Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy?  

185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mucha zapowiedziała Miracleman od A.Moora!

Wtem!
Scenarzysta serii, którego Nazwiska Nie Możemy Wymienić, autor Zagubionych dziewcząt, Strażników i Sagi o potworze z bagien, na początku swojej kariery stworzył komiks, który przełamywał standardy opowiadania historii o superbohaterach. Historię ilustrowali artyści, którzy dopiero zaczynali karierę, a o których prace fani komiksu mogli podziwiać jeszcze przez wiele lat - wśród nich znaleźli się między innymi: Garry Leach, Alan Davis, Steve Dillon, Rick Veitch i John Totleben. Przełomowy komiks, który był zwiastunem rewolucji literackiej, nareszcie po polsku.

Miracleman
Mucha Comics; maj 2015

Zawartość: Miracleman #1-#16 (wszystkie opowieści do scenariusza Oryginalnego Autora serii) oraz Miracleman Annual #1 (specjalne historie Granta Morrisona i Petera Milligana) oraz wybrane dodatki (szkice itp).

12316574_912367802173798_876226085113934

Edytowane przez Malibu
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio po kilku latach znowu wkręciłem się w komiksy. Do poniedziałku jestem na urlopie w Polsce i chciałbym sobie kupić kilka albumów do UK.  Co polecacie? 

Edytowane przez chris85
Opublikowano (edytowane)

Z tego ja posiadam i czytałem to:

- Batman Mroczne Odbicie

- Seria Batmana

- Superman Czerwony Syn

- Batman Długie Halloween

- Seria Avengers (New i Świat)

- The Superior Spiderman

- Locke&Key

- Azyl Arkham

- Shazam

To tak mniej więcej, a z tych których jeszcze nie posiadam a warte są uwagi to:

- Strażnicy

- V jak Vendetta

- Lobo

- Amerykański Wampir

- Bękarty z Południa

- Nowa Granica

- Incal

- Sandman

- Wonder Woman

Czegoś na pewno tu nie umiejscowiłem, wypadło mi z głowy  ^_^

To tak z grubsza i myślę, że wystarczy. Zresztą Gildia oferuje wysyłkę za granicę więc zawsze można kupić u nich, w dodatku mają coraz to lepsze promo na nowe wydania (30%-35%), ja jak wyjadę to u nich będę robił zakupy :)

Edytowane przez Malibu
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Na tą chwilę najniższe ceny ma mestro.pl, ale nie znajdziesz tam komiksów od Muchy Comics. 

nieprzeczytane.pl,aros, gildia (największy wybór) ale najtaniej na mestro.pl

Kaznodziei nie ma już nigdzie, szukałem

Edytowane przez Malibu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Same (pipi). Ale hej! Po co wydawać polskiemu czytelnikowi Hawkeye'a Fractiona i Ayi czy Daredevila Waida? Notabene najlepsze co Marvel Now! ma do zaoferowania...

Opublikowano

Kołodziejczak wciąż podsyca na wszelkich spotkaniach, że Kaznodzieja wróci. Myślę, że jak serial ruszy to będzie dobra okazja.

A co do Egmontowych zapowiedzi to najbardziej cieszy Deadpool. Jeszcze Hawkeye'a i biere po dwa.

Opublikowano

Ja przeczytałem 10 komiksów z tego runu Deadpoola i nie rozumiem czym się tak podniecacie. Może powinienem przeczytać kolejne 10 albo dopiero po dwudziestym dzieje się cos ciekawego?

Deadpool jest fajny jako wypełniacz. Kumploszczak Spajder-Mena albo w Uncanny X-Force.

• Plusik 1
Opublikowano

- Tytus, Romek i A'Tomek

- Thorgal

- Kajko i Kokosz

- Kleks

- Donaldy 'giga' - ale tylko na kibel - można użyć po przeczytaniu jako papieru toaletowego - klasyczna sytuacja win-win

Opublikowano (edytowane)

Zapowiedzi Muchy na pierwszą połowę 2016

Luty:

- Fatale vol. 4

- Chew vol. 4

Marzec:

- Men of Wrath 

- Saga vol. 4

Maj-Czerwiec:

- Miracleman

- Fatale vol. 5

- Velvet vol. 1

- Bękarty z południa vol 2

- Chew vol. 5

Plany mogą ulec zmianie, być może pojawią się dodatkowe 1-2 tytuły.

http://www.alejakomiksu.com/nowosci/22328/Zapowiedzi-Muchy-Comics-/

Na pewno biorę: Men of Wrath, Velvet, Bękartów vol. 2 oraz Miracleman'a

Edytowane przez Malibu
  • 2 tygodnie później...