Skocz do zawartości

Android

Keymaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest zimno. Wiesz, że w minusowych temperaturach wydajność takich baterii drastycznie spada?

No i bez przesady, 4h używania telefonu to całkiem niezły wynik. Da się szybciej, da się dłużej, ale średnio właśnie te 4-5h nieprzerwanego używania się wyciska.

Opublikowano

Dlaczego po tym gdy telefon sie wylaczy, czesc aplikacji nie chce sie wlaczyc i trzeba je instalowac od nowa? Dotyczy to zarowno appek ze sklepu, jak i niekoniecznie ze sklepu

Opublikowano
  W dniu 20.01.2013 o 07:01, Qvstra napisał(a):
Dlaczego po tym gdy telefon sie wylaczy, czesc aplikacji nie chce sie wlaczyc i trzeba je instalowac od nowa? Dotyczy to zarowno appek ze sklepu, jak i niekoniecznie ze sklepu

ROM stockowy? Jaka wersja androida? Napisz cokolwiek bo bez tego to się nie da nic stwierdzić.

Opublikowano
  W dniu 20.01.2013 o 09:07, dApo napisał(a):

czy to jest normalne że tapeta klatkuje przy przewijaniu pulpitów w sgs2?

Normalne jak to jest animowana tapeta pod inny telefon. Mialem tak czesto w s3. A jak tak masz przy zwyklej tapecie to nie ogarniam.

Opublikowano

dobra poradziłem sobie.... zmieniłem tapetę na animowaną by zobaczyć czy z nią dzieje się to samo i o dziwo nic się nie działo, później zmieniłem na moją wybraną lub standardową (kanion:>) i wszystko chodzi płynnie teraz.

Opublikowano (edytowane)

Nie, fast dormancy to jest opcja, która miała ratować baterię przy jakichś ustawieniach operatorów ale... - jak to wywaliłeś i czy przypadkiem bateria nie ucierpiała? Chętnie się dowiem o co biega.

Tu jest tak troszkę objaśnione o co chodzi: http://zdrugiejstronysieci.tek24.pl/351,baterie-smartfonow-kontra-stan-sieci-czesc-2

Na XDA pisali, że to NIE JEST OBSŁUGIWANE W KAŻDEJ SIECI i były podane sieci gdzie to włączać a gdzie nie, ludzie aktualizowali ten temat ale nie pamiętam jak się nazywał.

Edytowane przez NemoKOF
Opublikowano
  W dniu 21.01.2013 o 22:10, NemoKOF napisał(a):

Nie, fast dormancy to jest opcja, która miała ratować baterię przy jakichś ustawieniach operatorów ale... - jak to wywaliłeś i czy przypadkiem bateria nie ucierpiała? Chętnie się dowiem o co biega.

Tu jest tak troszkę objaśnione o co chodzi: http://zdrugiejstron...n-sieci-czesc-2

Na XDA pisali, że to NIE JEST OBSŁUGIWANE W KAŻDEJ SIECI i były podane sieci gdzie to włączać a gdzie nie, ludzie aktualizowali ten temat ale nie pamiętam jak się nazywał.

Roznica nijaka - niby dziala szybciej ale wchodzenie w kontakty po dluzszym czasie = lag 3 sekundowy nawet wiec dalej lipa.

Opublikowano

Też wyłączyłem dla testu, w kontaktach nic nie widzę. Wydaje mi się, że jak klikam więcej to jest lepiej (czyli pewnie jakiś proces nie jest zamykany. Ale właśnie po zamknięciu i poczekaniu - jest znowu lipa (pewnie się ładuje). Może jest opcja żeby go nie zabijało (ale tego nic w omedze nie robi bo tak samo było w stockowym romie). Ja będę mógł potestować dopiero po weekendzie, jakbyście mieli czas poszukać czegoś w tym kierunku to może się podzielicie znaleziskiem? :-)

Opublikowano

Jaki telefon z andkiem polecacie - do kwoty 1500 zł, kiedyś miałem Galaxy S2 i byłem bardzo zadowolony. Naturalnym wyborem powinien byc S3, niestety dla mnie jest za duży i średnio mi sie podoba. Moze wrócić do S2? W międzyczasie miałem Lumie 800 a teraz iP4 wiec wypadłem troche z obiegu jeśli chodzi o androida. Co jest teraz fajnego na rynku o podobnej klasie do SGS2, możecie cos polecić, jakieś propozycje? Z góry dziękuje.

Gość Szprota
Opublikowano (edytowane)

Mam bardzo poważny problem. Proszę pomóżcie mi. Ale o co chodzi zapytacie. Chodzi o to ze telefon nie chcę się włączyć,cały czas jest napis HTC i potem htc quality brilliant a nastepnie przez chwilke czarny ekran i w koło macieju. Najlepsze jest w tym ze nie mam go zrotoowanego czy innych takich rzeczy. Sprawdzalem internet,wyłączyłem go na chwile i takie coś sie dzieje.

Pozdrawiam i licze na pomoc

Telefon to stary HTC Desire

Edytowane przez Lionel
Opublikowano

telefon wpadł w bootloop i jeśli nie był rootowany i nie ma CWM to raczej z tego nie wyjdzie. Jest kilka opcji jak to rozwiązać ale już na wstępie można założyć, że utracisz wszystko co jest na telefonie (tj. na karcie wszystko zostanie):

- pwr + vol- a następnie wchodzisz w recovery i robisz factory reset - tracisz wszystko co było na telefonie

- znajdujesz na xda CWM w formie rozpakowywalnego zipa, podmieniasz mu nazwę na taką jaka wyskakuje Ci w momencie odpalania hboota (jest to P<cyfry>.img) i pozwalasz aby telefon sam odpalił podmieniony plik. Z poziomu CWM robisz backup systemu, factory reset a następnie ręcznie wygrzebujesz z utworzonego obrazu to co jest Ci potrzebne (np. ważne sms itp.)

- znajdujesz na xda CWM w formie update, wchodzisz w recovery i odpalasz update.zip a reszta j/w

- instalujesz środowisko dev dla androida, wchodzisz z poziomu adb na telefon, kopiujesz wszystkie ważne rzeczy (np. bazę smsów masz w /data/data/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db), factory reset i podmieniasz istniejące pliki na te, które wcześniej skopiowałeś

i to jest jedna z wymiernych korzyści posiadania roota/customa - instalujesz taki TBP, ustawiasz mu plan na full backup co 24h i śpisz spokojnie a jak się wszystko posypie to nie jesteś stratny