Skocz do zawartości

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 185 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      232
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
45 minut temu, Jeez_PS napisał:

Jak się spodoba to w tym miesiącu dostaniemy jeszcze 3 tom epic collection, a dzisiaj odbieram z paczkomatu historię życia :banderas:

Mi sie zajebiscie podobało, dla odmiany starzejacy sie bohater.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 258,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

Panowie - kuzyn fan DC, wiem że lubi batmana, ale raczej komiksów nie czyta, choć wiele razy mówił, ze ma ochotę, ale jakoś nigdy nie kupował. Chce mu kupić jakieś 2/3 najlepsze w tematyce batmanowej na urodziny. Co polecacie?

Opublikowano

Dawaj polskie bo potrzebuje w sumie na cito.

Opublikowano

Trybunał sów i Miasto sów, nie wiem jak z dostępnością bo wyszły kilka lat temu. Biały rycerz, Długie halloween. Nie wiem co tam po polsku jeszcze wyszło.

Absolutny klasyk zebrany w trzech tomach

https://www.atomcomics.pl/pl/p/BATMAN-KNIGHTFALL-TP-VOL-01-NEW-EDITION/11601

https://www.atomcomics.pl/pl/p/BATMAN-KNIGHTFALL-TP-VOL-02-KNIGHTQUEST-NEW-EDITION/8356

https://www.atomcomics.pl/pl/p/BATMAN-KNIGHTFALL-TP-VOL-03-KNIGHTSEND-NEW-EDITION/8939

Opublikowano

Ten Knightfall to tak naprawdę dobry jest tylko pierwszy tom. Ile chłop ma lat? Zrozumie Azyl Arkham albo Zabójczy Żart?

Opublikowano

26 będzie kończył.

Opublikowano

Czytał ktoś? Bo ostatnio na jednej grupie była dyskusja na temat tego komiksu i same pozytywne opinie.

Przechwytywanie.JPG.05d4b3a10d7b482e5e61e49db529fff8.JPG

Opublikowano

0_0_productGfx_e6247c0c20ed719473a69e572

Absolutna klasyka. Już zapomniałem jak Johns dobrze pisał Green Lanterna. Teraz odświeżam sobie jego kilkuletni run i wielki finał w postaci Blackest Night. I do tego te cudowne rysunki Ivana Reisa i Douga Mahnke'a. Polecam absolutnie każdemu, kto chciałby spróbować Zielonej Latarni. 

Opublikowano

@LukeSpidey

Tak. To jest wspaniały run, najlepszy GL jaki czytałem. Równie świetny jest ukazujący się równolegle Green Lantern Corps Tomasiego. Jak nie czytałeś to pozycja obowiązkowa.

Opublikowano

Oj czytałem, czytałem. I zgadzam się. Ci dwai panowie to najlepsza rzecz jaka się przydarzyła Latarnikom w XXI wieku. 

Opublikowano

W tym GL to jest wszystko co w tym czasie było wydawane? Sa 3 części tego omibusa i z tego co widzę w opisach to jest tam tylko kilka numerów gl corps. A co z resztą?
I dlaczego to jest takie drogie. [emoji36]

Opublikowano
W dniu 23.11.2021 o 15:57, Tomek P. napisał:

W tym GL to jest wszystko co w tym czasie było wydawane? Sa 3 części tego omibusa i z tego co widzę w opisach to jest tam tylko kilka numerów gl corps. A co z resztą?
I dlaczego to jest takie drogie. emoji36.png

Każdy z tych tomiszczów ma ponad 1000 stron.  Osobiście odradzam jednak zakup w tej postaci. Sam mam pierwszy tom z tej trylogii i choć fajnie, że wszystko jest w jednym miejscu to cholernie nie wygodnie się to czyta z powodu gabarytów i ciężaru. Polecam wydania zbiorcze. 

Co do Green Lantern Corps to niestety szukałem wydań z tego okresu, ale w naszych "amerykańskich" sklepach z komiksami nie ma. Pewnie trzeba by sprowadzać bezpośrednio ze sklepów w USA, ale warto, bo pamiętam, że Johns pisał GL fenomenalnie, ale Tomasi w GLC czasami go wyprzedzał. 

Opublikowano

Właśnie się zastanawiałem jak to się czyta. Trzeba będzie polować na zbiorcze w dobrej cenie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z Tokyo Ghost ostrożnie - naczytałem się dużo dobrych opinii, mi nie siadło

Za to zdecydowanie polecam pozycje z wydawnictwa Mandioca

Raport Brodecka - cudo

Życie i czasy Charliego Chan Hock Chye - rewelacja

Shankar - petarda

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hej. Jakoś mnie napadło żeby Sandmana sobie przeczytać. Do tej pory to tylko za dzieciaka Spidermana czytałem i pojedyncze z DC.

Chciałem po prostu, bez kombinowania kupić 1 cześć ale widzę że jakieś wydania, wznowienia itp są.

W skrócie. Jak wezmę Sandman T.1 Preludia i nokturny 2021 wydanie 2 to będzie ok?

Opublikowano
W dniu 5.01.2022 o 09:53, Shen napisał:

Fajne promocje były. Zamówiłem aż za dużo ale z drugiej strony to nawet nie 1 większy zestaw LEGO :P.

Opublikowano
2 godziny temu, mushabelly napisał:

Fajne promocje były. Zamówiłem aż za dużo ale z drugiej strony to nawet nie 1 większy zestaw LEGO :P.

Na black friday byly juz te promki to troche kupilem, monstressa jeszcze mnie kusi, ale tam podobno jeszcze daleko do konca, a wole zamkniete historie.

Opublikowano

Już prawie kupiłem ale koszyk mało się nie urwał :P dodatkowo na całe uniwersum Sandmana się czaję jak się spodoba.

Opublikowano

Nie wiem czy Sandman jest dobrym komiksem na początek, czy tam na czytanie po przerwie od tego medium [emoji14]

Opublikowano
12 minut temu, Lipa napisał:

Nie wiem czy Sandman jest dobrym komiksem na początek, czy tam na czytanie po przerwie od tego medium emoji14.png

Zobaczymy. Jak małżeństwo jakoś wytrzymuje to i z komiksem dam radę. Będzie co będzie. Jak dojdzie to zdam relacje ;).

Opublikowano
41 minut temu, mushabelly napisał:

Już prawie kupiłem ale koszyk mało się nie urwał :P dodatkowo na całe uniwersum Sandmana się czaję jak się spodoba.

Jesli Sandman to ja juz chyba bym wolał poszukac okazji na omnibusy, zajebiscie to jest wydane.

https://azylkomiksu.pl/p/3373/374473/sandman-omnibus-vol-01-hc-mega-sale--promocja-mega-sale.html

Chodzą za mną od lat

Opublikowano

Zacznę od tego że nie trawię za bardzo Japońszczyzny. Mangi, anime, jrpg raczej mi nie podchodzą. Infantylna fabuła, chłopakodziewczyny itd. No nie dla mnie. Ale lubię post-apo, a wiele dobrego naczytałem się o komiksie "Eden". Warto dać mu szanse? W sumie to by była moja pierwsza manga :)