Skocz do zawartości

Borderlands

Kris Blake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mnie najlepiej gra się snajperkiem...gra jest oki..ale ja mam już problem...mimo iż nie ma ona blokady regionalnej to niestety.. dodatki z różnych regionów nie współdziałają..W moim przypadku, gdzie mam wersje made in usa, dodatek niestety nie zadziałał..(konto polskie).Złoszczę się nie na zmarnowane 30 złociszy..lecz na to ze firma mnie w ŻADEN sposób nie poinformowała o braku kompatybilności(ani w instrukcji gry ani przy ściąganiu dodatku).Skoro nie ma blokady na regiony w grze..to po kiego...(niecenzuralne słowo) robić problemy z dodatkami..czytałem że niemiachy mają podobnie wiec łącze się z nimi i pisze do 2K skargę na ich pomieszaną politykę...reguły zawsze powinny być proste, jasne, czytelne, dla konsumenta.Ja niczego nie muszę się domyślać, to firma ma obowiązek mnie informować o produkcie...to by było na tyle..ciekawi mnie czy tylko ja mam taki problem w Polsce

Edytowane przez Samuelus
Opublikowano

Dobrze rozumiem ? - masz Bordera z US i kupiles dodatki U NAS i z tego powodu skladasz skarge na 2K ??

:lol:

Istnieje cos takiego jak oczywista oczywistosc - w przypadku dodatkow do gier na PSS ZAWSZE musisz miec te z ktorego regionu jest gra, prosta jasna czytelna regula.

W ogole testowal ktos ten nowy dodatek ? - jeszcze Zombielanda nie ukonczylem ale patrze tak na niego i mnie cisnie by kupic.

Opublikowano (edytowane)

otóż nie koniecznie, nie miałem problemów choćby z disgaea 3..sytuacja podobna gra z US ,wiec oczywista oczywistość to nie do końca jest. oczywistą oczywistoscią jest tez że niemowlakowi do zabawy nie dasz klocków lego..a i tak producent musi zaznaczyć kategorie wiekową.jeśli dla jednych jest coś oczywiste to dla drugich nie musi(po to były blokady regionalne chyba by nie móc kupować w us, a teraz co... musze oszukiwać i zakładać konto w US??? paranoja)ponad to dzięki bogu 2k ma rozwiazać ten problem..podobno

Edytowane przez Samuelus
Opublikowano

otóż nie koniecznie, nie miałem problemów choćby z disgaea 3..sytuacja podobna gra z US ,wiec oczywista oczywistość to nie do końca jest. oczywistą oczywistoscią jest tez że niemowlakowi do zabawy nie dasz klocków lego..a i tak producent musi zaznaczyć kategorie wiekową.jeśli dla jednych jest coś oczywiste to dla drugich nie musi(po to były blokady regionalne chyba by nie móc kupować w us, a teraz co... musze oszukiwać i zakładać konto w US??? paranoja)ponad to dzięki bogu 2k ma rozwiazać ten problem..podobno

To nie jest temat przeznaczony do tego typu rozmow.Ale gadasz glupoty. Wersja PAL dziala z dodatkami z europejskiego stora a USA z USA,jest to oczywiste,proste i klarowne. Do tego zawsze w storze przy zakupie dlc podawany jest numer wersji z jaka smiga dodatek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Erm... Mam w tej chwili akurat odrobinę kasy i tą grę na oku. Moglibyście z czystym sumieniem napisać mi zalety i wady tego tytułu?

Jestem gościem, który uwielbia serię Diablo, gra w gry RPG, lubi czarny humor a i od czasu do czasy wyłącza mózg i gra kilka godzin w jakąś strzelankę. Wychodzi mi z tego, że teoretycznie ta giera jest dla mnie. Plusem jest też granie online. A jednak nadal nie jestem przekonany, bo nie słyszałem jeszcze jakichś konkretów od kogoś, kto nie jest recenzentem (którym wierzę rzadziej). To jak? Warto?

Opublikowano

Ja nie miałem takich problemów - od razu wiedziałem że to jest gra dla mnie - połączenie fpp z mechanizmem hack'n'slash - rewelacja pomyślałem, kupiłem i tak się też okazało. Grafika na początku wywoływała mieszane uczucia a im dłużej grałem tym bardziej się przekonywałem - dziś nie wyobrażam sobie tej gry w innej stylistyce. Jest szybko, płynnie i intuicyjnie. Wszelkie menusy, cały interfejs działa sprawnie - w ogóle cała gra jest bardzo dobrze napisana, pozbawiona baboli. Odpowiednio długa a przyjemność rozpoczęcia historii od nowa jeszcze większa za sprawą dalszego rozwoju postaci. Broni istne zatrzęsienie. Questów jest także mnóstwo i ogólnie dla mnie były bardzo ciekawe szczególnie te związane z głównym wątkiem, niektóre mogą być do siebie podobne i sama fabuła także rewelacyjna nie jest ale nie to do tej gry przyciąga. Gra polega na strzelaniu i ten element w takich grach musi być rajcowny i tak też jest w borderlands - wypluwanie ton ołowiu jest bardzo wciągające, przeciwnicy padają gęsto, jest odpowiednio brutalna. Mechanizm hack'n'slash sprawdza się znakomicie, punkty doświadczenia, specjalne zdolności, coraz silniejsza postać, coraz lepsze bronie - więcej i więcej - wciąga jak diabli. Czyli każdy kto lubi fpp i długie rozległe action rpg będzie tą grą usatysfakcjonowany - przeszukiwanie skrzyń, porównywanie statystyk itd. Świat jest dość spory i bardzo fajnie że podzielony na mniejsze części. Bardzo jestem zadowolony z tej gry - nie wiem ile już ograłem godzin ale na pewno jest tego sporo - aktualnie przechodzę grę po raz drugi i masteruję postać do dodatku który nabyłem - jestem przeciwnikiem "download content" - także dlatego że nie mogę go sobie zarchiwizować ale borderlands tak bardzo mi się spodobał że zdecydowałem się na pierwszy wyjątek i pewno dodatek także okaże się świetny. Minusy są umowne dla mnie na siłę i nie każdego będą dotyczyć - loadingi pomiędzy mapami mogły by być krótsze, sporadyczne spowolnienia animacji - zdarzają się rzadko i z czasem nie zwraca się na nie uwagi bo nie utrudniają gry a porównując te spowolnienia do niektórych wczesnych fpp na ps3 to borderlands jest mega płynny np. niedawno męczyłem medal of honor i niektóre misje wyprowadzały mnie z równowagi ze względu na "płynność", pewno przeciętna fabuła i powtarzalność niektórych questów ale jak mówiłem te elementy nie mają znaczenia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja gierke przeszedłem dzisiaj i powiem że całkiem udany miks H'n'S. Tylko mam jedno pytanko przeszedłem główny wątek mam 36 lvl i czy jest coś w grze jeszcze do roboty ? jakieś questy ? bo są trofea za dobicie do 50 lvl ale kompletnie nie wiem gdzie mógłbym to zrobić ? w DLC ? Gra w ogółe ktoś w to przez neta ? bo na splitscreenie z kumplem to zabawy co nie miara :D

Opublikowano

Ukończyłem pierwszy dodatek i okazał się świetny choć na dość sporym terenie jaki nam oddano w tym rozszerzeniu można było "upchać" więcej questów i kończy się dość szybko ale i tak jestem cholernie zadowolony. Z drugim dodatkiem się wstrzymałem czyli Mad Moxxi's Underdome Riot ponieważ wydaje mi się że może być po prostu słaby w singlu (Borderlands bardzo odpowiadał mi w single player i tak też go ukończyłem) a trofea także mnie nie kręcą. Mam pytanie do osób posiadających ten dodatek - czy warto go atakować ? Domyślam się że są to tylko następujące po sobie ciężkie pojedynki na arenach i to wszystko czy jednak się mylę ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gra ktoś jeszcze?

Dziś dostałem grę, tyle że ludzie z listy już w to nie grają. :teehee:

Jestem na samym początku gry, próbowałem się do kogoś randomowego podłączyć, ale ludziska nie wiedza co jest grane, biegają wszędzie, a inni ciachają mnie nożem żebym z nimi walczył... Chaos totalny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie da sie zagrac w Borderland splitscreena postaciami z 2 roznych kont na jednej konsoli? odpalal ktos w ten sposob splita?

Da się spokojnie w ten sposób zagrać.

Wciągnęła mnie maksymalnie. Przez nią wziąłem urlop. Nawet Battlefield: Bad Company 2 poszło w odstawke. Narazie dodatków nie kupuje bo musze wrócić do roboty we wtorek ale kto wie jak sprawy się potoczą. Ludzie, nie kupujcie tej gry bo zapomnicie o wszystkim. Absolutne mistrzostwo świata.

Ide po piwo i wracam na Pandorę:)

Zapraszam chetnych na split screen. PSN ID: Vril

PS. Dotyczy Samuelus. Przeczytaj sobie okładkę z tyłu i tam masz napisane gdzie dana gra może być sprzedawana (np wersja USA Cross Edge "Licensed for distribution in North America and Mexico on the PLAYSTATION 3 "), więc dodatki kupione w polskim regionie wcale nie muszą działać z w/w grą. Prosto napisane i pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie.

Opublikowano

Warto kupić grę dla co-opa na split screenie bo w singla albo online mogę na kompie pograć, a gra tańsza. Jak długo zajmuje przejście gry, aha i czy drugi gracz musi grać cały czas ze mną czy może się dołączyć w dowolnej chwili?

Opublikowano

Oj warto, warto. Ja ta gre przeszedlem 2 razy na split screenie (samemu, ani przez neta praktycznie rzecz biorac nie gralem).

Przejscie gry zajmuje (jesli sie robi wszystkie misje itd) jakies 25-30h. Grajac drugie playthrough moze sie przedluzyc do 50 (a jesli chce sie przechodzic jeszcze innym postaciami, to wiadomo).

2 gracz musi byc caly czas z toba.

W menu glownym wybiera sie opcje split screen, a potem kazdy gracz wybiera swoja postac, badz tworzy nowa.

Gość konstant
Opublikowano

Pogrywam sobie w Borderlands i musze stwierdzic ze gra jest dosc wymagajaca.

Mam obecnie 14 lvl (sniper) i kurde zwykla grupka skagów o podobnym levelu sprawia mi niemaly problem.

Jakie bronie sa warte swieczki? W jakie umiejetnosci warto inwestowac? W ogole jakies rady od weteranow?

Opublikowano

Pogrywam sobie w Borderlands i musze stwierdzic ze gra jest dosc wymagajaca.

Mam obecnie 14 lvl (sniper) i kurde zwykla grupka skagów o podobnym levelu sprawia mi niemaly problem.

Jakie bronie sa warte swieczki? W jakie umiejetnosci warto inwestowac? W ogole jakies rady od weteranow?

Używaj umiejętności specjalnej tak często jak się da.Nie grałem snajperem ale rewolwery dają dość dobry dmg na mniejszym dystansie.

I graj online wtedy jest dużo łatwiej( jak masz zgraną grupę )

• 2 tygodnie później...
Gość konstant
Opublikowano

Buhahahahahahaha

pogrywam sobie w coopa a tu nagle trach! Pradu braklo.

Wlaczam za chwile konsole i co? Nie ma sejvu z moja postacia !!!

Nosz ku.rwa wiekszej zenady to w zyciu nie widzialem!

32 lvl i co mam teraz od poczatku grac?!

Opublikowano

No mi też save raz padł :D Tylko że ja na bieżąco sobie backupa w tej grze robię - do 61 lvl trochę grania jest.

Gość konstant
Opublikowano

Zenada po prostu.

Ja rozumiem, zeby np. w takiej sytuacji wgral sie poprzedni odpowiednio zapisany sejv, ale zeby zniknal?!

Toz to sa jaja po prostu.

Gra juz jest wystawiona na allegro, dziekuje dobranoc panom z Girboks!

Opublikowano

w zasadzie nie ma sie co dziwic, producent powinien zabezpieczyc save na wypadek takich przypadkow. podobna sprawa z zawieszaniem sie gier i rozpoczynaniem "z przymusu" od poprzedniego save'a. place - wymagam, proste. gry nie kosztuja 10 zl, zeby bagatelizowac takie akcje.

Gość konstant
Opublikowano (edytowane)
Bo save ci się usunął? Aha.

No, acha.

w zasadzie nie ma sie co dziwic, producent powinien zabezpieczyc save na wypadek takich przypadkow. podobna sprawa z zawieszaniem sie gier i rozpoczynaniem "z przymusu" od poprzedniego save'a. place - wymagam, proste. gry nie kosztuja 10 zl, zeby bagatelizowac takie akcje.

Zgadzam sie.

Moja postac miala 32 lvl, na liczniku ponad 25 godzin grania. I co ja mam teraz zrobic? Jedyne wyjscie to sprzedac gre.

Nie wyobrazam sobie sytuacji gdy mialbym kupione wszystkie DLC, postac 61 lvl, ponad 100 godzin na liczniku i tu nagle save znika :D

To jest skandal.

ps. jak rozumiem, nie ma zadnej opcji importu sejvu kogos innego?

Edytowane przez konstant
Gość konstant
Opublikowano (edytowane)

EDIT: udalo mi sie odbudowac postac dzieki genialnemu programowi WillowTree.

Mam pytanie odsnonie dodatku The Secret Armory of General Knoxx.

Otoz, w recenzji w N+ autor napisal o zle wywazonym poziomie trudnosci, czyli: dla postaci o LV 50 dodatek na playthrough 1 jest za prosty a na playthrough 2 za trudny.

Autor zasugerowal, ze najlepiej jest zapodac go w okolicach 37 LV, zaraz po skonczeniu glownego watku.

Wiec ?

Edytowane przez konstant