Opublikowano 11 września 201311 l Wiesz co, to zmienia się w pluginach. Tu masz Video jak koleś ustawia, będzie szybciej niż opisywać :-) http://www.youtube.com/watch?v=W6nX4Kw2Cf0 Pzdr
Opublikowano 11 września 201311 l Jakieś porady/wskazówki odnośnie Nexusa 4? Posiadam go od ponad tygodnia i nie bawiłem się w żadną ingerencję softu. Zastanawiam się czy warto go rootować i bawić się w ROMy więc chętnie posłucham o zaletach innych romów niż ten stockowy.
Opublikowano 11 września 201311 l Warto rootować choćby dla lepszej baterii, wydajności czy możliwośći kalibracji ekranu.Do tego dochodzą różne kustomizacje np. jak komuś przeszkadzają przyciski na ekranie można je spokojnie wyłączyć.
Opublikowano 11 września 201311 l O, to ciekawe właśnie, bo bateria to straszna bieda. Co wgrać najlepiej do N4, tak w miarę obiektywnie?
Opublikowano 11 września 201311 l Ja używam ostatniej wersji Paranoid Android,chyba najbardziej popularny ROM na nexusa 4, tutaj temat na xda : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2020336. Mozna poczytać jakie funkcje ma itp. Plus jakis kernel w miarę dobry, ja mam ten: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2008222. Wszystko ładnie śmiga, ja jestem zadowlony.
Opublikowano 11 września 201311 l Wiesz co, to zmienia się w pluginach. Tu masz Video jak koleś ustawia, będzie szybciej niż opisywać :-) http://www.youtube.com/watch?v=W6nX4Kw2Cf0 Pzdr Ok, ja mam polską wersję więc tłumaczenie jest do pupy i nie wiedziałem co znaczy "otwarty skrzywienie GL", czy coś takiego. Gra chodzi niby 30-60 fpsów, chociaż nie wydaje mi się. Ze 20 klatek jest na pewno, grać się da. W epsxe nie wykrywa mi open gl'a, ale odpala się lepiej, chodzi jakby szybciej, no i menu tytułowe wyświetlane jest bez błędów. Muszę skonfigurować jakoś ten epsxe i na nim sprawdzić open gl. A w ogólę to przydałby się jakiś tekst z testami emulatorów na androida. ---------------- Ach, te amulatory: PSP https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ppsspp.ppsspp Ludzie się jarają, bo podobno miesiąc temu była bieda, a dziś... Tekken Dark Revolution chodzi płynnie! <mokro> Edytowane 11 września 201311 l przez grzybiarz
Opublikowano 13 września 201311 l Słuchajcie mam pytanie. Mam HTC desire Z z andkiem 2.3.3. Jakiś czas temu zrobiłem zapewne jakąś synchronizacje i mam w systemowym kalendarzu daty urodzin wszystkich znajomych z fejsa, co mi po prostu zaspamowało cały kalendarz i nie zwracam uwagi na ważne notatki. Da się to jakoś cofnąć, czy zostaje mi tylko wywalenie znajomych z fb albo pobranie jakiegoś innego kalendarza?
Opublikowano 13 września 201311 l Hmm, aplikacja zapewne pobiera te informacje z konta FB który udostępnia te informacje w formie która twoja aplikacja czyta. Spróbuj wejść w ustawinia APLIKACJI KALENDARZA (nie wiem jaka jest na HTC) i zobacz czy możesz ODZNACZYĆ kalendarz FB, powinno pomóc. Pozdrawiam
Opublikowano 15 września 201311 l Dokładnie - to, z tego co pamiętam, tworzy w googlowym kalendarzu kategorię 'urodziny znajomych', którą można wyłączyć.
Opublikowano 18 września 201311 l Pytanie do ludzi obeznanych :-) Chciałbym coś takiego (ale nie umiem tego znaleźć): Chciałbym mieć kod albo jakiś kształt do odblokowywania telefonu ALE... chciałbym żeby nie włączał się od razu ;-) Nie wiem jak to opisać więc stworzę taki case study: kiedy używam telefony często, chciałbym żeby telefon nie pytał o kod, chciałbym, żeby miał zwykły unlock typu slide czy coś tam prostego. Ale... jak np telefon poleży 10 minut to żeby wtedy pytał o unlock PIN czy kształt. Czyli takie 2 w jednym. CZY KTOŚ zna rozwiązanie, program, ustawienia dla tego typu zabezpieczenia?
Opublikowano 18 września 201311 l Ale co mam ustawić :-) Nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Po prostu to na wypadek zgubienia się przyda ale posiadanie non-stop kodu - wiadomo, jest zabezpieczeniem ale niekiedy też przed samym sobą. Mam uchwyt do auta ale czasem odblokowanie daje popalić :confused: A dużo słucham muzyki przez telefon właśnie i audiobooków w czasie jazdy przez kabelek jack-jack. EDIT: Poczytam w wolnej chwili i spróbuję coś ogarnąć :-) Edytowane 18 września 201311 l przez NemoKOF
Opublikowano 18 września 201311 l W taskerze jedyne co mi się kiedyś udało, to ustawienie, żeby 3g się wyłączało po zablokowaniu telefonu, ale z tego co wiem, to to jest dosyć "zdolny" program. Może zapytaj na jakimś forum androidowym.
Opublikowano 18 września 201311 l Ragus, polecałeś komuś kiedyś programik do smsów, on posiadał fajną blokadę ekranu. Nazwa całkowicie wypadła mi z głowy od tej trawy.
Opublikowano 18 września 201311 l Że pojawiają się sms'y na ekranie blokady, tak? Czekaj, poszukam w historii zakupów xd.
Opublikowano 18 września 201311 l Pytanie do ludzi obeznanych :-) Chciałbym coś takiego (ale nie umiem tego znaleźć): Chciałbym mieć kod albo jakiś kształt do odblokowywania telefonu ALE... chciałbym żeby nie włączał się od razu ;-) Nie wiem jak to opisać więc stworzę taki case study: kiedy używam telefony często, chciałbym żeby telefon nie pytał o kod, chciałbym, żeby miał zwykły unlock typu slide czy coś tam prostego. Ale... jak np telefon poleży 10 minut to żeby wtedy pytał o unlock PIN czy kształt. Czyli takie 2 w jednym. CZY KTOŚ zna rozwiązanie, program, ustawienia dla tego typu zabezpieczenia? Masz Samsunga? Wejdź w Ustawienia, tam sobie zmień "Zablokuj automatycznie" na jakąś dużą wartość np. 5 minut i odznacz "Zablokuj szybko klawieszem", a następnie mi powiedz czy właśnie o to Ci chodziło. Kurde, ostatnio odpuściłem sobie ten dział ^_^'. Edytowane 18 września 201311 l przez raven_raven
Opublikowano 18 września 201311 l A jak serio chcecie kafelków, to łapcie xd https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8&hl=en To sie instaluje jak kazda nowa aplikacje? mam s2 z ta nakladka samsunga i chce wiedziec czy bedzie dzialac. Jak to odinstaluje to wroci wszystko do stanu wyjsciowego?
Opublikowano 18 września 201311 l Normalny launcher. Uzywałeś kiedyś Nova albo innego Apexa? Zwykła nakładka która zastąpi środkowego launchera. W każdej chwili możesz go wyłączyć i używać zwykłego samsungowego. Nic się nie zepsuje, nic się nie skazuje więc.śmiało można testować. Odinstalowanie=powrót do stanu przed instalacją. Edytowane 18 września 201311 l przez ragus
Opublikowano 18 września 201311 l Normalny launcher. Uzywałeś kiedyś Nova albo innego Apexa? Zwykła nakładka która zastąpi środkowego launchera. W każdej chwili możesz go wyłączyć i używać zwykłego samsungowego. Nic się nie zepsuje, nic się nie skazuje więc.śmiało można testować. Odinstalowanie=powrót do stanu przed instalacją. nic nie zmienialem. mam 2 lata ten telefon 0 roota 0 zmian launcherów jedyna zmiana softu to oficjalny update
Opublikowano 18 września 201311 l Pytanie do ludzi obeznanych :-) Chciałbym coś takiego (ale nie umiem tego znaleźć): Chciałbym mieć kod albo jakiś kształt do odblokowywania telefonu ALE... chciałbym żeby nie włączał się od razu ;-) Nie wiem jak to opisać więc stworzę taki case study: kiedy używam telefony często, chciałbym żeby telefon nie pytał o kod, chciałbym, żeby miał zwykły unlock typu slide czy coś tam prostego. Ale... jak np telefon poleży 10 minut to żeby wtedy pytał o unlock PIN czy kształt. Czyli takie 2 w jednym. CZY KTOŚ zna rozwiązanie, program, ustawienia dla tego typu zabezpieczenia? Masz Samsunga? Wejdź w Ustawienia, tam sobie zmień "Zablokuj automatycznie" na jakąś dużą wartość np. 5 minut i odznacz "Zablokuj szybko klawieszem", a następnie mi powiedz czy właśnie o to Ci chodziło. Kurde, ostatnio odpuściłem sobie ten dział ^_^'. Nie o to, teraz "zablokowanie" to tylko WYGASZENIE ekranu a nie blokada. SGS4 jest czuły i łapie dotyk w spodniach, także właśnie to odpada
Opublikowano 18 września 201311 l settings >>> display >>> sleep >>> ustawiasz po jakim czasie telefon wygasza ekran i idzie w stan uśpienia (np. 15 sekund) settings >>> security >>> automatically lock >>> domyślnie jest, że natychmiastowo więc zmieniasz na np. 5 minut i teraz masz telefon, który wygasza ekran po 15 sekundach ale przez następne 5 minut możesz go obudzić przyciskiem Home/Power.
Opublikowano 18 września 201311 l Ach Ty chcesz mieć prostą blokadę przez kilka minut, a trudną po minięciu tych kilku minut. Trochę zbyt bardzo kombinujesz . I nie do końca rozumiem o co Ci chodzi z tym łapaniem dotyku na zgaszonym ekranie. rinzen: a czymś to się różni od tego co ja podałem? Edytowane 18 września 201311 l przez raven_raven