ogóle na temat struktury multiświatów i samej idei podróży poprzez czas jest cała masa. Ale, na początku: jak tu nie uwielbiać czegoś takiego, takiej ,,beki na maksa": Spoiler Goku, aż nazbyt śmiało, ściskający najpotężniejszy byt, ba, coś poza skalą, w całym Multiświecie, Wszechusia, przed którym drżą Bogowie i Aniołowie. ,,Mega xD"! Paradoks no.1: dwóch ,,Wszechusiów" z odc. 67 "Super", pojawiających się w określonym punkcie w czasoprzestrzeni rzeczywistości tego anime... budzi ogromny niepokój. Nie wiem czy dalej w "DB: Super" zostanie to wyjaśnione - na co bym liczył - ale Bóg Wszechrzeczy powinien być tylko jeden, istnieć poza czasem i przestrzenią, albo przynajmniej mieć nad nimi absolutną kontrolę przy czym sam podlegałby ich prawom. Jeden Bóg - egzekutor i sędzia wszystkiego, który powinien interweniować w każdym kłopotliwym dla struktury Multiświata momencie. Jedyne co nie obowiązuje Wszechusia w prawie czasu i przestrzeni i w fundamentalnych zasadach egzystencji Multiświata etc., to istnienie wielu jego wersji. Nie! Absolutne nie! Żadnych alternatyw, jeden Bóg nad Bogami, jego prawa, jego zasady, jego egzekucje.
Opublikowano 20 sierpnia 20231 r Dość sprawnie im idzie z tą kinówką, może za kilka chapterów wystartują z nowym arkiem.