Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy?  

185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, ja skończyłem zbierać po 22 numerach czy jakoś w tych okolicach. Późniejsze tomy, jakieś takie trochę, byle były. W większości stare wydania, niektóre trochę sfatygowane. Pamiętam, jak ciężko było dostać tomy 1-3. Praktycznie nigdzie nie było, a internety i allegro nie istniały. Tak, były takie czasy, nie to co teraz. Co do Papcia, to aż niemożliwe, że już taki wiekowy. Gratulacje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś zarzucić jakieś tytuły komiksów. Jedyną wiedze mam tu z forum i seriali jakie sie ukazuja. Czytałem walking dead, preacher, happy!, fables. Wszystkie w pyte i coś takiego szukam, nie marvelowskich ksiażeczek dla dzieci :)

Czaje sie na incal ale nie wiem czy ogarne klimat, ktoś/coś?

Opublikowano

Locke & Key, Black science, Chłopaki, Bękarty z południa, Skalp, Amerykański wampir, Chew, Liga niezwykłych dżentelmenów, Czarny młot. To tak na szybko kilka serii, ale Ameryki nie odkryłem, bo sam też większość łapię z forumka :)

• Plusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.06.2018 o 09:52, Dud.ek napisał:

Może ktoś zarzucić jakieś tytuły komiksów. Jedyną wiedze mam tu z forum i seriali jakie sie ukazuja. Czytałem walking dead, preacher, happy!, fables. Wszystkie w pyte i coś takiego szukam, nie marvelowskich ksiażeczek dla dzieci :)

Ogarnij ofertę non stop comics, komiksy z us and a, ale właśnie nie superbohaterskie.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.06.2018 o 09:52, Dud.ek napisał:

Incal to jednak coś zupełnie innego od tego co wpisałeś w przeczytanych. Komiks nie należy do łatwych w odbiorze, pod względem treści to często brodzenie po kolana w symbolice, a narracja nie ułatwia sprawy. Moim zdaniem Incal stoi na granicy, pomiędzy czym naprawdę dobrym, a przeintelektualizowanym bublem (o czym dobitnie przekonamy się sięgając po inne komiksy z tej serii). Cholernie ciekawe doświadczenie, dla którego warto spróbować. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj przeczytałem ostatni tom Baśni i zrobiło mi się smutno na serduszku. Fantastyczna przygoda dobiegła niestety końca i została pustka. Pewnie kiedyś do nich wrócę, ale to już nie będzie to samo. Dziękuję Bill i Mark za te kilka lat wspólnej wędrówki:hi:

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Przeczytałem pierwszy tom Amerykańskiego Wampira jakieś 2 lata temu i niestety nigdzie nie było tomu nr 2. Doczekałem reprintu po jakimś czasie, więc  kupiłem od razu 2, 3 i 4. Do teraz leżą w foliach na półce wstydu. Oczywiście przespałem sprawę i  w sklepach są już jakieś ostatnie sztuki brakujących tomów. Musiałbym kupić wszystkie na strzała, a mam wątpliwości, bo podobno seria gubi się gdzieś w połowie. No i moja komiksowa lista zakupów jest dość długa. 

Pytanie do tych co przeczytali całość. Warto czy olać temat? 

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Warto, tak jak piszesz, może nie od połowy, ale gdzies pod ostatnie dwa tomy trochę to siada, ale mimo wszystko czytało mi się to bardzo dobrze. Nawet planuje do tego wrócić w tym roku, bo trochę czasu minęło, a wspomnienia mam pozytywne.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Czytam sobie Wolverine i X-Men Cyrk przybył do miasta i i odpadłem po kilkunastu stronach. To będzie najgorszy komiks na moim regale. Bogu dzięki nie kupiłem od razu kilku.

Myślałem, że opowieści Aarona można brać w ciemno, niestety nie.  

Czy  Wolverine z Marvel Classic jest lepszy? Też od Jasona ale kurde teraz trochę się cykam zwłaszcza, że ten kosztuje nie 25 a 65 zł. Chodzi mi o poważniejszą historie jak chociażby The Punisher Max. 

W ogóle jakby ktoś mi rzucił tytułami  czegoś godnego było by super. Zastanawiam się nad 

-Wolverine z Marvel Classic

-Ludzie Północy

- Potwór z Bagin 

- Transmetropolitan

- Batman Rasa Panów 

- Batman Gotyk 

- Łasuch 

- Palcojad

poczytałbym jeszcze coś o trykociarzach, ale wybór jest taki, że głowa mi już pęka. Ten komiksowy boom w Polsce jest niesamowity. Pamiętam jak za gnoja biegłem pół miasta po Świat Komiksu, bo był tylko w jednym kiosku i jak Egmont wystartował z Klubem Świata Komiksu z bodajże trzema albumami w miesiącu. 

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Ostatni Kaznodzieja jest tak (pipi)owy jak nie wiem co ale w tak zagmatwanej historyi ciężko było o sensowne i satysfakcjonujące zakończenie :dunno:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Lipa napisał:

Jeżeli nie czytałeś to polecam Skalp

Już od dawna wszystkie tomy mam na półce. Ten Komiks to majstersztyk, za jakiś czas na pewno przeczytam go ponownie.

Edytowane przez chris85
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wilq, Osiedle Swoboda, Będziesz smażyć się w piekle, Łauma (i Kościsko tego samego autora)

Edytowane przez mugen
  • Plusik 1