Opublikowano 8 czerwca 201014 l Posiada ktoś może HTC Magic, ale 32B? Chciałbym CyanogenMod sobie wgrać, w internecie jest mnóstwo tutoriali jak to zrobić, jednak do 32A. Na oficjalnej stronie moda co prawda jest napisane, że instalacja tego w 32B różni się tylko kilkoma krokami, jednak zesr'ałbym się w gacie gdybym miał świadomość, że moge otrzymać bricka przez to, że czegoś nie doczytałem.
Opublikowano 21 czerwca 201014 l Ja posiadam HTC Legend. Wyl Blutacz , wifi , wszystko wylaczone ,nic nie pobiera w tle , nic sie samo nie aktualizuje i trzyma 3-4 dni przy jednym tel i 2 sms - srednio co 2 dzien laduje. Jak odpale neta , pakiecik i jazda z gg , poczta , muza w tle , to pol dnia wytrzyma.
Opublikowano 21 czerwca 201014 l Czytalem po forach zagranicznych ze jesli ktos czesto dzwoni i przeglada internet to HTC Desire strasznie kuleje z bateria,mimo ladowania przez cala noc potrafi pasc w srodku poludnia nastepnego dnia...ale tak pozatym to rowniez mysle ze to zacny telefon,mocno rozpatrywalem jego nabycie ale bateria mnie odstraszyla. Nie jest źle. Pierwszego dnia po naladowaniu 100% wytrzymał ok 10h ciągłej zabawy. Później wystarczyło zaopatrzyć się w APNdroid, zmniejszyć podświetlenie do 30% i ustawić zabijanie aplikacji po tym jak wlączy się blokada ekranu i telefon wytrzymuje ok półtora dnia Jeśli chodzi o telefon to bierz w ciemno - jak na mój typowo geekowy gust ta słuchawka nie ma słabych stron... no może prócz tego, że nie ma gorilla glass i nawet nie ma co do niego podchodzić nie mając wykupionego przynajmniej 500mb. nie radze ładowac baterii całą noc, powinno sie ładować tylko do pełnego naładowania, czyli pewnei ze 2-3 godizny, jesli potem lezy kolejne 4 godizny w ładowarce to nie robi jej dobrzeładowanie jest sterowane więc w momencie osiągnięcia 100% proces zwyczajnie odcina zasilanie. zauważ, że podczas ladowania telefon jest ciepły natomiast rano jest zimny
Opublikowano 21 czerwca 201014 l APN nie blokuje przypadkiem MMS ? Wiesza net ? Lepiej dodac widzety z przelacznikami sieci , wifi , BT. Do zabijania aplikacji Task killer.
Opublikowano 22 czerwca 201014 l APN blokuje wszystkie ścieżki transferu (w tym MMS, które możesz odblokować). Przydaje się jak człowiek zapomni wyłączyć synchronizację - aplikacja nie będzie się dobijała i automatycznie będzie mniejsze zużycie. Przełączniki to dobra rzecz - zwłaszcza 'zarządzanie energią' ale całkowity switch off też się przydaje a do tego nie blokuje wszystkiego jak tryb samolotowy. Użytkownicy Desire i EVO4G - zaopatrzcie się w podstawkę ładującą. Telefon będzie się ładował w każdej wolnej chwili a do tego po jakimś czasie przyzwyczaicie się do jej użytkowania, że zaraz po przyjściu do domu telefon będzie lądował na stojaku.
Opublikowano 8 sierpnia 201014 l Mam HTC TyTn II (Keiser), strasznie zamula go W Mobile, mozna na niego Androida wrzucic?
Opublikowano 9 sierpnia 201014 l Mam HTC TyTn II (Keiser), strasznie zamula go W Mobile, mozna na niego Androida wrzucic? HaRET SD na TyTn później wrzucasz jakiś modowany rom i po sprawie. na początek najlepiej Warm Donut, który jeśli wierzyć temu co zapewnia Myn jest przygotowany specjalnie pod Kaiser a przy tym działa szybciej niż andro na G1 http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=602
Opublikowano 13 sierpnia 201014 l jakaś ciekawa alternatywa dla MyBackupPro oprócz Titanium Backup? bo jak latam po ROMach to Titanium nie działa na 2.1 (ale na Froyo już chodzi...), a MyBackupPro w ogóle nie działa na niczym...
Opublikowano 20 sierpnia 201014 l Mam takie pytanie. Czy jest tak, że nowsze aplikacje itp. mogą nie działać poprawnie na Androidach 1.5, 1.6 ? Pleco Dictionary ma niedługo wyjść na Androida a nie chcę utknąć na starym sofcie i nie móc odpalić tego stuffu (wiem o możliwości aktualizacji ale np. taki Swift z tego co wiem jeszcze nie ma tej możliwości)
Opublikowano 20 sierpnia 201014 l Tak, to już się dzieje. Jest sporo aplikacji, które nie działają na 1.6 (np. LauncherPro, tak pierwsze z brzegu) i jeszcze więcej, których nie ma na 1.5. Nowe wersje Androida to prawie zawsze nowe API, a co za tym idzie jak powstają aplikacje z nich korzystające to nie są one kompatybilne ze starszymi wersjami. Jaki masz telefon? Może jest możliwość zrootowania i wrgania sobie Androida 2.1 albo nawet 2.2. Ja posiadam pierwszy, najstarszy telefon z Androidem (HTD Dream, znany też jako Era G1) a śmiga na nim płynne i w pełni działające Froyo z masą bajerów (nie mówię tutaj o smaczkach wizualnych, mówię o możliwościach i funkcjach, które cyanogen sukcesywnie dodaje), których na zwykłym Androidzie nie zobaczysz. EDIT: Nie doczytałem, masz Swifta. No to klops, na razie utknąłeś na Donucie. Z nim nie jest jeszcze tak źle, autorzy aplikacji ostatnio starają się dopasować aplikacje do Androida 1.6, było tak kiedyś z Google Goggles, jest teraz tak np. ze Springpadem, dodano do nich po prostu kompatybilność z Andkiem 1.6. Ze względu na telefony typu SE X10 czy właśnie Swift soft nie jest martwy . Edytowane 20 sierpnia 201014 l przez raven_raven
Opublikowano 1 września 201014 l Czy Xperia x10 mini pro to dobry wybór? Chce zmienić telefon, najlepiej na coś z androidem ale kompletnie się na tym nie znam:P
Opublikowano 1 września 201014 l To bardzo zly wybor. Dwie sprawy go dyskwalifikuja: 1) Android w przestarzalej wersji 1.6 2) Rozdzielczosc wyswietlacza - jest niekompatybilna z wieloma aplikacjami.
Opublikowano 1 września 201014 l To może coś polecicie? Głównie chodzi mi o obsługę scrobblera last.fm
Opublikowano 1 września 201014 l Cytat ze strony android.com.pl : Telefony do 500zł Nowe: LG GT540 +Płynne odtwarzanie gier 3D +Radio FM +Cena +Zapowiedź oficjalnego Androida 2.1 +Bezpieczny Root +systemowy odtwarzacz DiVX i XViD -/+ Oporowy ekran -Mały ekran 3" -Na razie Android w wersji 1.6 -Brak Mulit Touch'a -Brak zmodowanych softów -Brak lampy błyskowej -Brak klawiszy nawigacji D-pada lub Trackballa -Małe wsparcie od developerów Używane: HTC Dream (Era G1) +Pięciorzędowa klawiatura QWERTY +Trackball +Pojemnościowy Ekran 3,2" +Ogromne wsparcie developerów +Multitouch -/+Dość pokażne rozmiary -Brak oficjalnego 2.1 -Mała ilość ramu (192 MB) -Duze ryzyko uwalenia telefonu -Brak lampy błyskowej Telefony w okolicy 600zł Nowe: Samsung Galaxy (Spica, i5700) +Procesor Samsunga 800 MHZ +Ekran pojemnościowy 3,2" +D-Pad +Wsparcie z Samdroid.net +Małe ryzyko uwalenia +Oficjalny Android 2.1 +Systemowy odtwarzacz DiVx i XViD -/+ Dual Touch (dla niektórych tylko DT a dla niektórych aż DT -Skopane sterowniki 3D -Brak lampy błyskowej -Trzeba trochę nad nim posiedzieć aby dobrze się go używało Używane: HTC Magic - mówię tu o wersji 32A (Nowy za około 800zł) +Pojemnościowy Ekran 3,2" +Wsparcie developerów +Trackball +Obsługa gier 3D w porównaniu do Spicy i G1 +Multitouch -/+ Sensu UI -brak oficjalnego 2.1 -brak lampy błyskowej Telefony w okolicy 850zł Nowe: HTC Magic Używane: HTC Hero (NOwy za około 1000zł) +Pojemnościowy Ekran 3,2" +Wsparcie developerów +Trackball +Obługa gier 3D w porównaniu do Spicy i G1 +Multitouch +Oficjalny 2.1 +Aparat 5Mpx -/+ Broda -/+ Sense UI -brak lampy błyskowej Telefony w okolicy 900zł Nowe: HTC Wildfire +aparat 5Mpx z diodą +pojemnosciowy ekran +Oficjalny 2.1 i zapowiedz 2.2 +Ekran pojemnościowy 3,2" +Dioda powiadomień +Optyczny trackball +Multitouch -/+Sense UI -Mała rozdzielczość ekranu przez co nie zagramy w gry 3D ani nie skorzystamy z poszczególnych aplikacji -Brak zmodyfikowanych softów Używane: BRAK Telefony w okolicy 1300zł Nowe: BRAK Używane: Motorola Milestone (Nowy za około 1600-1400zł) +klawiatura QWERTY +wielki pojemnościowy wyświetlacz 3,7" +D-Pad +Wsparcie +Aparat 5 MPx z lampą +Solidne wykonanie +wysoka wydajność w grach 3D dzięki procesorowi i zewnętrznemu układkowi graficznemu +Mulitouch +Zewnętrzny układ graficzny +Android 2.2 -zablokowany BootLoader -dość małe klawisze na QWERTY Sony Ericsson Xperia X10 (Nowy za około 1600-1400zł) +Olbrzymi ekran pojemnościowy 4" +Aparat 8 Mpx z lampą błyskową +Obsługa gier +Przyjazna nakładka +lampa błyskowa -Brak Multi Touch'a -Brak Androida 2.1 (takowy jest zapowiadany) Telefony w okolicy 1700zł Nowe: HTC Desire +Duży ekran 3,7" +Aparat 5Mpx +Ilość RAM +Trackball +Lampa błyskowa +Procesor +Trackball +Android 2.2 +Multitouch -Wadliwy Multi Touch -ekran AMOLED cienko sprawdza się w słońcu Samsung Galaxy S +Ekran super AMOLED 4" +Radio +Ilość RAM +Nagrywanie w HD +Obsługa DivX +Procesor wraz z zewnętrznym układem graficznym +Android 2.2 +Kamera do video rozmów +Touch Wiz 3 -brak lampy błyskowej Ceny sie troche zmienily, ale zaden nowy telefon godny polecenia nie doszedl do tej stawki. Edytowane 1 września 201014 l przez konstant
Opublikowano 1 września 201014 l Czy Xperia x10 mini pro to dobry wybór? Chce zmienić telefon, najlepiej na coś z androidem ale kompletnie się na tym nie znam:P Najtańszy jaki mogę polecić to HTC Magic. Nie będziesz zawiedziony.
Opublikowano 1 września 201014 l W cenie podobnej do X10MP będzie HTC Wildfire, taniej a równie dobrze Samsung i5700 I HTC Hero. W kwestii scrobblera - niekiedy klient nie chce rozpoznawać nawet najopularniejszych playerów pokroju Meridian czy doubleTwist a wtedy staje się bezużyteczny. Jest jeszcze player brandowany przez last.fm ale nie jest dostepny na naszym rynku
Opublikowano 1 września 201014 l Hero jest drogie jak pieron. A to to samo co Magic (ktorego posiadam i polecam). Wczesniej mialem i5700 - rowniez swietny telefon. HTC Wildfire - wszystko ok, ale rozdzialka 320x240 przy 3,2 calach to masakra, widzialem to na wlasne oczy... Edytowane 1 września 201014 l przez konstant
Opublikowano 6 września 201014 l Magic 32A nie jest chyba złym wyborem (niech Was bozia strzeże przed zakupem 32B, dzisiaj to już zabytek). Polecam Spicę, też bardzo dobry fonik (ale trzeba pogrzebać, by wycisnąć z niego o wiele lepsze działanie niż ma po wyjęciu z pudełka).
Opublikowano 6 września 201014 l 1) Android w przestarzalej wersji 1.6 Czy moglbys mi wyjasnic roznice, dla zwyklego uzytkownika, jakie to ma zanczenie, czy w moim systemie mam cyferke 1.6, 2.0 itp. ?, bo sorry, mialem A 2.0 , teraz mam Xperie X 10 i jestem tak samo mega zadowolony, nie mowiac juz ze roznic w oprogramowaniu nie odczuwam zadnych... Inna sprawa, ze wszytskie niemalze telefony sa aktualizowane co jakis czas, do nowszego oprogramowania. Jakie sa zatem roznice, bo wszedzie czytam wypowiedzi typu - stary android 1.6, android 2.0, lepiej bylby 2.2, a tak naprawde jezeli chodzi o stabilnosc, aplikacje, nawet w starych nie ma zadnych roznic (przynajmniej ja zadnych nie zauwazylem), wiec co za tym stoi, ze mam brac brzydszy telefon, bo ma 2czke w informacjach o systemie ? Edytowane 6 września 201014 l przez easye
Opublikowano 6 września 201014 l Magic 32A nie jest chyba złym wyborem (niech Was bozia strzeże przed zakupem 32B, dzisiaj to już zabytek). Polecam Spicę, też bardzo dobry fonik (ale trzeba pogrzebać, by wycisnąć z niego o wiele lepsze działanie niż ma po wyjęciu z pudełka). No to teraz wytłumacz mi co to jest 32A i dlaczego ten z literką B jest zabytkiem. Mam Magica z wgranym menu od Hero i jak się okaże, że to właśnie ten mój jest wersją zabytkową to nie przeżyję tego Edytowane 6 września 201014 l przez Gooral
Opublikowano 6 września 201014 l Czy moglbys mi wyjasnic roznice, dla zwyklego uzytkownika, jakie to ma zanczenie, czy w moim systemie mam cyferke 1.6, 2.0 itp. ?, bo sorry, mialem A 2.0 , teraz mam Xperie X 10 i jestem tak samo mega zadowolony, nie mowiac juz ze roznic w oprogramowaniu nie odczuwam zadnych... Inna sprawa, ze wszytskie niemalze telefony sa aktualizowane co jakis czas, do nowszego oprogramowania. Jakie sa zatem roznice, bo wszedzie czytam wypowiedzi typu - stary android 1.6, android 2.0, lepiej bylby 2.2, a tak naprawde jezeli chodzi o stabilnosc, aplikacje, nawet w starych nie ma zadnych roznic (przynajmniej ja zadnych nie zauwazylem), wiec co za tym stoi, ze mam brac brzydszy telefon, bo ma 2czke w informacjach o systemie ? ja mam w i5700 1.6 androida i nie moge np wprost wyslac plików brzez bluethoth na lapka czy tez 1.6 nie obsluguje niektorych kodowan wifi przez co na uczelni nie mam neta co mnie wkurza
Opublikowano 6 września 201014 l 1 rzeczy nigdy nie sprawdzalem, zas 2 nigdy mi sie nie przydazyla (zreszta kazdy korzystajacy z abonamnetu ma chyba internet po 3G w razie czego) koniec roznic ? LOL To juz lepiej wybierajcie telefony ktore wam sie odobaja bez roznicy na wersje oprogramowania. Edytowane 6 września 201014 l przez easye
Opublikowano 6 września 201014 l Chodzi o to , ze sa aplikacje ktore nie rusza na 1,6, a rusza na 2.1 np Teraz nadchodzi 2.2 Android 2.3 bedzie potrzebowal procka 1giga , czyli moja milestone tego ofcijalnie nie przyjmie. Mimo , ze podkrecilem procka z 550 na 1 giga ;] Wada Androida , to taka , ze w pewnym momencie telefon nie przyjmie najnowszej aktualizacji , bo czegos tam nie ma. A juz szczegolnie idzie to odczuc majac telefon HTC , bo Ci olewaja po jakims czasie dany model .
Opublikowano 6 września 201014 l Jakie sa zatem roznice, bo wszedzie czytam wypowiedzi typu - stary android 1.6, android 2.0, lepiej bylby 2.2, a tak naprawde jezeli chodzi o stabilnosc, aplikacje, nawet w starych nie ma zadnych roznic (przynajmniej ja zadnych nie zauwazylem), wiec co za tym stoi, ze mam brac brzydszy telefon, bo ma 2czke w informacjach o systemie ? trzy najważniejsze powody dla których warto brać telefon z możliwością przejścia na Froyo - zwiększenie wydajności (Desire z 2.1 - 6.7 MFLOP; Desire z 2.2 - 37 MFLOPS) - app2sd - niektóre programy ważą 5mb+ (np. simeji z dodatkowymi bibliotekami waży prawie 10mb) co w przełożeniu na mało pamięci wewnętrznej współdzielonej z czystym andro i firmowymi UI daje zależnie od telefonu 50-150mb na własne potrzeby - "update all" i auto-update - teraz mając 20 aplikacji z nowymi wersjami nie ma potrzeby uruchamiania a-track dog, bo system zrobi wszystko automatycznie; dodatkowo najczęściej aktualizowane aplikacje można dodać do wyjątków jako auto-update (vide twicca, która jest ciągle w wersji beta i niemalże codziennie pojawia się nowy fly-by) Dodatkowo Gingerbread ma przejść porządny facelifting dzięki któremu nie będzie potrzeby instalowania nakładek pokroju Sense, Motoblur, Launcher Pro czy TouchWiz A juz szczegolnie idzie to odczuc majac telefon HTC , bo Ci olewaja po jakims czasie dany model . i właśnie dlatego tak bardzo lubimy XDA - olany Hero ma już 2.2 więc i pewnie za rok jak wyjdzie 4.0 a HTC zapomni o moim telefonie nadal będę mógł cieszyć się nowym firmware
Opublikowano 6 września 201014 l Gingerbread to 2.3 ? Edit 3.0 . No ponoc milestone nie obsluzy oficjalnie , wymaga juz nowy android procka 1giga. Edytowane 6 września 201014 l przez luck1985