Skocz do zawartości

EyePet

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RejdenForce
Opublikowano

Jest sprawdzony sposób ukończenia misji w której należy wrzucać zwierzakowi do pyszczka ciastka pod kątem (jest to dzień 3 lub 4)? Ciężko się wyrobić w czasie na złoto.

wykonalne zadanie....musisz podstawic kubek z jedzeniem blisko niego i szybko podrzucić do góry tak aby wypadło ciasto które on złapie, następnie kubek z drugiej strony jak się odwróci znowy do góry i tak w kółko, pamiętaj własnie tylko o tym aby kubek był bardzo blisko zwierzaka wtedy on skupia na nim swoja uwagę.

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

BTW to mam pytanie o zadanie Treser Tygrysów czy jakoś tak. Przebieram EyePeta wybieram skoki przez obręcz ale zadania nie zalicza. Nie wiem może to kwestia wyboru kolorów futra i pasków, albo długosci futra?

Z tym zadaniem miałam podobny problem , nim zauważyłam , że chyba jest to kwestia futerka.

Mój zwierz miał irokeza na głowie i dopiero jak dałam mu klasyczny wygląd i zmieniłam zabarwienie jak w instrukcji do zadania to wszystko zadziałało. Pierwsza fotka i zadanie zaliczone :)

Opublikowano (edytowane)

W ogóle co do zadań dotyczących fotek, należy dokładnie czytać instrukcje - tam jest opisane co założyć, zmienić, jakie futro i kolory. Bez tego ani rusz.

A i jeszcze zadanie Tańczące Posągi. Nie wiem dlaczego, ale EyePet ciagle zrywa mi sznurki do których jest przywiązana lalka.

Miałem ten sam problem. Powody zrywania sznurka są dwa:

- nie tańczysz gdy gra muzyka (EyePet się denerwuje, bo nie wykonujesz zadania)

- tańczysz za długo - po ustaniu muzyki musisz znieruchomieć gdy EP się odwraca.

Taniec = energicznie poruszaj marionetką, żeby podrygiwała na sznurkach.

Edytowane przez Butcher
Gość RejdenForce
Opublikowano

mam problem z pierwszym zadaniem w ogrodzie co sadzimy kwiatki wszystko pieknie ladnie sadze podlewam kwiatek rosnie tylko za nic nie moge go wyrwac moze ktos podpowie jak to zrobic z gory dzieki za pomoc

Weż karte do ręki i delikatnie potrząsaj w płaszczyżnie u podstawy kilka razy.....

Opublikowano

Heh... dopiero po parudziesięciu minutach dali podpowiedź, że trzeba krzyknąć gdy ryba przepływa obok EyePet'a :D

Także ściszcie TV ;]

Pozdrawiam

Gość RejdenForce
Opublikowano

Heh... dopiero po parudziesięciu minutach dali podpowiedź, że trzeba krzyknąć gdy ryba przepływa obok EyePet'a :D

Także ściszcie TV ;]

Pozdrawiam

można też wciskać krzyżyk, jeżeli mamy w domu np. śpiące dziecko.....

Opublikowano

Można też np. klaskać - do tego typu zabaw (np. skoki na bieżni, koszykówka) nadaje się każdy wyraźny dźwięk.

Dlatego warto też dopasować głośność TV/wieży, żeby mikrofon nie wyłapywał innych hałasów i nie "głupiał".

Opublikowano

Można też np. klaskać - do tego typu zabaw (np. skoki na bieżni, koszykówka) nadaje się każdy wyraźny dźwięk.

Dlatego warto też dopasować głośność TV/wieży, żeby mikrofon nie wyłapywał innych hałasów i nie "głupiał".

Podobnie jest z bieżnią. Jeżeli bolą was łapki od klaskania , wystarczy krzyczeć "HOP".

Tylko niech nie przyjdzie wam na myśl , by w tym czasie gadać , bo zwierzak będzie skakał przy każdym wyłapanym dźwięku.

Ja zbliżam się już do końca.Teraz pozostanie mi walka o trofea. Niektóre zadania są naprawdę wkurzające.

Opublikowano

Wszystkie? Tzn. te z symbolami PlayStation - znane z trailera - też masz ? Czy tylko owocowe?

Mam: zwykłe, truskawkowe, jagodowe, mandarynkowe, malinowe, cytrynowe i te w kształcie trójkąta, kwadratu itd.

Gość RejdenForce
Opublikowano

Ja niestety od 2 dni mam duży problem, mianowicie w momencie kiedy w jakimkolwiek zadaniu dostaje nagrodę, to w lewym górnym rogu wyswietla mi się ekran, ale niesety nie pojawia sie doktorek....gra w tym momencie daje objawy zwiechy, nic się nie da zrobić mimo iz zwierzak smiga po ekranie.

Po takim incydencie odpalam od nowa i przy kolejnym zdarzeniu znowu restart, tym sposobem to nie wykonam nigdy zadań.

Boryka się ktoś z podobnym problemem?Może są jakieś rozwiązania bo kasowanie save i zaczynanie od nowa mi się nie uśmiecha.

Opublikowano

Wie ktos jak zrobic ostatnie zadanie w drugim dniu, za cholere nie moge zrobic z futrzakiem zdjecia.................... z gory dzieki za pomoc

Jakbyś opisał o co chodzi, byłoby łatwiej - nie każdy czyta forum z włączonym EyePetem u boku :P

Każde zadanie jest dokładnie opisane - upewniej się że masz to co trzeba (kompletny ubiór np.).

Opublikowano

Wie ktos jak zrobic ostatnie zadanie w drugim dniu, za cholere nie moge zrobic z futrzakiem zdjecia.................... z gory dzieki za pomoc

Może chodzi o to, że nie włączyłeś aparatu (zdaje się klawisz selekt) tylko klepiesz R1 w nadziei że wpadnie fotka?

(ja tak miałem hehehe)

Opublikowano

Znacie jakiś sposób na umycie Peta poniżej minuty? Jakbym szybko tego nie robił to nie wychodzi. Nie ma jakiegoś haczyka?

Wystarczy , że umyjesz go gdy jest czyściutki. Wtedy natrysk trwa dużo krócej. Mi wpadło to trofeum bardzo szybko.

Natomiast ja mam inny problem. Narysowałam mojemu zwierzakowi wszystkie rysunki a trofeum nie wpadło:( Nie wiem o co kaman.