Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem czy nikt? Pamiętajmy, że przed nami jeszcze wielki turniej wszechświatów. Nie wiadomo, jakich zakapiorów tam mają, nie zapominając też o reszcie bogów zniszczenia.

W każdym razie bardzo mnie ciekawi ten nowy arc. Niby będzie zły Goku, no cóż - jest tu parę opcji. Wątpię, że tak po prostu mu od(pipi)ało i nagle postanowił być zły. Ciekawsza jest teoria z kolczykiem jak do fuzji Kaioshinów, który  ma na tym plakacie z wycieku. Może jakiś bad guy połączył się z Goku i przejął nad nim kontrolę, coś jak Super Buu z Gohanem? Wątpię, że to Goku z alternatywnej linii czasowej, który w dzieciństwie nie (pipi)nął się  w łeb i w efekcie pozostał zły z zamiarem zniszczenia Ziemi - wtedy raczej nie czekałby aż do dorosłości, no i pewnie nie stałby się nawet w 1/4 tak silny, jak jest obecnie.

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

Czy ja wiem czy nikt? Pamiętajmy, że przed nami jeszcze wielki turniej wszechświatów. Nie wiadomo, jakich zakapiorów tam mają, nie zapominając też o reszcie bogów zniszczenia.

W każdym razie bardzo mnie ciekawi ten nowy arc. Niby będzie zły Goku, no cóż - jest tu parę opcji. Wątpię, że tak po prostu mu od(pipi)ało i nagle postanowił być zły. Ciekawsza jest teoria z kolczykiem jak do fuzji Kaioshinów, który  ma na tym plakacie z wycieku. Może jakiś bad guy połączył się z Goku i przejął nad nim kontrolę, coś jak Super Buu z Gohanem? Wątpię, że to Goku z alternatywnej linii czasowej, który w dzieciństwie nie (pipi)nął się  w łeb i w efekcie pozostał zły z zamiarem zniszczenia Ziemi - wtedy raczej nie czekałby aż do dorosłości, no i pewnie nie stałby się nawet w 1/4 tak silny, jak jest obecnie.

No PÓKI CO nikt. Dlatego jest kiepsko.

Opublikowano

W ogóle, gdzieś czytałem fajną teorię o "kanoniczności" DBGT. Pamiętacie kolor włosów Gogety SSJ4 ? Otóż, podczas walki z Omega Shenronem, Goku otrzymał moc od 3 Sayianów - Gohana, Gotena i Pan. Podczas fuzji z Vegetą, doszło do tego że Vegeta przekazał swoją moc Goku, więc mamy już 5 Super Sayian do wykonania rytułalu, stąd czerwone włosy Gogety (szyli God SSSJ).

Otwiera to fajną furtkę na podróże do alternatywnych wymiarów. 

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony po dzisiejszym odcinku !

Black Goku to czyste zło, czuję to samo co przy Frieza / Cell saga w DBZ i liczę na za(pipi)istą walkę z tym oponentem. 
Jak dla mnie otwarcie wątku z Future Trunks'em jest lepsze od czegokolwiek w DBS, czekam na kolejny odcinek ! 

giphy.gif

• Plusik 1
Opublikowano

Żeby tylko coś sensownego z tym Trunksem zrobili, a nie kolejne "Goku saves the day". Zresztą, już w tym odcinku były dwie "okazje" do wyższej przemiany, a tu nic. Skoro Gohana spartolili, to boję się, że i Trunksa oleją na rzecz głównego duetu.

Opublikowano

no trunksa bym im nie wybaczył. z tego, co do tej pory pokazano, mamy do czynienia z jakby zupełnie innym gościem. tylko nie mowcie mi, ze jest chudy, bo nie ma co jesc.

ciekawe, kim jest ta postac, co wyglada jak goku, bo sayianem raczej nie jest. mysle ze ten zielony kai z intra ma z tym cos wspolnego.

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś mi o oczy sie obiło że black Goku

to Goku z innego wszechświata albo że jest hybrydą Kai/złego smoka odpowiednika tego z GT i genów Goku kontrolowana przez jakiegoś boga przy pomocy kolczyków.

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano

Ja tylko jestem ciekaw ile ta saga z Blackiem będzie trwała, bo do tej pory każda walka w DBS trwa minutę.... 
Nie mówię mają byś starcia jak Goku z lodówką na Namek, ale niech oni zaczną się w końcu prać!

Czekam z niecierpliwością na epizod 49 :)

Opublikowano

DB Super bazuje często na fanowskich produkcjach - koncepcja wielu wszechświatów jak się nie mylę, z DB Multiverse.

Potara, Kaioshin, postać Blacka - moim zdaniem inpiracja Xicor'em 

Stawiam że to po prostu Goku ...pijany lub niespełna rozumu...albo kierowany jakimś złym bogiem :)