Skocz do zawartości

Kazuya Mishima

Featured Replies

Opublikowano

Dyskusje na temat tej postaci w Tekkenie 6 na PS3/X360/PSP oraz Tekkenie 6 BR na automaty.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 13,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

O, tych ciosów Kaza jeszcze nie widziałem xD.

Combosy z tych CM'ek bardziej mi się podobają:

Pierwsze jest w sumie średnie, ale jest to pierwsze cm kaza dla wersji konsolowej, więc i na prostsze juggle można przymknąć oko. Drugie jest już bardziej przybajerowane.

Z takich własnych akcji to takie najmocniejsze co znalazłem (i jak na razie w ogóle najmocniejsze) bez ściany, to:

ewgf ewgf dash 314 d/b+2 B! b+3,1, dewgf = 86 dmg na trochę większe postacie.

a po ch d/f+2:

ch d/f+2 ewgf dewgf dash 314 d/b+2 B! b+3,1, dewgf = 114 dmg. ( tu już chyba tylko na marduka, trudniejsze o tyle że trzeba nadrabiać zasięg który się traci po d/f+2)

Osobiście robię różne ale takie najłatwiejsze najwięcej koszące wydaje się:

ewgf ewgf dash b+2,4, d/b+2 B! cd+4,1 79 dmg. Jest o tyle dobre że można w to iść nawet gdy pierwszy wyjdzie nam wgf.

Edytowane przez CheeseOfTheDay

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak się zastanawiam co jest teraz najlepszą opcją po :

a) f,f+2 ? Tutaj zapodaje d/f+3 ,d/f+1,2 ,B! ....

b) CH b+4 Tutaj TgF jest za słaby więc się troszkę mieszam ale generalnie to f,f 3,1,4 d/f+1,2 ,B! ....

c) WS 2 Tak jak powyżej tgf mało bierze to robię ten sam komplet , nie ma nic mocniejszego ?

Ogólnie nowe b+1,2 jest zabójcze , f+3 też niezły cios a tak pozatym to u Kaza po staremu ;)

Edytowane przez zajman

Opublikowano

Po ws+2 najmocniejsze chyba (a przynajmniej z tych do vs'a) jest za 79 dmg'a. Czyli 314, u/f+3 B! cd+41lub zamiast hella, dash 31, f+3 też za tyle samo.

po ch b+4 to samo co wyżej za 74. Tyle że trzeba po trafionym pierwszym hicie zrobić dasha do przodu by zmniejszyć odległość i wtedy 314.

po ff+2 jest kilka dość prostych kompletów za 71 dmg.

ff+2, ewgf, 1, d/b+2 B!, cd+41

ff+2, ewgf, d/b+2 B!, d/f+321 (ostatnie opóźniamy)

ff+2, ff+2, d/b+2 B!, d/f+321

I takie mniej versusowe:

ff+2, ewgf, ff 1, u/f+3 B!, cd+41 - 73 dmg

ff+2, ewgf, ff 12, d/b+2 B!, cd+41 - 74 dmg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niech mi ktosa powie tak z czystej ciekawosci czy da radde zrobic wavedasha na padzie <_<

Opublikowano

Da rade...

Edytowane przez Siwy_

Opublikowano

Trzeba mieć troche skilla;].

A jak będziesz miał go bardzo dużo to i będziesz mogl dashowac równie szybko co na sticku

Opublikowano
  W dniu 27.01.2010 o 16:07, CheeseOfTheDay napisał(a):

A jak będziesz miał go bardzo dużo to i będziesz mogl dashowac równie szybko co na sticku

To musi ciekawie wyglądać uderzanie w pada? Niestety nie widziałem wavedasha na padzie na żywo.

Opublikowano

Serowy pojawilbys sie na psn by sie pyklo w T6 bo od czasu Blazblue cie niewidzialem

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

najszybszy sposób to po prostu d/b~N~1,2 czyli kucasz i szybko póki jeszcze nie kucnie robisz neutral i 1,2. Jak za wolno zrobisz to kucnięcie będzie dość widoczne, jak za szybko to zrobisz samo 1,2. Jak odpowiednio to będzie ws 1,2 bez zauważalnej animacji kucania.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz.Mam jeszcze jedno pytanko,jak się robi szybkie serie sidestepów?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  W dniu 12.01.2011 o 17:32, CheeseOfTheDay napisał(a):

po prostu kręcisz ćwierć kółka w jakąkolwiek stronę zaczynając od tyłu bądź przodu

dawajcie w DR pogramy :)