fredybizkit 99 Opublikowano 15 września 2013 Opublikowano 15 września 2013 Otoczenie w nowym filmie było zrobione na 5 z plusem, ale postacie były wykonane w sumie tragicznie a nawet wyglądały jakby ktoś z Cartoon Network je rysował.. Żadnych szczegółów ,cukierkowe i chyba ,aż za bardzo odmłodzone względem tego jak powinny wyglądać w czasach osadzenia filmu, przykład Kuririn wyglądał jak dziecko. Jako film DBZ z kilkunastu ,które do tej pory ujrzały światło dzienne tego bym postawił jako średniaka ale na pewno nie najgorszego. Do odcinka 8 z Brollym czy 9 z Bojackiem to mu lat świetlnych brakuje. Zabrakło epickości do ,której tak nas Zetka przyzwyczaiła, każda przemiana w wyższy poziom czy to SSJ czy zamiana Cella miała więcej jaj od zamiany w God. Ale i tak byłem nieźle podjarany może ze względu na sentyment do serii ale myślałem ,że temu kotu łeb odrazu urwie lub chociaż ostro poczuje nową moc głównego bohatera a tu nic. Co do epizodu z Pilafem to bym go usunął ,w ogóle z filmu, kto po tylu latach czekał na paczkę tego z(pipi)a? Ale generalnie mi się podobało, a i tak myślałem ,że będzie dużo gorzej:) 1 Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 15 września 2013 Opublikowano 15 września 2013 Co ma styl Toriyamy do tego, jak wyglądało stare anime(w porównaniu z tym filmem) Technologia idzie do przodu, więc co poradzić. Sam film mi się podobał. Miał trochę komedii niczym pierwsza seria, a nie samo lanie się po ryjach. Podobały mi się te momenty z Pilafem itd. Fabuła ujdzie, ale ten pomysł na SSJG był do dupy. Tzn, sposób uzyskania tego poziomu. Walka była taka sobie, właśnie bez pomysłu. Często brakowało mi "mocy" i dynamiki podczas uderzeń. Niektóre ruchy były takie wolne... nie do tego przyzwyczaił mnie DB, oni tam się poruszali z prędkością dźwięku, a tutaj to czasami wygląda jakby w slow mo wyprowadzali ciosy + niektóre ataki miały prawie zerowy impakt. Także animacja była mega świetna i lepsza niż kiedykolwiek, ale bez pierd.olnięcia znanego z anime. Co najbardziej mi się podobało, to zakończenie. Toriyama otworzył sobie tym filmem furtkę na kontynuację mangi/anime lub kolejne kinówki(oby to pierwsze). W ogóle cały film wyglądał jak jakiś prolog do o wiele grubszej i epickiej sagi, więc coś na pewno jest na rzeczy. Kot nie został pokonany, te gadki, że walczył z kiedyś z kimś silniejszym niż Goku, że ten ziomek obok to jego nauczyciel, że użył tylko iluś tam procent swojej mocy, że istnieje 11 (chyba) innych bogów zniszczenia no i samo zaabsorbowanie tego ataku, gdzie Goku wydaje się osiągnął prze chwilę jeszcze wyższy poziom SSJ (tak jak Gohan podczas treningu przed Cell Games na pół sekundy włączył SSJ2, po czym padł. Teraz sytuacja identyczna). To wszystko aż krzyczy o kontynuacji i tej możemy być więcej niż pewni. Pytanie tylko w jakiej formie. Dzieki k***a za spoilery. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 Nie jest to najlepsza kinówka, ale bawilem sie niezle. Fajnie bylo zobaczyc znowu cala ekipe. Cytuj
mcjeremiasz 2 Opublikowano 17 września 2013 Opublikowano 17 września 2013 Czego wy się spodziewaliście? Mnie właśnie podoba się to pominięcie schematów z poprzednich kinówek. Pierwsze wrażenia -----> http://www.youtube.com/watch?v=2_kDYbCe-2M&lc=XpqTvFhNcfCbXqZOxkela46fWFOqz7HlSAjQowr-uZo Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 (edytowane) *****************************Dzieki k***a za spoilery. Ciężko sie było domyśleć, że ktoś w temacie o DB zrecenzuje/wyrazi swoje zdanie/(pipi)nie spoilera o... DB. Edytowane 18 września 2013 przez Plamek Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 Specyficzna kinówka, mało walki, ale zakończenie mogłoby zwiastować sequel, albo nawet i dwa, ciekawe... Najbardziej podobała mi się scena z Pilafem Swoją drogą widać, że Dragon Ball dorósł, więcej inteligentych dialogów, trochę inny humor - wszystko na plus Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 22 września 2013 Opublikowano 22 września 2013 *****************************Dzieki k***a za spoilery. Ciężko sie było domyśleć, że ktoś w temacie o DB zrecenzuje/wyrazi swoje zdanie/(pipi)nie spoilera o... DB. I dlatego tez musiał zdradzać końcówkę. Gratuluje i idź kupić sobie musk. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 (edytowane) Znalazłem dzisiaj na strychu Ponad 440 kart Edytowane 10 października 2013 przez DonSterydo 4 Cytuj
agst 131 Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Znalazłem dzisiaj na strychu Ponad 440 kart Jadło się chio chipsy Też jeszcze mam te karty. Najbardziej jestem dumny z Goku ssj3 - to była dość rzadka karta. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 10 października 2013 Opublikowano 10 października 2013 Ja akurat dostawałem te karty w 90% od kumpla, a co do tych specjalnych kart, o których mówisz (Goku SSJ3, to też parę mam): Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 ale to inna seria kart Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Na odwrocie mają to samo co inne karty z Chio. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 11 października 2013 Opublikowano 11 października 2013 Tak jak mówi Szejdj, to późniejsza seria. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 29 listopada 2013 Opublikowano 29 listopada 2013 Jedna z ostatnich stron w DBM, jest moc Bardock vs Cold 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 listopada 2013 Autor Opublikowano 30 listopada 2013 Z rok nie oglądałem, więc trochę stron musiało się nazbierać do obejrzenia, dzięki za przypomnienie . Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 lutego 2014 Opublikowano 6 lutego 2014 Raczej nie zbieram takich (pipi), ale nie moglem sie powstrzymac, moja ulubiona postac z DB. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 lutego 2014 Autor Opublikowano 6 lutego 2014 Wreszcie ktoś, kto ma szacunek do Kuririna. Nie znoszę tego, że pół Internetu się z niego naśmiewa . Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 6 lutego 2014 Opublikowano 6 lutego 2014 Najsilniejszy czlowiek w uniwersum DB. Cytuj
Paliodor 1 768 Opublikowano 17 lutego 2014 Opublikowano 17 lutego 2014 Nadchodzi Dragon Ball Kai arc Boo: https://twitter.com/manganewsjapon/status/435297886952120321/photo/1 2 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 lutego 2014 Autor Opublikowano 17 lutego 2014 Ale dobry news ! Wiedziałem, że powstanie, ale fajnie wiedzieć już konkrety. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 lutego 2014 Opublikowano 17 lutego 2014 Ten gif to mistrzostwo świata Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 17 lutego 2014 Opublikowano 17 lutego 2014 Ciekawe czy znowu ukradną muzykę, czy będzie ost z oryginalnej 'zetki' Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi