Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy?  

185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakaś seria z Nietoperzem w cyberpunkowym settingu? Coś na kształt marvelowskiego 2099.

Opublikowano (edytowane)

okladka-600.jpg

w grudniu wszyscy biegiem do księgarni! xD

Obowiązkowo musi mieć zdolność latania. Podczas bujania się po naszych familokach, po zeskoku nie zdążyłby wystrzelić liny, a już pieprznąłby o dziurawy asfalt :blum2: A zanim by odzyskał przytomność, zdążyliby go opędzlować z farfocli. Przytomność i tak odzyskałby na izbie wytrzeźwień. Gliny jak widzą nieprzytomnego gościa, zwłaszcza w takim stroju, mają wkodowane pod czapką : "Nawalony świr... pewnie kartony podprowadzał na kolejny zamach... na izbę z nim! Sprawdzić trzeba ile ma w portfelu, nie będziemy go przecież za darmo wozić".

Taka mentalność Polaków :D

Edytowane przez Farmer87
Opublikowano (edytowane)

A dla mnie The Walking Dead odpowiada, chociaż tasiemiec się niezły z tego zrobił...

Thorgal już nie ten niestety, więc go za bardzo nie lubię.

A co miło wspominam?

Cykle:

Armada

Rozbitkowie z Ythaq - niestety ostatniej części nie widziałem...

Lanfeust

Okko

I bardzo polecam dojrzały Kompleks Szympansa

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

obso kilka stron temu napisales, ze polecisz troche zacnego (pipi). ajm łejting.

nakreciliscie mnie troche na uncanny xforce. nigdy nie czytalem xmenow. z czym sie zapoznac zanim sie za to wezme?

Opublikowano

No wiem, ale jakos mi sie nie chce albo nie mam czasu albo cos.

Xombi od Frazera irvinga i Johna Rozuma jest fajne. Wydano 6 numerow, akurat zdazyli dociagnac jedna historie do konca przed scancelowaniem, co bylo zbrodnia.

21007_400x600.jpg

Jak zaliczyles run Morrisona w "Batmanie", to rysownika skojarzysz z zaje,bistego 3-czesciowego "Batman and Robin must die":

tumblr_l8fmi2wGaP1qarccxo1_500.jpg

Opublikowano

nie wiem.

tzn wiem, ze wolverine to ten ze szponami.

chodzi o to czy wystarczy przeczytac kilka arcow czy trzeba je.bac sie z 2000 numerow? takiego batmana strzelisz year one i potem praktycznie w kazdy arc mozna wskoczyc z grubsza wiedzac o co chodzi.

Opublikowano

Dosc szybko wyszedl #19 X-Force. No wiec pozegnalismy J. Opene a przywitalismy R. Rodrigueza jako rysownika. Jak to wyglada dla najfajniejszego superbohaterskiego komiksu mijajacego roku? Malo odkrywcze bedzie stwierdzenie, ze Opena jest lepszym rysownikiem od Rodrigueza (jest lepszy od 3/4 innych rysownikow komiksowych). Najwazniejsze jest to, ze Rodriguez idealnie wpisuje sie w dotychczasowy styl serii (duza tu zasluga wciaz odpowiadajacego za palete barw Deana White) a w dodatku jego rysunki bardzo dobrze koresponduja z narracja prowadzona przez Remendera (plus o tyle duzy, ze #19 to numer wybitnie z cyklu "nic sie nie dzieje", ale u Remendera "nic sie nie dzieje"=megafakincool poprowadzenie postaci, dialogi, etc.).

Widzac inne prace Rodrigueza balem sie, ze po The Dark Angel Saga bedzie duzy spadek jakosci, ale to stary dobry X-Force z nieco slabszymi rysunkami.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ktoś miał styczność z wydaniem Spawn: Origins ? Są gdzieś w Polsce do kupienia ? Najlepiej hardcover, ale nie wydanie deluxe ?