Skocz do zawartości

God of War Collection ( I & II )

Gość

73 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trofeów obu części?

• Mortal (bardzo łatwe)
    • Spartan (łatwe)
    • Colosus (średnie)
    • God-like (trudnie)
    • Titan (bardzo trudne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy w dwojce jest jakies miejsce by nabic orby tak jak w jedynce przy walce z Aresem? wtedy to mnie uratowalo, bo udalo mi sie nabic na tym brakujace 10 tysiecy orbow do Seeing Red przy pierwszym podejsciu ;)

teraz lece speed run. 1,5 godziny za mna i jestem na Pandora's Temple. powinno dac rade, nie? teraz bede angazowal sie w walke tylko i wylacznie gdy bedzie to potrzebne, np. przy zablokowanym przejsciu ;)

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czy w dwojce jest jakies miejsce by nabic orby tak jak w jedynce przy walce z Aresem? wtedy to mnie uratowalo, bo udalo mi sie nabic na tym brakujace 10 tysiecy orbow do Seeing Red przy pierwszym podejsciu ;)

teraz lece speed run. 1,5 godziny za mna i jestem na Pandora's Temple. powinno dac rade, nie? teraz bede angazowal sie w walke tylko i wylacznie gdy bedzie to potrzebne, np. przy zablokowanym przejsciu ;)

Dasz rade na bank

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie II to jest opcja aby kontynuować grę z ugrade'ami broni i magii - poza tym

jest jedna bardzo przydatna Urna która daje mnożnik x10.

Więc tym się nie martw.

II Część ma dużo łatwiejsze trofea niż I. Ale i tak trofea w obu częściach są żenująco łatwe - myślałem chociaż że CotT trzeba będzie zrobić z rangą "Titan" a tu taki klops :(

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Mniej więcej w połowie gry dałem się zabić 5 razy zmieniłem poziom na niższy. I taki pozostał, cały czas jadę na tym niższym jest jakaś szansa żeby przywrócić znowu ten wyższy? Mowa o Gow-ie pierwszym.

Z tego co pamiętam to raczej nie. No chyba, że czegoś nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

nie ma takiej mozliwosci, Slupek ;) zmieniles poziom na nizszy to na nim pozostaniesz ;)

skoro za 1 podejsciem do platyny zostaly mi 2 trofea w GoW I to nie boje sie o dwojke. chcialbym trofeum za God i Titana, to byloby wisienka na torcie Kolekcji ;)

Edytowane przez VoytecCFC
Opublikowano

Mułowate trofea, ogólnie brak pucharka za ukończenie na najwyzszym poziomie gry (w jakimkolwiek tytule) uważam za totalne nieporozumienie (ostatnio dał mi się we znaki DA, w którego grałem na najwyższym, po czym zrezygnowałem z braku motywacji i obniżyłem poziom). Rzygam już tym całym Kratosem - figurka trafiła do szuflady :P

Opublikowano

Już pal licho te najwyższe poziomy, ale żeby wszystkie trofea wpadały w trakcie normalnego przechodzenia gry to dopiero żal moim zdaniem. Mogli się pokusić o jakieś juggle czy coś w tym stylu a tu nic. Za to dali trophy za 500 hitów w dwójce które wpada od razu jak zaczniemy grać :(.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Khadgar - z czym konkretnie (który challenge)? Ja to w sumie teraz na PS3 przeleciałem że nawet nie zauważyłem kiedy (wcześniej grałem na PS2).

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

Eee tam - 8mka gorsza IMO :P

E: Jest z tym "fajnie" że trzeba je przejść w locie wszystkie naraz :potter:

Na PS2 swego czasu koorwy latały jak skowronki ^^

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

No IMO pierwsze 9 jest naprawdę łatwe(no, troszkę czasu zajmują), ale dziesiąty to jakieś nieporozumienie. Za bardzo się chyba przyzwyczaiłem do Assasin's Creedów 2 i innych samograjów. Z tymi satyrami to porażka, niby wiem co mam robić i wszystko robię ok, a i tak wcześniej czy później rzucają Kratosem jak szmatą i po ptakach. A,i brak checkpointa boli - mogli dodać jak już grzebali przy konwersji.

Opublikowano (edytowane)

Tak - kilku undead soldiers i 4 gorgons'y naraz. Grając na PS2 najwięcej problemów miałem, nie ukrywam.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Kur.wa, 10 challenge of the gods to chyba największe gów.no z jakim miałem do czynienia na konsoli.

E: Sorry za post pod postem.

No ja pamiętam, że też już pierd*lca dostawałem aż wpadłem na takie combo - wybijasz satyra blok+X (da się dwóch na raz) następnie będąc w powietrzu walisz z kółka (jeśli dobrze pamiętam to blok + O) - atak ten skutecznie wywala nie tylko psiaki ale również opadajacych satyrów poza platformę. Powtarzać do skutku thumbsup.gif

Opublikowano (edytowane)

Wyrobisz się w 3 godziny. ;)

a co do Chellenge'ow - myslalem ze bedzie gorzej. przeszedlem je w 50 minut. teraz biore sie za dwojke, bo tylko to do platyny zostalo ;]

Edytowane przez VoytecCFC
Opublikowano

Ze kto?

Co do challenge nr 8,dla mnie byl latwy i za pierwszym razem go zrobilem,ale 10...brrr,ile to razy przy koncu spadlem z platformy i szla piekna wiazanka a pad cwiczyl loty po pokoju.