Opublikowano 7 maja 201311 l Szczerze mówiąc, to bardziej pasowała mi starsza wersja. No i wyszukiwanie tak jak było lipne, takie też pozostało.
Opublikowano 7 maja 201311 l Za jasne poza tym. Poprzednia wersja była trochę ciemniejsza i bardziej pasowała do reszty systemu.
Opublikowano 7 maja 201311 l Wracam do androida dziewczyna zgubiła telefon więc dam jej mojego 4s a sobie zamówiłem N4 dla dziewczyny iphone w sam raz mega prosty w obsłudze robi ładne zdjęcia i jest mały mnie osobiście znudził
Opublikowano 7 maja 201311 l Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? Endomondo? Jak najbardziej, polecam Endomondo też.
Opublikowano 8 maja 201311 l Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? Trip Computer, prosta jak drut, możliwość zapisu różnych tras, możliwość wyboru środka lokomocji (pieszo/rower), możliwość eksportu danych do google earth itd.
Opublikowano 8 maja 201311 l Potrzebuje aplikacji na androida. Zaczynam codziennie dojezdzac do i z pracy rowerem, chcialbym jezdzic roznymi trasami. Jest jakas aplikacja,ktora rejestrowalaby podstawowe parametry przebytej drogi ? sam napisz :> akurat taki logger to nic specjalnego.
Opublikowano 8 maja 201311 l Mimo swej boskosci, wszechwiedzy jaką posiadam to myślę,że szybciej będzie ściągnąć gotową apkę. Tym bardziej,że skoro jest taka porsta to dziwne czemu ich producenci ciągle wydają aktualizacje poprawiające działanie ?
Opublikowano 8 maja 201311 l Mimo swej boskosci, wszechwiedzy jaką posiadam to myślę,że szybciej będzie ściągnąć gotową apkę. Tym bardziej,że skoro jest taka porsta to dziwne czemu ich producenci ciągle wydają aktualizacje poprawiające działanie ? może optymalizuja/dodają nowe funkcje? chcesz to wkleje ci tu kod takiego loggera
Opublikowano 8 maja 201311 l http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1772234 Skrypt do SGS3 który zamienia miejscami pamięć wewnętrzną z pamiecią wewnętrzną. Czyli mamy kartę 64gb, pamięć 16gb w telefonie i żeby KAŻDA ABSOLUTNIE KAŻDA APLIKACJA widziała te 64 to zamieniami je miejscami czyli INTERNAL SD ma 64 i można tu instalować absolutnie WSZYSTKO oraz 16 gb jako external sd. Później żadna aplikacja nie wymaga kombinowania i przenoszenia, karta jest traktowana jako pamięć telefonu. Pamiętajcie, żeby ją wyjmować przy wyłączonym telefonie i żeby kupić szybką kartę czyli np class 10 lub lepszą. TYLKO sgs3 i TYLKO romy oparte o samsungowe romy. Przetestowane, polecam.
Opublikowano 8 maja 201311 l poka poka Masz przykładowy kod: package com.example.pajda; import android.location.Location; import android.location.LocationListener; import android.location.LocationManager; import android.os.Bundle; import android.app.Activity; import android.content.Context; import android.widget.Toast; public class MainActivity extends Activity { LocationManager mManager; Location gpsLocation; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); mManager= (LocationManager) getSystemService(Context.LOCATION_SERVICE); gpsLocation = requestUpdatesFromProvider(LocationManager.GPS_PROVIDER,-1); } @Override protected void onDestroy(){ super.onDestroy(); mManager.removeUpdates(listener); } private Location requestUpdatesFromProvider(String gpsProvider, int i) { Location location = null; if (mManager.isProviderEnabled(gpsProvider)) { mManager.requestLocationUpdates(gpsProvider, 0, 0, listener); //mLocationManager.requestSingleUpdate(provider, listener, getMainLooper()); location = mManager.getLastKnownLocation(gpsProvider); } else { Toast.makeText(this, i, Toast.LENGTH_LONG).show(); } return location; } public final LocationListener listener = new LocationListener() { @Override public void onLocationChanged(Location location) { // A new location update is received. Do something useful with it. Update the UI with // the location update. //TwojaFunkcja(); } @Override public void onProviderDisabled(String arg0) { // TODO Auto-generated method stub } @Override public void onProviderEnabled(String provider) { // TODO Auto-generated method stub } @Override public void onStatusChanged(String provider, int status, Bundle extras) { // TODO Auto-generated method stub } }; }
Opublikowano 8 maja 201311 l Jak się włączam Google Chrome to znika mi pasek z bateria i zegarkiem. Why? Było ok wczesniej.
Opublikowano 8 maja 201311 l Może był jakiś update i zmienili? Nie ma tego w opcjach? Opera na pewno ma, jako "pasek stanu".
Opublikowano 8 maja 201311 l dziwne, u mnie jest normalnie pasek, może masz jakieś nakładki/dodatki co to blokują?
Opublikowano 10 maja 201311 l Dobra, pora chyba na wgranie mojego pierwszego roma. Chyba zainstaluje to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1986893 I tylko mam pytanie - raczej bez problemu zainstaluję to na Note II zakupionym w Polsce (nie brandowany, kupiony w Media Markt)?
Opublikowano 10 maja 201311 l tylko zanim zrobisz full wipe polecam ogarniecie sobie titanium backup i zrobienie backupu aplikacji, żeby zaoszczędzić czas później na ponownym ich konfigurowaniu lub przechodzeniu w przypadku gierek.
Opublikowano 10 maja 201311 l Tym już się zająłem. No ale i tak jest problem. Nie mogę wejść ani w galerię ani np. w S-notes, bo pojawia się komunikat: "not enough space. delete unnecessary items such as downloaded software pictures videos and documents" . W Storage pokazuje mi się, że mam 0,00B wolnej pamięci. Po podłączeniu do PC i kliknięciu na właściwości, pokazuje mi bzdurne wartości pamięci (pamięć na miniusie). Karty sim też nie wykrywa. To się ku.rwa pobawiłem.
Opublikowano 10 maja 201311 l Konretnie. Jeśli masz kopię to: format /cache /system /data i wtedy wgranie romu. Powinno pomóc. Początki są zawsze trudne ale warto.
Opublikowano 11 maja 201311 l To jest wlasnie to xd W z(pipi)anym iosie mieszac rozumiem, ale zeby w androidzie gdzie bez roota zrobisz tyle rzeczy to nie kumam
Opublikowano 11 maja 201311 l już nie dotykam. zachciało się szybszego o ułamek sekundy ładowania aplikacji.