Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Potwierdzam. Piotrusia warto. Nawet dla ludzi znających dzieło Barriego i zdających sobie sprawę z jego mrocznego nastroju oraz wydźwięku, komiks Loisela może być zaskakująco bezpośredni, wieloznaczny, brudny, brutalny. Geneza Piotrusia w najlepszym wykonaniu, bierz w ciemno.

• Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 258 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

Wkręciłem się w Wolf Among Us, do tego stopnia, że zainteresowałem się komiksem:

http://allegro.pl/bdb-basnie-1-na-wygnaniu-i5595850415.html- czy to nie pomyłka?

Baśnie w komiksie dla dorosłych, przecież to jest genialny mix. Jestem ciekaw co będzie dalej, a nie będę czekał na drugi sezon gierki.

Ktoś czytał te komiksy? Potwierdza, że czyta się dobrze, ładna kreska, dobra fabuła, podobne do gierki?

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Baśnie są świetne i nie wyobrażam sobie ich nie kupić za taką cenę. Bierz pierwszy tom, a następne już polecą :)

Opublikowano

Tak, tylko chyba z dostępnością kolejnych tomów jest trudniej. Pierwszy tom jakiś miesiąc temu doczekał się wznowienia (i niektórzy najwyraźniej o tym nie wiedzą, tak jak ten kolo z allegro), stąd rozsądna cena i spora dostępność. Z kolejnymi nie jest już tak różowo, ale mam nadzieję, że również doczekają się wznowień.

Edyta: drugi tom jest już w planach do wznowienia. Dostępny będzie ponoć od 9-go września.

http://bonito.pl/k-1410415-folwark-zwierzecy

Opublikowano

Ciekawe, czemu na raz nie wznowili wszystkiego. Są jakieś różnice między tymi wersjami?

Opublikowano

Nie wznowili wszystkiego bo niektóre są świeże. Dopiero co wyszedł 13 tom, więc wznawiają te starsze i jadą po kolei w górę. Chyba żadne wydawnictwo tak nie wznawia naraz całej serii. Poza tym do którego numeru mieliby wznowić? 9? 10? Różnic na 99% nie ma bo to po prostu II wydanie czyli dodruk. Może jakieś literówki etc.

Opublikowano

komiksowe baśnie są wg. mnie gorsze stylistycznie od tego co zrobiło telltale, ale oczywiście warto sprawdzić pierwowzór.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zapowiedź Egmontu na listopad, zapowiada się grubo :)

OrquwKS.jpg

Egmont zaktualizował listę

http://www.swiatkomiksu.pl/strona-glowna/zapowiedzi

Ja na pewno zakupię: DC Delux Nową Granicę 520str  :obama: , Avengersów Ost Białe zdarzenie, Star Wars Legendy tom 3 + Daredevila Bendisa 480str(Sideca) + Southern Bastards vol. 1(Mucha). 2 grubaśne tomy w listopadzie, będzie czytania  :banderas:Listopad grubo odchudzi portfel :/

Wziął bym jeszcze Batmana tom 6 ale to już kiedy indziej. Nie widzę Star Wars komiks 2/2015, który miał wychodzić co dwa miesiące, zapewne puszczą go w okolicach premiery filmu  ^_^

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Dla mnie tylko Nowa Granica. Na Daredevila czekam aż dadzą Brubakera i Millera bo Waida już mam.

Opublikowano

Chyba sobie zrobię jaką listę co kiedy skąd i za ile $ wychodzi bo już się gubię w tym przepychu. ;/

Opublikowano

No ostatnio obrodziło w zapowiedzi. Na samym MFKiG jest dużo dobrych premier, a propos samego festiwalu, to widzę, że Simon "polish vodka" Bisley znowu odwiedzi Łódź, ciekawe komu tym razem śiągnie spodnie :v

Opublikowano

o właśnie kiedy to? bo chyba wreszcie pojadę.

Opublikowano

Jakbym miał pewnosć, że dopchnę się do Bisleya to też bym tam pojechał z Lobo.

Opublikowano

a czemu masz się nie dopchać. slaine \m/.

Opublikowano

E tam, z Simonem ledwo da się pogadać, bo dosłownie cały czas chodzi nawalony.  Chociaż prawdziwe łojenie zaczyna się dopiero na afterze po gali.
W tym roku festiwal przypada na 3-4 października.

Na razie powoli domykają program, ciekawe jakie spotkania będą w tym roku. Oby było chociaż jedno tak samo udane jak te z Alanem Grantem w zeszłym roku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jako, że mamy w Polsce bummm komiksowe  ^_^ powstał nowy wydawca:

Planeta Komiksów :)

Pierwszym komiksem tego wydawnictwa będzie The Shadow- Cień w ogniu od Garth Ennisa

http://geekzone.com.pl/pl/p/The-Shadow-Cien-w-ogniu-stworzenia-Garth-Ennis/7020

Ktoś czytał?  ^_^

Opublikowano

Mam i polecam! W PL podzielili to na tomy czy wyjdzie jako całość?

Opublikowano

W komiksowych planach wydawnictwa Egmont podanych podczas MFKiG w Łodzi szykuje się sporo niespodzianek. W tym roku Egmont mocno ruszył z superbohaterskimi seriami od Marvela, ale w przyszłym roku planuje równie mocne uderzenie z uniwersum wykreowanego przez DC Comics.

W przyszłym roku Egmont zacznie wydawać nowe serie „New 52”: „Flasha”, „Harley Quinn”, „Batman Eternal”, „New Suicide Squad” i „Forever Evil: Arkham War”.

flash-52-ok%C5%82adka-268x400.jpgŹródło: DC ComicsForever-Evil-Arkham-War-ok%C5%82adka.jpgŹródło: DC ComicsNew-Suicide-Squad-ok%C5%82adka.jpgŹródło: DC Comicsbatman-eternal-ok%C5%82adka-260x400.jpgŹródło: DC Comicsharley-quinn-52-ok%C5%82adka-260x400.jpgŹródło: DC Comics

Egmont nie będzie zwalniał także z serią „DC Deluxe”. Planowane w niej są m.in. albumy „Catwoman: Trail of the Catwoman” i „Crisis On Infinite Earths”.

crisis-on-infinite-earths-ok%C5%82adka-2Źródło: DC Comicstrail-of-the-catwoman-ok%C5%82adka-257x4Źródło: DC Comics

Ponadto w planach wydawnictwa Egmont znalazły się także tytuły: „JLA”, „Superman/Batman”, „Gotham Central”, „Scalped”, „Jonah Hex”, i „Y: Ostatni z mężczyzn”.

y-ostarni-z-m%C4%99%C5%BCczyzn-ok%C5%82aŹródło: DC Comicsjonah-hex-ok%C5%82adka-258x400.jpgŹródło: DC Comicsscalped-ok%C5%82adka-260x400.jpgŹródło: DC Comicsgotham-central-ok%C5%82adka-252x400.jpgŹródło: DC Comicssuperman-batman-ok%C5%82adka-259x400.jpgŹródło: DC ComicsJLA-ok%C5%82adka-260x400.jpg

Źródło: DC Comics

http://naekranie.pl/aktualnosci/egmont-zapowiedzi-komiksowe-zdradzone-na-mfkig-w-lodzi-751873

PS. Pod koniec listopada Mucha wyda Hulk Szary, czyli DD Żółty sprzedał się dobrze.

800147.jpg

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Jest coś ciekawego z tego? Nic nie zna, w sumie, Scalped może tylko.