Dahaka 1 861 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października A ja sobie odświeżyłem kinówkę z Brolym. No niesamowita jest jak już się zacznie akcja w drugiej połowie. 25 minut non stop napierdalania się w kosmicznej jakości animacji 1 1 Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Tak, ten styl w Brolim to coś pięknego, ale końcówka jednak trochę przegięta wizualnie moim zdaniem. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października ciekawie się prezentuje ta DAIMA - fakt, jeszcze nie zacząłem tej serii oglądać, ale mimo wszystko staram się śledzić cały ten fanowski ruch wokół tej produkcji. Tak się zastanawiam, co Toriyama i jego zespół pracując nad DAIMĄ właśnie mieli na myśli w sensie tego: do jakiej grupy wiekowej chcieli skierować DAIMĘ - rzekomo psioczy się w sieci (z moich znajomych nikt nie ogląda DAIMY; zebrałem to info tylko z Internetu), że to taka Spoiler delikatnie dziecinna produkcja. Widać, że jest to pięknie rysowane i reżyserowane, ale fabuła i rozwój Dragon Balla w ogóle... Czy jest aż tak dobrze? Ciekawie... Odcinek DB Z - no. 117 - najgorszy odcinek w historii animacji DB Z (ba, w ogóle jeden z tych złych w całej historii Dragon Balla! Damn it) jaki kiedykolwiek widziałem... Kurłaaa, co to ma być, historia nieudanego życia miłosnego Krillina? XD Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Czwarty odcinek od GM już dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/02/dragon-ball-daima-04-pogawedki/ Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Jestem po trzecim odcinku i dobrze się to zapowiada. Bylem bardzo źle nastawiony po trailerach (znowu pomniejszanie itd), ale jak narazie jest fajowo. Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Czwarty też ci się spodoba, w sumie jak DB. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Dokladnie przypomina mi to pierwszego DB. Mam tylko nadzieje, że wiecej bohaterow dostanie czas ekranowy. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Tematy ,,okołoDAIMAowe", jak widzę na tym forum w wątku DB dominują. Ha! Z jednej strony to dobrze, a z drugiej... no cóż, z mojej perspektywy jak się ubzdurało, że będę czekał jeszcze enty-miesięcy do emisji tych kilkunastu czy kilkudziesięciu odcinków DAIMY i dopiero wtedy tą serię zaczęło by się oglądać, to tak wesoło nie jest. No ale, przynajmniej wiem, że w naszym gronie tak zwane ,,zadowolonko" z ogólnej jakości tej produkcji jak i jej realizowanej wizji rozwoju DB, jest, i to całkiem spore. A Ja, cóż, zabieram się dalej za ,,DB Z", dalej będę ciągnął ten wózek z prawie 200 odcinkami jeszcze do obejrzenia. W międzyczasie na pewno przypomnę sobie kinówkę z Brolym, "Dragon Ball Z: Legendarny Super Saiyan" i serię filmów z ,,Superka". Co do Mecha-Freezy, jak to jest, czy Spoiler Jegomość dumający nad losem swojego syna, Freezy, i popijający lampkę jakiegoś winiacza, jako Ojciec Imperatora Freezy, jest silniejszy od samego Freezy w formie 3 (tej przed wypadkiem i przemianą w ,,mecha") jak i w jego ,,mecha" odmianie? To mnie mega ostatnio zastanawia, bo porównując sytuację tej rasy istot z DB do ludzi, to tak logicznym jest, że zdrowy rozsądek nakazuje stwierdzić, że to właśnie Ojciec powinien być silniejszy od Syna. Na słabeusza to ,,Cold Daio" nie wygląda - fizycznie jest wręcz przepotężny, no ale... czy faktycznie ostatecznie potężniejszy od Freezera w tych dwóch postaciach, na tyle by go z łatwością pokonać? xD Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Piąty odcinek od GM już dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/09/dragon-ball-daima-05-panzy/ 1 Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada (edytowane) @Square w imieniu syna, dziękuję ci za tego linka. Nie wiedzieliśmy o istnieniu tej stronki Edytowane 9 listopada przez Assassins_78 Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Od jakichś 12 lat ją tu polecam Mają tam całe DB, DBZ, Super, GT, filmy/specjale i teraz Daima, plus poboczne projekty jak Daimos. Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 listopada Opublikowano 9 listopada Jakim cudem jej nie znamy, nie wiem.. aż mi głupio o tym pisać Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada DAIMA jak widać wciąż zbiera te same dobre opinie od odcinka 1-ego aż do 5-ego. A to ma wpływ na to, czy mam zacząć oglądać tą serię wcześniej, jeszcze w trakcie moich obecnych sesji wieczornych z seansami ,,DB Z", czy raczej poczekać aż do finału... Bo ten raczej w sezonie no.1 prędko się nie pojawi - trochę czasu minie. Rzekomo DAIMA ma mieć 20 odcinków na pilotowy, sezon 1. Ciekawe czy to prawda, bo niby Toei Animation nic takiego nie ogłaszało publicznie. Co ciekawe mam apkę Crunchyrolla na swoim tv, w SMARTcie, i tak się zastanawiam, czy nie założyć sobie konta na tej platformie i oglądać przez nią DAIMĘ, ,,Superka" i całe inne serie anime, które tam są dostępne.... ALE!: czy Crunchyroll daje w swojej ofercie możliwość oglądania wszystkich produkcji z biblioteki w tym DAIMY z polskimi napisami? Bo chyba w tej perspektywie wesoło to nie jest, i wszystko można chyba oglądać z ,,eng sub". A w międzyczasie... w DB Z Spoiler ... co ukazuje ta grafika/kadr bodaj z odcinka no.124 Vegeta (a no jakże.. przecież bycie wściekłym na Goku ,,że ten jest lepszym od niego Wojownikiem", więc on musi być po prostu lepszy, sprawia że Vegeta wciąż chce się doskonalić w aspekcie potęgi fizycznej organizmu. I to jest jeden z ,,sensów" rozwoju tego bohatera; wizja bycia lepszym i potężniejszym od Goku napędza go do samodoskonalenia) trenuje na Ziemi w kapsule grawitacyjnej w ciążeniu 300g. Aż nie chce mi się myśleć do ilu G dojdzie w treningu Vegeta, i czy Goku jeszcze w ,,DB Z" będzie trenował w tego typu kapsule np. w ustawieniu 1000G. xD. I jak tu nie uwielbiać DB Z? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Na crunchyroll nie ma w zasadzie nic z pl napisami. Cytuj
Square 8 575 Opublikowano piątek o 23:29 Opublikowano piątek o 23:29 Szósty odcinek dostępny https://www.grupa-mirai.pl/2024/11/15/dragon-ball-daima-06-grom/ 1 Cytuj
darkos 4 314 Opublikowano sobota o 07:08 Opublikowano sobota o 07:08 Obejrzałem pierwszy odcinek i to nie w całości tylko przewijając co chwila do aż końca, nie dałem rady. Ale może jak wejdzie 10 odcinek to wtedy dam rade połknąć to i jakoś to pójdzie. Jestem jednak mocno zawiedziony tym pomysłem. Dlaczego oni nie kontynuują Super sagi dalej? Przecież to żyła złota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi