Fenix 3 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Cena 7,99 zł Numer dostępny od 20.10 (wtorek) Tym razem krótko. Numer trafił już do kolporterów. Prenumerata została już również wysłana. Feni Mówi się, że końcówka roku będzie należeć do trzech tytułów: Modern Warfare 2, Assassin?s Creed 2 i Uncharted 2. Tego ostatniego zrecenzowaliśmy w tym numerze, przekonując się na własne oczy, że gra faktycznie zasługuje na miano hitu tej jesieni, a zarazem najładniejszej gry na obecne systemy. Naughty Dog zdało test wzorowo, a za miesiąc zobaczymy, czy równie dobrze odrobili swoje zadania Infinity Ward i Ubisoft Montreal. Prawdziwy test czeka przede wszystkim wydawców pompujących w te tytuły ogromne budżety i oczekujących określonych zysków, które zadecydują o przyszłych projektach. Innymi słowy, od tych trzech gier zależeć będzie, w co zagramy za kilkanaście miesięcy. Tak to wygląda z bardziej ekonomicznego punktu widzenia. Historia dowodzi, że Gracze niekoniecznie sięgają po najlepsze gry - miejmy nadzieję, że w tym przypadku się to nie sprawdzi. Oby. Bo przecież nie chcemy grać tylko w Minisy:). Oprócz jednego tytułu AAA dział recenzji kryje kilka perełek. Zdziwicie się, ale jednym z nich jest EyePet. Co prawda już zeszłomiesięczna relacja z Kolonii zdradzała, że kamerkowy zwierzak potrafi zauroczyć nawet ?dużych chłopców?, ale żeby aż do tego stopnia? Ciężko w to uwierzyć, ale nasz specjalista od rocka, Butcher, zrezygnował z Brütal Legend i wybrał do testów EyePeta. Tamagotchi XXI wieku wygrało ze skórami, dziarami i rockowymi klimatami. Butcher, przyznaj się, komu się bardziej gra podobała, córkom czy Tobie:)? Tym sposobem przygody Eddiego Riggsa powędrowały do Kosa, który w tym miesiącu miał wyjątkowo rockowy line-up, testując również Guitar Hero 5 i Beatlesów. Activision Blizzard może sobie pluć w brodę, że ponad rok temu nie zatrzymało przy sobie Tima Schafera, który ze swoim mocno pokręconym i ostrym wówczas Brütal Legend poszedł do EA. Ci poddali grę lekkiemu tuningowi, dogadali się z poprzednim wydawcą i tym sposobem przygoda Eddiego wylądowała w naszych czytnikach - i jest jednym z najlepszych tytułów końca roku. Ostatnim rodzynkiem działu recenzji jest Forza Motorsport 3, która zgodnie z oczekiwaniami okazała się wyjątkowo udaną propozycją dla wszystkich, większych i mniejszych fanów czterech kółek. Premiery dopisały - recenzje to mocny punkt programu, ale nie jedyny. W zapowiedziach mamy dla Was garść playtestów prosto z Tokyo Game Show, gdzie zaprezentowano kilka nieogranych przez nas kodów, choćby nową demówkę Final Fantasy XIII czy Dead Rising 2. Poza tym startujemy z turniejem NfS: Shift (szczegóły na stronie 55) oraz testujemy nowe modele konsol Sony - PS3 ?Slim? i PSP Go, ten ostatni wraz z nową usługą Minis, czyli prostymi i tanimi gierkami dystrybuowanymi w sieci. Ural wyjaśnia, czym się różni Minis od App Store i czemu założenie SCE nie sprostało jego oczekiwaniom. Dział Pocket w tym miesiącu rozpieszcza przede wszystkim posiadaczy DS-a, ale PSP nie zostało na lodzie... choć może i zostało, ale bardziej dosłownie - z MotorStorm Arctic Edge. Zapraszam do lektury. ? [sciera@psxextreme.pl] TGS 2009 DEAD RISING 2 FINAL FANTASY XIII NINETY-NINE NIGHTS 2 QUANTUM THEORY RESONANCE OF FATE CO NOWEGO CRACKDOWN 2 LEFT 4 DEAD 2 NIER RESIDENT EVIL: THE DARKSIDE CHRONICLES PLAYTEST ASSASSIN'S CREED 2 HARDKOR GRACZPOSPOLITA HISTORIA SNK PLAYMORE OD GRACZA DLA GRACZY OKIEM MANIAKA PEŁNOKRWIŚCI BOHATEROWIE POWRÓT DO PRZESZŁOŚCI - NEO GEO SZMUGLER TO BYŁO GRANE Z EKRANU NA PAPIER WARTE UWAGI DS A GRY RPG LOKALIZACJE 2.0 MINIS REGION FILMOWY TEST NOWEGO MODELU PS3 TEST PSP GO TURNIEJ NEED FOR SPEED SHIFT ZGRENTGEN - INFAMOUS VS PROTOTYPE RECENZJE PS2 FIFA 10 MANA KHEMIA 2: FALL OF ALCHEMY TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: S-U PS3 BEATLES: ROCK BAND, THE 32 BRÜTAL LEGEND 36 EYEPET 58 FIFA 10 63 GUITAR HERO 5 MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 2: FUSION MINI NINJAS NBA LIVE 10 NINJA GAIDEN SIGMA 2 TRINE (GBT) UNCHARTED 2: AMONG THIEVES WET X360 BEATLES: ROCK BAND, THE BRÜTAL LEGEND DEFENSE GRID: THE AWAKENING (GBT) FIFA 10 FORZA MOTORSPORT 3 GUITAR HERO 5 MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 2: FUSION MINI NINJAS NBA LIVE 10 RISEN TOUR DE FRANCE 2009 (GBT) WET Wii BEATLES: ROCK BAND, THE CURSED MOUNTAIN DEAD SPACE EXTRACTION MINI NINJAS MYSIMS AGENTS SPORE HERO SPYBORGS TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: S-U POCKET COLIN MCRAE: DIRT 2 FLIPNOTE STUDIO FOSSIL FIGHTERS JAKE HUNTER DETECTIVE STORY: MOTP KINGDOM HEARTS 358/2 DAYS MARIO & LUIGI: BOWSER'S INSIDE STORY MOTORSTORM: ARCTIC EDGE PROFESSOR LAYTON AND PANDORA'S BOX SCRIBBLENAUTS Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Wreszcie wysyp hiciorów, będzie o czym czyta. Pierwszy Cytuj
PŁASKI12:) 1 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Okładki są świetne! 1 Cytuj
CrazyGoSu 1 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 nie ma tekken'a ;( Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 ciekawe czy będą jakieś dyszki 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Poprzedniego numeru nie kupiłem bo praktycznie nic mnie w nim nie interesowało. Tym razem jest inaczej, znacznie ;] 1 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 brak recki)testu COD 6 i Operation Flashpoint 2 ???!!... Cytuj
m!sieq 1 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 no super się zapowiada, czekam jeszcze tylko na reckę PES 2010 i będzie git, majonez. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 (edytowane) swietna okladka z Nathanem! jak zobaczylem ostatni numer brytyjskiego, oficjalnego magazynu PlayStation to pomyslalem, ze byloby swietnie, gdyby PE tez zaopatrzylo w nia najnowszy numer. Edytowane 19 października 2009 przez VoytecCFC Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Poprzedniego numeru nie kupiłem bo praktycznie nic mnie w nim nie interesowało. Tym razem jest inaczej, znacznie ;] U mnie odwrotnie - jedynie Quantum Theory i test Ac2 godne uwagi...ale pytanie, czy znajde tam cos czego nie wiem? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 (edytowane) Czemu nie ma recki PES'a? Z drugiej strony może i dobrze (recka Fify w wykonaniu Kosa była nierzetelna ewidentnie, domniemywam, że powodem był pospiech w ogrywaniu tytułu, co by zdążyć przed zamknięciem nr) Ps- nie mogę się doczekać nr Edytowane 19 października 2009 przez Orson Cytuj
Marchi 19 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Gdzie obiecana recka DA: Origins ? Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Okładki obie równie fajne, tym razem raczej nie będzie "noż fak, znowu dostałem tą gorszą". Czytania też się trochę zapowiada, recenzja Uncharted pewnie na pół numeru, ale jak zobaczę dychę w oceniaczce to je-bnę. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Gdzie obiecana recka DA: Origins ? A czy premiera wersji konsolowej nie miała być przesunięta ? (PCtowcy juz grają) Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 (edytowane) Szykuje się niezły numer, mam nadzieję, że dostane go jutro rano w kolporterze - poczytałbym w pracy Edytowane 19 października 2009 przez stoodio Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 kurde obie okladki ciekawe (tzn z ciekawych gier) , bedzie ciezko wybrac ;p ciekawi mnie recenzja uncharted 2, czyżby znowu 8- jak w wypadku mgs2 ? XD no i recka motorstorma ktory wychodzac w podobnym terminie co GTpsp pozamiatał ostro swojego ospałego wyscigowego brata , ciekawe czy bedzie to widac w recenzji (bo recka GT psps byla troche nazbyt optymistyczna;p) Cytuj
Marchi 19 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 (edytowane) Panowie Zgredzi martwi mnie zniknięcie Zgrentgena, który moim zdaniem był strzałem w 10. Może logiczne byłoby odpalenie Zgrentgena w okresie ogórkowym...ale zapowiada się, że w przyszłym roku tenże się nie szkuje... EDIT: ok, mea culpa, nie dojrzałem - przepraszam i dzięki za zgrentgen Edytowane 19 października 2009 przez Marchi Cytuj
hmiak 0 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 świetny numer i mega dużo recenzji, jest dobrze. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 dobry numer. Jutro kupię. Cytuj
ShadowUS 1 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Jak zawsze świetny numer ^_^ . Jutro będe latał po mieście szukając okładki z U2 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 No, no numer zapowiada się w końcuuu grubo. Mam nadzieje że, dorwę okładkę z U2. Po za tym playtest AC2, zgrentgen, test slimki, recka BL, Forzy 3(ciekawe kto pisał), recke U2(oby 10). Tylko brakuje mi recenzji Pes-a 10. Cytuj
deek 0 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 No, no numer zapowiada się w końcuuu grubo. Mam nadzieje że, dorwę okładkę z U2. Po za tym playtest AC2, zgrentgen, test slimki, recka BL, Forzy 3(ciekawe kto pisał), recke U2(oby 10). Tylko brakuje mi recenzji Pes-a 10. ja jeszcze liczyłem na recke OP2 DR w końcu gierka miała premiere 8.10. Nie ukrywam że liczyłem także na recke Tekkena 6 bo... premiera już za kilka dni Ale i tak będzie co czytać. Cytuj
kami30004 2 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 Tym razem naprawdę nie mogę się doczekać! Uwielbiam testy sprzętu. W ogóle dział WARTE UWAGI rzeczywiście jest jej wart. Poza tym recki mocno wyczekiwanych przeze mnie gier. Ciekaw jestem opinii nt. Colina na PSP - mało na jego temat czytałem - i dobrze. Choć pewnie szału nie ma. Okładki spoko, ale wolałbym tą z U2. Cytuj
philipo 149 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 dobrze, będzie co czytać na wykładach Cytuj
lukke 1 Opublikowano 19 października 2009 Opublikowano 19 października 2009 numer ciekawy ale szkoda że nie ma zapowiadanej recki Dragon Age: Początek ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi