Opublikowano 3 listopada 200915 l Brąz: Last of Your Line Completed the Human Noble origin story Corrupted Completed the Dalish Elf origin story Conscripted Completed the City Elf origin story Harrowed Completed the Magi origin story Casteless Completed the Dwarf Commoner origin story Kinslayer Completed the Dwarf Noble origin story Last of the Wardens Completed Ostagar Standard-Bearer Used the Grey Warden treaties to recruit all possible allies Hero of Redcliffe Completed "The Arl of Redcliffe" Rabble-Rouser Completed "The Landsmeet" Mercenary Complete 15 job-board quests Recruiter Across all playthroughs, recruited all party members Hopelessly Romantic Across all playthroughs, experienced all possible romances Perfectionist Across all playthroughs, discovered all possible endings Educated Used a tome to improve the main character's attributes, talents, spells, or skills Magic Sympathizer Sided with the mages in "Broken Circle" Annulment Invoker Sided with the templars in "Broken Circle" Slayer Sided with the werewolves in "Nature of the Beast" Poacher Sided with the elves in "Nature of the Beast" Sacrilegious Sided with the Cult of Andraste in "The Urn Of Sacred Ashes" Ceremonialist Defied the Cult of Andraste in "The Urn of Sacred Ashes" Bhelen's Ally Sided with Bhelen in "A Paragon of Her Kind" Harrowmont's Ally Sided with Harrowmont in "A Paragon of Her Kind" Liberator Destroyed the Anvil of the Void Pragmatist Preserved the Anvil of the Void Heavy Hitter Main character inflicted 250 damage with a single hit Bloodied Completed an origin story without the main character ever falling in battle Traveler Set foot in every area in the game Pilgrim Completed a Chanter's Board quest Grey Warden Killed 100 darkspawn Tinkerer Crafted an item Persuasive Succeeded at five difficult Persuasion attempts Silver Tongued Succeeded at 25 difficult Persuasion attempts Bully Succeeded at five difficult Intimidate attempts Menacing Succeeded at 10 difficult Intimidate attempts First Knight Experienced the thrill of romance with Alistair Witch Gone Wild Experienced the thrill of romance with Morrigan Easy Lover Experienced the thrill of romance with Zevran Wine, Woman, and Song Experienced the thrill of romance with Leliana Veteran Main character learned a specialization Elite Main character learned two specializations Master of the Peak Completed "Soldier's Peak" ("Warden's Keep" downloadable content) Diabolist Took advantage of Avernus's research ("Warden's Keep" downloadable content) Rock and a Hard Place Completed "The Golem in Honnleath" ("The Stone Prisoner" downloadable content) Stone's Lament Completed "A Golem's Memories" ("The Stone Prisoner" downloadable content) Srebro: Master of Arms Main character achieved level 20 as a warrior Shadow Main character achieved level 20 as a rogue Archmage Main character achieved level 20 as a mage Master Warden Killed 500 darkspawn Złoto: Blight-Queller Killed 1000 darkspawn Platyna: The Ultimate Reward Completed all Bronze, Silver and Gold Trophies + 4 ukryte Po ułożeniu ich w XMB domyślam się że dojdzie: 2x Brąz 1x Srebro 1x Złoto Edytowane 3 listopada 200915 l przez Kyo
Opublikowano 1 grudnia 200915 l Napewno już wielu z was ukończyło grę i wie jak zdobyć poniższe pucharki. Jeżeli ktoś może i wie to proszę o odpowiedz. 1.Recruiter Across all playthroughs, recruited all party members Ile jest osób do zebrania ? 2.Hopelessly Romantic Across all playthroughs, experienced all possible romances Romanse tylko 4 takie jak w trofeach? 3.Perfectionist Across all playthroughs, discovered all possible endings Ile jest zakończeń gry?
Opublikowano 1 grudnia 200915 l Napewno już wielu z was ukończyło grę i wie jak zdobyć poniższe pucharki. Jeżeli ktoś może i wie to proszę o odpowiedz. 1.Recruiter Across all playthroughs, recruited all party members Ile jest osób do zebrania ? 2.Hopelessly Romantic Across all playthroughs, experienced all possible romances Romanse tylko 4 takie jak w trofeach? 3.Perfectionist Across all playthroughs, discovered all possible endings Ile jest zakończeń gry? 1. pamietaj o Loghainie poprostu. reszta jakos sama sie napatoczy. chyba, ze do tego sie tez liczy Shale to musisz DLC sciagnac. 2. musisz 4 razy zaliczyc 3. jestes pewien, ze przyda Ci sie odpowiedz ile ich jest ?;D
Opublikowano 2 grudnia 200915 l Skończyłem , a nie wpadł mi pucharek za zaliczenie 100% miejscówek w grze, ciekawe co mi umkneło, byłem przekonany ze zwiedziłem wszystko, a te brakujące procęty dojdą przy zakończeniu. 100% krain można zaliczyć w każdej wersji scenariusza?
Opublikowano 2 grudnia 200915 l Skończyłem , a nie wpadł mi pucharek za zaliczenie 100% miejscówek w grze, ciekawe co mi umkneło, byłem przekonany ze zwiedziłem wszystko, a te brakujące procęty dojdą przy zakończeniu. 100% krain można zaliczyć w każdej wersji scenariusza? Zwiedziles wszystkie alejki w Denerim?
Opublikowano 2 grudnia 200915 l Skończyłem , a nie wpadł mi pucharek za zaliczenie 100% miejscówek w grze, ciekawe co mi umkneło, byłem przekonany ze zwiedziłem wszystko, a te brakujące procęty dojdą przy zakończeniu. 100% krain można zaliczyć w każdej wersji scenariusza? Zwiedziles wszystkie alejki w Denerim? Tak tam napewno, odwiedzałem wszystkie kilka razy chociażby aby pokończyc zadania. Może coś na początku przegapiłem, ale gram już od nowa to zobaczymy jak to teraz będzie. Może komuś wiadomo ile trzeba mieć procent zwiedzonego świata zanim dojdzie się do ostatecznej rozgrywki i nie ma już powrotu do eksploracji?
Opublikowano 2 grudnia 200915 l Tylko jedna miejscowke mozna przegapic w grze i jest nia moment, kiedy w Redcliff mamy wybor czy ratowac Connora. Jak bedziemy prawym "hirolem" to zwiedzimy dzieki temu Fade czyli jedyna lokacje, ktora mozna pominac w grze
Opublikowano 29 grudnia 200915 l Napewno już wielu z was ukończyło grę i wie jak zdobyć poniższe pucharki. Jeżeli ktoś może i wie to proszę o odpowiedz. 1.Recruiter Across all playthroughs, recruited all party members Ile jest osób do zebrania ? 2.Hopelessly Romantic Across all playthroughs, experienced all possible romances Romanse tylko 4 takie jak w trofeach? 3.Perfectionist Across all playthroughs, discovered all possible endings Ile jest zakończeń gry? 1. pamietaj o Loghainie poprostu. reszta jakos sama sie napatoczy. chyba, ze do tego sie tez liczy Shale to musisz DLC sciagnac. 2. musisz 4 razy zaliczyc 3. jestes pewien, ze przyda Ci sie odpowiedz ile ich jest ?;D Jeżeli komuś to pomoże to do platyny wystarczą trzy zakończenia: 1.rytuał z Morigan 2.poświęcenie siebie 3.poświęcenie Alistera
Opublikowano 21 stycznia 201015 l Już prawie platyna ;p Traveller wpadł mi za pierwszym razem, nie wiem co w tym trudnego:) Jak ktoś wkręca się w pełni w grę i próbuje nabić jak największy lv to raczej spokojnie to zrobi. Zaraz przejdę grę drugi raz, jeszcze jedno podejście i Platynka Łatwa, czasochłonna no i przyjemna, żadnych poradników nie trzeba.
Opublikowano 24 stycznia 201015 l No dzisiaj wpadła platynka:) Gra mnie naprawdę wkręciła więc nie było kłopotu z robieniem trofeów. Tyle osób narzeka na dragon age, ale dla mnie to kawał dobrego rpg'a
Opublikowano 24 stycznia 201015 l Educated Used a tome to improve the main character's attributes, talents, spells, or skills Dokładnie to co jest napisane. U sprzedawców, w dziale potionów czasem na samym dole są książki warte 11-24 złotych monet. Używasz takiej na swojej postaci i już. Swoją drogą to bardzo pomocne bajery Slayer Sided with the werewolves in "Nature of the Beast" Tu należy "sprzymierzyć" się z wilkołakami a nie je zabijać. Gdy rozmawiasz z bóstwem lasu (witherfang) jest opcja zaproponowania zniszczenia wioski elfów : Persuade (musisz mieć przynajmniej 3 poziom retoryki).
Opublikowano 16 marca 201015 l Witam Mam pytanko odnośnie trophy za wszystkie zakończenia: Wiem,ze jedno wpada za poświęcenie siebie,drugie za rytuał z Morrigan,natomiast w tym trzecim trzeba poświęcić Alistara czy Loghaina?Albo to bez znaczenia którego wybierzemy? Interesuje mnie również które misje od postaci z drużyny trzeba wykonać do trofeum Traveler,wystarczy tylko te od Alistara i Leliany? Edytowane 16 marca 201015 l przez gandi77
Opublikowano 2 lipca 201014 l Witam mam pytanie jak mam zabic 1000 mrocznych pomiotów jak po skończeniu gry miałem na liczniku 750. I gra mi nie zaliczyła trofeum za zabice 500 WTF?
Opublikowano 16 sierpnia 201014 l Też chciałbym podłączyć się do tego pytania z tym, że mi trofka za 500 wpadla, a na sam koniec gry mialem 850 i nijak można to dobić bez DLC, słyszał ktoś może o tym glitchu z instalką? Jeśli tak, to proszę o opisanie go krok po kroku. Z góry dzięki.
Opublikowano 3 września 201014 l A to nie jest tak przypadkiem że na potrzeby trofeum ilość zaszlachtowanych pomiotów sumuje się ze wszystkich gier jakie przeszliśmy na tym samym profilu? Pewności nie mam, ale zdaje się że dopiero za drugim razem jak przechodziłem grę, to wskoczyło mi trofeum za "Master Warden". Ja również mam pytanko, czy ktoś ma jakieś sprawdzone taktyki na trofeum "Heavy Hitter"? Jak jednym ciosem można zadać 250dmg?
Opublikowano 3 września 201014 l Może i sie sumuje tylko że przy pierwszym przechodzeniu gry miałem na koncie coś koło 750 ukatrupionych i trofeum za 500 nie wpadło. Jak grasz magiem to masz czar UDEŻENIE MANY użyj go na przeciwniku musi on być magiem a może odebrac nawet 500 pkt. strat. :potter:
Opublikowano 4 września 201014 l Trofeum za zabicie 1000 wrogów wpada podczas pierwszego przejścia (przynajmniej ja tak miałem).
Opublikowano 10 września 201014 l hmm, mi trofeum za 500 ubitych wskoczyło dopiero przy drugim przejściu gry Przed chwilą skończyłem grę po raz 3, wytłukłem 1049 darkspawnów i oczywiście trofeum nie wskoczyło, a tylko to jedno zostało mi do platyny. Edytowane 10 września 201014 l przez MarekZet
Opublikowano 29 września 201014 l Co mam zrobić żeby mi zaliczyło 100% odkrytych lokacji, powinienem usunąć wszystkie dodatki do gry i dopiero wtedy zagrać?
Opublikowano 29 września 201014 l Co mam zrobić żeby mi zaliczyło 100% odkrytych lokacji, powinienem usunąć wszystkie dodatki do gry i dopiero wtedy zagrać? Nie, wystarczą te z podstawowej wersji gry. Cały pic polega na tym że musisz zajrzeć do każdego domku, ruderki, jaskini by Ci to zaliczyło.
Opublikowano 29 września 201014 l Tylko słyszałem że jest potem problem z dostaniem tego trofea jak się ma zainstalowane dodatki