Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

A nie ogladał ktos?:>

Na czym to oglądasz w ogóle bo zatoka tydzień temu nic mi nie znalazła

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 571,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Ja się ciągle wstrzymuje, przyatakuje jak będzie z 5 odcinków, bo jakbym miał czekać tydzień na kolejne wydarzenia (pomimo, że znam wszystko tak jak raven) to nie było by fajnie ;)

Opublikowano

E tam, właśnie z tego powodu, że zna się fabułę i przebieg akcji, to czekanie nie boli.

Opublikowano

Nom, dlatego wolę poczekać kilka tygodni i robić sobie dłuższe seanse niż 20 minut :P Wiadomo ile ma być odcinków Sagi Buu?

Opublikowano
  • Autor

Na razie trzy odcinki sagii Buu w Kai = 14,5 odcinka w DBZ, ale nie sądze, by takie tempo się utrzymało, bo na początku sagi Great Saiyaman/World Tournament był filler w postaci walki z Pikkonem w zaświatach i chyba coś jeszcze. Następne odcinki Z są też bardziej napakowane, choćby walka młodych trwała 1,5 odcinka, nie sądzę, by jakoś dużo z tego wycięli na przykład.

Opublikowano

A są gdzieś same napisy do odcinka 100? Bo wujek google nic nie znalazł.

Opublikowano

Buu saga będzie miała 69 odcinków.
W zetce trwała 97

Czyli zdecydowanie mniej będą ucinać, niż wcześniej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję,że w żaden sposób nie pominą wątku przyjaźni Herkulesa z Buu i pieskiem,bo to jedne z najlepszych odcinków.

Opublikowano

Mi tez sie bardzo podobal odcinek jak Goku i Picollo robili prawko :D

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt, że prawko to oni robili jeszcze przez androidami, to raczej na pewno będzie, a raczej już jest, wycięte :teehee:

Opublikowano

Wydawalo mi sie, ze to bylo w Buu Saga :D

Tak czy tak, odcinek goty

Opublikowano

Ok jest już 5 odcinków to i ja zaczynam :D Na DBPolska są dostępne odcinki z naszymi napisami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oglądam w miarę na bieżąco i co odcinek utwierdzam się w przekonaniu, że Manga > Anime. Niby ten Kai jest bez zbędnych zapychaczy, a i tak akcja zamula niemiłosiernie :(

Opublikowano

Za to od strony A/V raczej nie ma zarzutów. Ładnie podrasowali anime. Fajna kreska, dobra reżyseria. Muzyka choć nie tak dobra ja ta kradziona z arc'ów Freezy i Cell'a ale zadowalająca. Dźwięki czasem przypominają mi kawałki z jakiś mordoklepek z automatów, w które ciorało się za smarka. Jest dobrze. Czekamy na jakąś konkretną walkę. Bo ta Goten vs Trunks z turnieju była świetna.

Opublikowano

mozna juz wciagac dragon balla? sa jakies fajne bijatyki juz?

Opublikowano

Na razie nie ma przeciwników godnych dla saiyan. Jak dotąd tylko walka turniejowa Goten vs Trunks wciska mega banan na ryj.

Teraz aktualnie grupa Goku, Vegeta, Gohan i Shin jest w statku Babidiego, a tam tylko Dabura z ciekawszych przeciwników. W ostatnim odcinku Vegeta skopał Pui Pui, a Goku tego jaszczura. Szybki szpil i nic ciekawego nie pokazali. Przyszły odcinek to turniej więc walka #18 z Gotenem i Trunksem.

Edytowane przez Farmer.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiejszy odcinek, czyli walka #18 vs Gohan&Goten był świetny. Muzyka była fantastyczna! Teraz z nadzieją patrzę na resztę sagi :). Za tydzień walka Gohan vs Dabura, ale znając życie to nie rozstrzygnie się w jeden odcinek. A już niedługo... już niedługo...!!

Opublikowano

Ten DB Kai obejmuje tylko DBZ? Nie było żadnego remake'u oryginalnego DB?