Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy?  

185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem właśnie w połowie Sprawiedliwości Alexa Rossa. I meehhhhh :/

Ależ to nudne, 25 super bohaterów na jednej stronie i nic się nie dzieje. Ten komiks trzeba traktować jak artbook, bo ilustracje są z innej galaktyki, ale ta fabuła? Sam napisałbym lepszą. 

Edytowane przez chris85
Opublikowano

Wydawnictwo Komiksowe (Maus, Kot rabina, Totalnie nie nostalgia, Gigantyczna broda) ogłosiło, że kończy działalność. Szkoda, bo wydawali niedużo, ale dobry sort. Te w/w szczególnie warto mieć w kolekcji. 

Opublikowano
29 minut temu, Rudiok napisał:

Wydawnictwo Komiksowe (Maus, Kot rabina, Totalnie nie nostalgia, Gigantyczna broda) ogłosiło, że kończy działalność. Szkoda, bo wydawali niedużo, ale dobry sort. Te w/w szczególnie warto mieć w kolekcji. 

Niestety niszowe produkcje nie utrzymają wydawnictwa. 

Gdyby Egmont nie podjął decyzji o otwarciu się na komiksy Marvela i DC też, by upadł. Pamiętam jaki był hejt na łamach świata komiksu o to, że zaczęli wydawać i drukować historie z USA. 

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

The Wolf Among Us. Przygodówka od Telltale tak mnie wciągnęła, że kiedyś  kupiłem komiks Fables. Komiks na podstawie którego powstała ta giera. A dziś czytam że zapowiedzieli cześć drugą! Wow.

Ja tymczasem jestem na 4 tomie. A wyszło tego coś koło 25? Chyba zbiorę wszystkie, bo czyta mi się jakbym oglądał dobry serial. Sam pomysł jest ciekawy - postacie które znałem z bajek, nagle piją, palą, czy uprawiają seks:) ale oczywiście nie o to tu chodzi. To mieszanie baśniowców ze zwykłymi mieszkańcami, przypomina mi segregacje rasową, jaka kiedyś była w USA. Nawet Ci bardziej „baśniowi” mają swoją krainę, której nie mogą opuszczać. No, ale wiadomym jest że taki np Guliver nie zaklimatyzuje się w mieście, pośród normalnych ludzi :)

Polecam każdemu ograć gierkę i brać się za komiks. Oczywiście gra  ma swoją fabułę, nie pamietam czy to co teraz czytam było w grze, ale raczej nie, grałem jakoś 5 lat temu:/ i chyba będę musiał odświeżyć, przed „dwójeczką”.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany, czy ten Daredevil. Nieustraszony będzie dobre na początek, jeśli nigdy nie czytałem komiksów? 

Chce spróbować, zobaczyć czy mnie to wciągnie. A widziałem pozytywne opinie o tym, a i 480stron to też nie mało 

Opublikowano
W dniu 12.04.2020 o 14:47, Shen napisał:

Jest to wysoko oceniany tytuł, ale czy ci podejdzie to nie mam pojecia. Ja osobiscie za DD nie przepadam.

No a jakbyś miał coś polecić, na początek? 

Coś z naprawdę dobrą historią 

Opublikowano (edytowane)

Cieżko mi coś polecic, szczegolnie komus, kto komiksów nie czyta.

Marvels często pojawia się w róznych rankinach, genialne rysunki, a fabuła to nie jest typowe superhero. Historia opowiedziana jest z perspektywy dziennikarza który mieszka w NY i jest świadkiem poczynan superbohaterów.

Mozna wyrwac tanio na allegro  https://allegro.pl/oferta/marvels-wielka-kolekcja-komiksow-marvela-13-9133018395

Edytowane przez Shen
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyszło coś w podobnym stylu co Życie i czasy Sknerusa McKwacza? Chodzi mi o taki pięknie wydany zbiór w uniwersów Donalda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki za wcześniejsze podpowiedzi. Zamówiłem i przeczytałem juz Kaznodzieje pierwszy tom. Teraz czytam Sandman T1. 

Podoba mi się, może wciągnę się bardziej w komiksy.

Przy okazji pytanka, czy ten Palcojad jest fajny? Bo zaciekawił mnie opis. 

No i jako że lubię Batmana, to jak byście mieli polecić jakiś pojedynczy komiks z nietoperkiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.04.2020 o 00:35, Rozi napisał:

Wyszło coś w podobnym stylu co Życie i czasy Sknerusa McKwacza? Chodzi mi o taki pięknie wydany zbiór w uniwersów Donalda.

nowy tom nazywa się "Syn Słońca", zbiór komiksów, oczywiście wszystko od Dona Rosy + jego ciekawe jak zwykle słowo wstępne. No ale to ma już kilka miesięcy to może mówię co już wiesz :)

Opublikowano
Godzinę temu, Manor napisał:

nowy tom nazywa się "Syn Słońca", zbiór komiksów, oczywiście wszystko od Dona Rosy + jego ciekawe jak zwykle słowo wstępne. No ale to ma już kilka miesięcy to może mówię co już wiesz :)

Jakie dokładnie tytuły historyjek posiada ten tom? Bo widzę, że Tom 2 (Powrót na Równinę Okropności) ma sporo historyjek z innego wydania (3 tom Komiksów z Kaczogrodu). Uzupełniam sobie kolekcję Dona ale nie chcę zrobić sobie dubla z historyjkami, które są w innych, posiadanych przeze mnie wydaniach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.05.2020 o 17:42, Farmer napisał:

Jakie dokładnie tytuły historyjek posiada ten tom? Bo widzę, że Tom 2 (Powrót na Równinę Okropności) ma sporo historyjek z innego wydania (3 tom Komiksów z Kaczogrodu). Uzupełniam sobie kolekcję Dona ale nie chcę zrobić sobie dubla z historyjkami, które są w innych, posiadanych przeze mnie wydaniach.

wysyłam link ze spisem, sorki że zdjęcie obrócone: https://zapodaj.net/a0fcf0170c419.jpg.html?fbclid=IwAR1SsCT6eOP9Mas4q5asTBHBAt4-5le2oXJp4sylksfhwK53Wfe0eNnZhWc

• Dzięki 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak oceniacie 3 ostatnie tomy Kaznodzieji? Bo już trzeci tom, prócz tej części westernowej był dość nużący. 

Nie wiem czy pchać się w to dalej, tym bardziej że siadł mi mocno ten Daredevil Nieustraszony 

Opublikowano

O Paaaanie, nie do końca Ci odpowiem bo jeszcze czytałem tę serię za czasów pierwszego polskiego wydania, więc dokładnie nie wiem ile Ci zostało. ;)

Ale w mojej opinii im dalej tym gorzej, z małymi wyżynami. Generalnie zakończenie całego tego "boskiego" wątku mocno rozczarowujące. Za to relacje w trójkącie Tulip-Custer-Cassidy wyszły bardzo dobrze i zostały elegancko spięte. No i do końca życia zapamiętam pewien piękny westernowy kadr z ostatnich stron. W sumie uważam, że warto przemęczyć jak masz możliwość.

• Plusik 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dostałem niedawno Staruszek Logan i tak mi się spodobało ,że kupiłem pozostałe 6 tomów. Jako ,że komiksy to jest moja nowa zajawka, chciałbym poznać wasze zdanie o tej serii. To jest takie dobre czy to tylko mój kiepski gust? 

Chciałbym też żebyście polecili 5 serii dla nowego w tym hobby. Obecnie nawet nie wiem wokół czego mam się kręcić. Kupiłem komiksy z Wiedźminem ale są mega kiepskie i jednak na ślepo nie będę wydawał hajsu.