Gość suteq Opublikowano 15 lipca 2018 Opublikowano 15 lipca 2018 W dniu 26.06.2018 o 16:04, Humulus napisał: ta miniaturka idealnie oddaje moją reakcję gdzie też trzymam się za głowę mówiąc 'dlaczego?' Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Będzie silne 4/10, film który przez półtorej godziny zajmie mój czas a po kolejnych 10 minutach zapomnę. I nie będę tym razem płakać jak po Predators. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Nieźle masakrują człowieczków. predopsy XD Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Kierwa, chciałby zaufać Shane'owi ale to jak szturchanie ula kijem mając nadzieję, że zaraz nie (pipi)nie o ziemię. Ciekawe koncepcje wyraźnie przenikają się z tanim pastiszem. Shane chce przelać trochę klimatu filmu z Arnoldem. Drużyna po(pipi)onych indywidualistów, Predatory, walka o przetrwanie, one-linery, brutalne finishery... ale trochę chaos jest na ekranie. Niby za dużo ludzi ale z kolei w Predators z 2010 koncepcja małego oddziału wykolejeńców się nie sprawdziła. Ciężko wymyślić coś co byłoby zarazem wciągającym filmem i duchowym powiernikiem obrazu z 1987, a nie bezkształtną kalką. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Nie ufam juz filmom spod znaku A i P, ktore w trailerze maja dzieci i ujecie malego amerykanskiego miasteczka. Przewiduje kupsztyla. 2 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 (edytowane) Grupka frajerów-bohaterów wyjętych spod ch.uja, 30letnia baba profesor, CGI napędzane przez ps3, predopsy, statek predatorów rozpierd.alający się dwa razy w filmie, Murzyn dowódca i to wszystko na serio. Brakuje tylko dziecka. Na plus jakaś tam brutalność. Cały czas zastanawiam się czy pójde do kina. Edytowane 31 sierpnia 2018 przez Plugawy Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Obejrzalem trailer i chyba nie ma sensu isc na film. Nawet yebane psy zaspoilowali xD Ta muzyka w trailerze, te onelajnery, ta cala cool atmosfera... Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 To wygląda tak bardzo źle że w zasadzie są dwie ściezki a) 4/10 za pare scen, b) 9/10 cicha woda któa oszukiwała w trailerach by zebrac publike poza tym scena patroszenia bardzo spoko. I ta bruneta z xmenów, widac po wzroku ze nie lubi myslec, ale jest gorąca du,pa. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 31 sierpnia 2018 Opublikowano 31 sierpnia 2018 9/10 to chyba ilosc kluczowych watkow jakie ujawnili w trailerach. Zostalo tylko zakonczenie. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 1 września 2018 Autor Opublikowano 1 września 2018 Tam będą ze 3 wątki maksymalnie. Już sam nie wiem, ale idę do kina elo. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 mysle, ze dobry film o predatorze musi spelnic kilka podstawowych warunkow. to samo tez sie tyczy serii o obcym. - malo predatorow (jeden, gora dwa) - duzo scen na ktorych nie widac predatora wprost na ekranie - bohaterowie moga byc 'cool' na poczatku, ale pod koniec powinni byc obesrani ze strachu* * nie dotyczy arnolda schwarzeneggera. 4 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 W skrocie: ma byc jak jedynka. Niestety juz nie do odtworzenia. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 dramatyczny kazdy trailer z tego filmu, KAZDY, mega bede zaskoczony jak jednak to bedzie film na wiecej niz 2/10 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) 13 minut temu, Mejm napisał: W skrocie: ma byc jak jedynka. Niestety juz nie do odtworzenia. Dwójka znacznie lepsza, Glover > Arnold. Latał obes,rany ale czarnuch był większym madafaką. Gdyby zrobili film Glover vs Arnold, to Arnold dostałby kulkę w miejskiej dzungli po 5 minutach. Edytowane 1 września 2018 przez milan 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Dla mnie porownywalni. Dwojke czesto ludzie je.bia ze to zly sequel ale ja uwielbiam. Postacie w zasadzie sa kalka druzyny Butcha. Glover wiadomo to Arnie, Danny to Billy, smieszek to Hawkins, a babka ma jaja a nie jest siedzaca w trawie przestraszona kobietka. Czy jednak 2 > 1? Nie, ale minimalnie za. Scena na statku z pojawieniem sie predatorow <3. Az sobie obejrze. Aha, i jeszcze a propos nowego filmu. Jaki cel maja te wieksze predatory? W Predators do tej pory nie wiem czemu zlapaly tego mniejszego i przybily do krzyza. A zreszta yebac to, wlasnie sobie przypomnialem psy z nowego trailera. Dobra niewazne. 2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Odkrycie obranych ludzi w apartamencie > odkrycie obranych ludzi w dzungli, narzekanie Glovera walczacego w butach od garniaka i koszuli > szczerzenie zębów komandosa. Ugly motherfucker Glovera > ugly motherfucker Arnolda. Gore w dwójce > gore w jedynce. Zawsze mnie bawi Glover który zamiast z neseserem lata pod koniec z bronią predatora xD A, i scena w łazience. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 (edytowane) Ja bym chętnie zobaczył Batman vs Predator i Aliens vs Predator na podstawie komiksów (wydania tm-semic). Oba bardzo dobre. Pierwszy klimatyczny i bardziej kameralny, drugi z większym rozmachem i w bardziej otwartym terenie. Jak dla mnie najlepsze czytadła z predziami i dobry materiał źródłowy. No i batek ma już pancerz z BvS Edytowane 1 września 2018 przez Luqat 2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 A ja bym obejrzał coś chorego i poyebanego, np. Alien Labirynt 3 Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 predator 2 nie jest az taki zly. jest mocno inny, nie jest chamską kalką. prowokacji milana nie komentuje ;* nie chodzi tez o to, zeby robic na nowo jedynke. ale zarowno obcy i predator (pierwsze czesci) sa tak zaje.biste miedzy innymi dlatego, ze przez duza czesc filmu tych potworow nie ma na ekranie. cos lata po dzungli, nie widac go, komandosi giną - to buduje klimat. a nie ekipa z usmiechem na ustach walczy z predatorami. jak sie ociera cos z tajemnicy to juz nie straszy. zobaczcie sobie pierwszego terminatora. przez ponad polowe filmu nie do konca wiadomo o co chodzi, arnold prawie sie nie odzywa tylko po kolei morduje. dwojka podobnie. gdyby zrobili film gdzie jest 20 terminatorow i walczy z nimi ekipa, ktora zachowuje sie jak will smith w dniu niepodleglosci to nie daloby sie tego ogladac. co do nowego predatora - akcja nie musi dziac sie w czasach wspolczesnych. mozna np. zrobic go podczas jakiegos konfliktu, np. wojny swiatowej. w dwojce mowili o tym, ze predatora przyciaga do miejsc gdzie sa wojny/konflikty. oddzial zolnierzy (albo np. obie strony laczace sily) z bronia z poczatku 20 wieku walczacy z predatorem - wiem, ze moze brzmi slabo i podobnie do jedynki, ale mogloby bardziej wypalic niz to co sie dzieje na tych trailerach. 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 1 września 2018 Opublikowano 1 września 2018 Spoko pomysl z ta wojna swiata. Albo akcja w 1715 i predatorem jest ten szaman z koncowki 2ki co rzuca murzynowi pistolet. Mnie zastanawia to czy oni wtedy nie mieli kasy na cgi i fx i dlatego nadrabiali innymi technikami. Czy gdyby predatora wymyslic w 1999 to czy nie skonczylo by sie jak ep1-3 Lukasa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi