Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde, nawet dobry był ten filler. Oprócz wiadomych nawiązań do anime lat 90 o sporcie jak piłkarski Tsubasa czy innych animacji o baseballu była też beka z kultowej już

pozy Yamchy

na piachu.

Opublikowano

Przez ten odcinek zachciało mi się jakiegoś mini arcu wojowników z, wymyśliliby coś, że sayianie w u6 mają studniówkę czy coś, i by polecieli goku i spółka na planetę tego Tabby czy jak mu tam. W tym czasie coś by się na ziemi działo, i czas antenowy należałby przez kilka odcinków do Yamchy, Tiena, Krillana Chaoza i Piccolo, jak za czasów pierwszej (i najlepszej) sagi w z

Opublikowano (edytowane)

Niby cały arc Goku vs Hit to całe dwa epizody reszta fillery tak że słabo w uj. Tyle że następny prawdziwy arc od 77epa, fabuła bedzie pewnie skutkiem wydarzeń z pojedynku Goku/Hit i wycieczka do innych wszechswiatów

. Btw Gohan na 99% bedzie miał swoje kilka minut.

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano (edytowane)

. Btw Gohan na 99% bedzie miał swoje kilka minut.

Bardzo prawdopodobne. Kilka dni temu wyszły przecieki odnośnie kolejnego dużego arcu, który ma rozpocząć się właśnie  w lutym

Ma nosić tytuł Universal Survival, co na 99% odnosi się do wielkiego turnieju u Zeno.

Poza tym wypłynęła też taka grafika: 

ioXgIqY.jpg

Źródłem jest magazyn, który ponoć już wcześniej dobrze zaprognozował kilka rzeczy w DB Super, więc raczej ledżit  :)

Edytowane przez Frantik
Opublikowano (edytowane)

Shen> Tenshihan za(pipi)ie wtedy wszytkich swoim kikoho

Ale pomysł genialny, każdy by miał okazję się wykazać, Mister Satan by ze swoim Super Turbo Miracle Punch daleko zaszedł

Edytowane przez musoil
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Szkoda że tak szybko robią ten turniej liczyłem na wycieczki po innych wszechświatach przez 5 kolejnych lat a tu juz main event DBSuper. Walki druzynowe i biorą Krilana i Roshiego a Trunks i Goten zostaja w domu XD

Ciekawe czekam na więcej więcej info z Jump Festy.

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czekam na więcej więcej info z Jump Festy.

Wyszły concept-arty, na których widać pozostałych bogów zniszczenia, a także

dwóch Zeno

, czyli wychodzi na to, że ten z linii czasowej Trunksa postanowił zostać.

Ponadto na turnieju ma obowiązywać zasada, według której 

Wszechświaty, które odpadną, zostaną zniszczone

To tłumaczy tytuł arcu, no i już wiadomo, co zmotywuje Gohana do walki. Jeśli tego nie zepsują to może być grubo. :banderas:

Edytowane przez Frantik
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Ja tam oglądam tylko urywki z walkami na jutubie. Nie mam siły na resztę bzdet. Oby Gohan coś pokazał. Straszną łajzę z niego zrobili.

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mogę jak (pipi)owa była znów kreska w najnowszym odcinku. Od razu przypomniały mi się niesławne pierwsze epizody. :/ Za to nieźle zanimowano walkę, no i generalnie odcinek znów przyjemny jak na filler, jeśli tylko przymknąć oko na rysunki, szczególnie te z oddali. Okazuje się, że Goku jednak jeszcze potrafi być cwany. Chyba nikt nie spodziewał się, że to

on sam wykminił wynajęcie Hita na siebie

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

Po 70 odcinkach Super, wracam do Z i odswiezam cala sage majin BUU. Gdy skoncze to w lutym nadrobie te kilkanascie odcinkow Super. Potem powinno byc jakos w miare z sensem podczas turnieju. O ile zawodnicy beda jak freezer czy hit a mniej robotow czy niedźwiedzi czyli bezsensownych postaci.

Opublikowano

A ja nie wiem czy chciałbym znów jakieś nowe formy. Widać, że Goku z Vegetą jakoś się tam cały czas wzmacniają, choć z drugiej strony liczę, ze na nadchodzącym wielkim turnieju coś się w końcu ruszy. Boli trochę, że w anime SSJ Blue przejął w sumie rolę zwykłego SSJ, jeszcze tylko dzieciom go nie porozdawali.

W ostatnich rozdziałach mangi parę rzeczy zrobiono z głową, wyraźnie inaczej, unikając przy tym paru głupot:

Black umie zwykłego (złotego) SSJ i chyba nie ma jeszcze nawet Rose. Inna, bardziej sensowna jest też początkowa motywacja Zamasu i nie ma idiotyzmu z tym, że Goku przylatując z Beerusem i Whisem do niego po raz pierwszy, de facto uruchamia całą lawinę wydarzeń, która doprowadziła do zniszczenia świata z linii czasowej Trunksa, a poprowadzono to trochę bardziej logicznie

Chyba po raz pierwszy w Super manga tak bardzo rozjechała się z anime.